Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012 másképpen

2012 másképpen

Nem feltétlenül hiteles, csupán saját agyban történő ok-okozat közbeni kapcsolatkeresés egy sötét szellemi zsákutcája - egyelőre, több ennél talán soha nem derül ki. Az összeesküvést sejtőknek kiút belőle a jobb felső sarokban a kis fehér X piros háttérrel. (a "hivatalos" vég szerinti jóslások eredete ellenőrizhetetlen, itt csupán néhány másik - saját nézőpontot ábrázolnék.)

Néhány éve, hirtelen nagynevű tudósok rukkolnak elő egy megkérdőjelezhetetlen feltételezéssel, miszerint a maya naptár sikeresen megfejtve, és 2012 lesz az az év, amikor az emberiség nagy részének földi pályafutása véget ér. Természetesen a kijelentés hatalmas szenzációt kavar, mert a megállapítás hivatalos - egy több ezer éves fejlett kultúrával és csillagászati ismeretekkel rendelkező nép nem tévedhet, hiszen civilizációjának minden szellemi és fizikai alkotását a tudás névjegyei jellemzik. És valóban: kultúrájuk értékét csak becsülhetjük.

Remélem, nem mondok újat a ténnyel, hogy ha a történelem megmásítása és ferdítése több ezer évre visszamenőleg lehetséges volt, akkor egy közép-amerikai őslakos nép egyik naptár üzenetének megfejtését hitelesíteni nem igazán nagy feladat. Ami viszont szilárd alapra teheti közvéleményt az az, hogy hiszünk őseink kultúrájában és a természet törvényeivel harmonizáló életmódok megállapításaiban. Ezért a kérdés nem az állítás hitelességével kapcsolatban jön, hanem a materialista és spirituális mezsgyén fejüket vakaró tudatlan reakciójából - Te hiszel a jóslatban? A válaszadásnál pedig általában a félelmeinkre hagyatkozunk. Tehát ha feltesszük, hogy a fejünk tiszta és kritikusan állunk a témához, vagy azt nézzük, kinek érdeke a feszültségkeltés akkor észrevehetjük, hogy a teória alkotójának kiválasztott nép, szinte ideális.

Akkor miért nem a sumérok vagy a magyarok? "Nem hivatalos" megállapítások szerint a magyar nép a sumérok egyenes ágú leszármazottjai, a mayák pedig ős rokonaink. A mayák (ma-ya, mag-yar) és az indiánok is értettek magyar kifejezéseket, és szintén párhuzamot vonhatunk a sumérok nyelvével, írásával is. Semmiféle olyan emlék vagy tárgyi lelet nem került elő, ami a naptár jóslatát megerősítené. A Biblia soha nem beszél világ végéről csak a Megváltó eljöveteléről, mi se tegyük akkor. (megteszi ezt a tv rendesen, el is koptatták már aszót.) A Magyar Szent Korona ábrái és motívumainak feljegyzése példának okáért 2030-ig jegyez dátumokat. A magyar népet sem a besenyők üldözték ide, és nem is a honfoglalás óta vagyunk itt. A Szent Korona sem csak feltétlenül történelem, készítésének dátumát is csak feltételezik. Ősi népünk is híres volt az asztronómiai tudásáról, úgymint az egyiptomiak is. A piramisok is ennek szellemében épültek, de nem az ókorban és nem farönk-görgők segítségével. Az egyiptomi üzenetek is legalább akkora rejtély, mint amennyire nem akarják, hogy az legyen, és aki megfejteni szeretné, annak bizony először magyarul kell megtanulnia.(Kis érdekesség ennek kapcsán: Magyarok jártak a Marson.)

Azt atlantiszi időszámítás és az eltűnt civilizáció emlékei sem szólnak konkrét világ végéről, ám annál többet jegyeznek egy mindenben fejlettebb kor magasabb tudásáról és műveltségéről, amit a köztudomány előszeretettel palástol. (Sajnálom azokat, akik szerint egy civilizáció fejlettségét az informatika technológiája és az ipari termelésben keletkező szemét mennyisége határozza meg - véleményem szerint az emberi lét most tetőzik, de inkább egy szellemi mélyponton.) Tehát a Kronoszi időszámítás sem mutat világvégét, csak bizonyos ciklusok - itt konkrétan A jón végét. (Lásd -> Az atlantiszi hieratikus kozmikus időszámítástitka című ide vonatkozó részletet, vagy Kopácsi István könyvét.) Ha a feltételezést megerősíteni szeretném, az Atlantisziak csillagászati tudása sokkal régebbi, és még fölözi is a mayák megállapításait. Amennyiben a mayákról közölt állítások hitelesek.(Sokak szerint az elsüllyedt birodalom a fenntartható földi élet csúcspontja)

Ha ehhez még hozzá vesszük a tömegtájékoztatás azon sajátosságát, miszerint ha valamit eleget reklámozunk, akkor az előbb-utóbb beépül a köztudatba. És lám: műsorok tömegei foglalkoznak - máig a témával, dokumentum- és mozifilm készül. A tételezés szinte már megkérdőjelezhetetlen. Hollywood jól csinálja, szép lassan épít be minden oda nem illőt a fejbe. Felkészít, ingerküszöböt stimulál, majd megemel: már van térhatású hang és nagyfelbontás, sőt még 3d látvány is. Szinte már oda vágysz, meghalni a vászonra. Egy horrorfilm minél embertelenebb, annál sikeresebb, de kategóriánként is példálózhatunk. A többit tudjátok.

Ha a téma kellőképp' meg van megszellőztetve, már csak a fizikai hatások következnek. Jöttek is, "én ugye megmondtam" alapon környezetvédők, meteorológusok és média-bérencek támogatásával. Most ne a globális klímaváltozás meséjére gondoljunk (remélem az már lecsengett) hanem a több éve már fokozódó, mindennemű rekordot döntögető szélsőséges időjárási körülményekre. Gondoljunk elsősorban aszályra, majd árvízre, a magyarországi tornádókra és szupercellákra, vagy legtöbb nyavalyát és halálesetet kiváltó "front"változásokra. A természetes időjárás menetébe emberi kéz által történő beavatkozás témakörét már adott körben feszegették kellő bizonyítékkal alátámasztva, mégis megmaradt a paranoiások kedvelt elméletének státuszában. Most azonban a témával párhuzamot vonva invitálnám a gondolkodót egy kis logikai kapcsolatteremtése.

Egy érdekes videó a témában: Világ Panoráma 2010.10.18-i adása - Vendég: Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Téma: Gerjeszthető-e természeti csapás mesterségesen? Műsorvezető: Szaniszló Ferenc.

Ajánlott még elolvasni Aranyi László - Skalárháború című írását, mely kicsit mélyebbre vissza témakörben. Mindezek tudatában (de elég csak nyitott szemmel járni) hogy egy nem túl hétköznapi feltételezést merjünk elkövetni. Bizonyos érdekcsoportok közvetlen érdeke fűződik nem csak a gazdasági síkon vívott háború kiterjesztéséhez, de a Föld népességszámának minél drasztikusabb csökkentéséhez. Erre már eddig is számtalan példát láthattunk (AIDS ellenes kampány, fogamzásgátlás, gender ideológia, megkérdőjelezhető eredetű élelmiszer segélycsomag a rászoruló országoknak, energiagazdálkodás, H1N1 stb...) de ez mind közül a legmerészebb. Az okokba belemenni most felesleges, soha véget nem érő ideológiai kérdéseket vetne fel. Ha a baljóslatok eredetéről kutakodunk, meglátjuk hogy bizony több neves jós is előre látta már az eseményeket. (mint ahogyan azt a bizonyos szeptember 11-i esetet is, halálpontosan) Mint  tudni véljük, őseink szerettek rébuszokban titkokat elrejteni, hogy miért az kérdéses.(Feltételezhetően csak egy adott kultúra volt képes olvasni közöttük, melynek a tudásbirtokában a túlélés esélyét illuminatusokszánták. Ezek nyilvánvalóan a saját leszármazottjaik. Itt megnyilvánulhat egy adott faj, egy adott kultúra fennmaradásának ösztöne, egy adott tudás átörökítése egy szelektált célcsoportra.) Mint tudjuk, az Illuminátus társaság is hírhedt volt a számmisztika és a kódolt üzenetek használatáról. Már a szabad kőművesek is használtak rejtett kódokat, például a gótikus építészet sajátosságaiban. Ezeket később a tudósok hajlamosak is cáfolhatatlan üzenetként kezelni, mivel a rejtett üzeneteket csak tudatosan, nagy műveltséggel volt indokolt használni. ("Ők már akkor megmondták" címszóval, így üzenve a beavatott leszármazottainak.)

További érdekesség még ezzel kapcsolatban a Goth nevű szubkultúra kialakulása is a 70-esévekből, mely passzív magatartásformát sugallt a társadalomban csalódott fiataloknak. Nem ellenállást a rendszerrel szemben, hanem beletörődést a halállal kézen fogva. Mindezt az általam is hangsúlyozott túlzott egoizmus jegyében. Az életérzésből igen nehéz kilábalni, sokszor életre szóló nyomokat hagy az adott személyben. Sötét tervek ezek, mindenkire gondolni kell.

Tehát az átlagember a szélsőséges időjárást egy legyintéssel betudja a globális felmelegedés meséjének. (és önként adakozik a környezetvédelemnek, amely - akár kormányszinten is-manapság az egyik legnagyobb üzlet) A továbbiak nem foglalkoztatnak senkit, mivel a nagyobb katasztrófákat bemutatják a tv-ben,egy 10 perces együttérzés után pedig már keveseket érdekel. Az átalakulás viszont itt kopogtat, lassan mindenki részese lesz. Először a jósok, majd Hollywood, aztán a külföldi majd a hazai meteorológusok adagolják be nekünk, és most már elegendő kinézni az ablakon is. Rengett már föld, tört már ki vulkán ember keze által. Ha eljön a pillanat, annyira valóságos lesz majd, hogy meg sem merjük kérdőjelezni. A káosz elmélete szerint pedig ideális körülmények fognak "teremtődni" ahhoz, hogy belenyugodjunk sorsunkba, vagy, hogy ezrek vesszenek ellenállás nélkül.

De ne legyen igazam. Addig is nyitott szemmel, tudatosabban!

Írta : Csipi

forrás: www.auranka.hu

 
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 8
Összes: 3175691
Hónap: 37007
Nap: 605