Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012 mentén

2012 mentén. Gregg Bradden levele a Fényközösségekhez      
Írta: Gregg Bradden   
2012. február 28. kedd, 08:52

2012 mentén. Gregg Bradden levele a Fényközösségekhez

On 2012 – Gregg Braden’s Letter to the Community

Végre, hogy megérkezett a 2012-es év!

Amikor beléptünk ebbe az évbe, számunkra (fényhozókra) és az egész világ számára világossá vált az a tény, hogy a hatalmas változásokban, való eligazodásosokban a fényközösségek szerepe kulcsfontosságú tényező lesznek. A legfontosabb kérdés most az, hogyan tudunk eligazodni a hatalmas változásokban, melyeket az élet az utunkba sodor. Éppen ezért, személyesen is megragadom azt a lehetőséget most, hogy kifejezzem a legmélyebb hálámat mindezekért felétek, azért amit tesztek, a világ egy nagy közösségbe kovácsolásáért, azért, hogy egy jobb hellyé váljon mindenki számára.

Tudatni szeretném veletek, hogy még sohasem voltam ennyire bizakodó a világunk jövőjét tekintve, amely most a szemünk előtt van kibontakozóban.

 

Ősi, egykori népek szájhagyományainak örök témája az, amit, a világ legfontosabb spirituális ünnepeként tartanak számon azt, amit mi a „2012-es váltás ablaknak” tekintünk, és ez sohasem volt titok eddig senki előtt sem.

Eleink tudták, ismerték ezt a határkövet, amikor a változások megérkeznek, és mindig is izgalommal várták. Ők megértették a Föld, változó környezetének ciklikus természetét. (Fractal Time,2009.) Azt is tudták, hogy a jövőnkbe bekövetkező változásokat kevésbé tudják befolyásolni, de annál inkább előre tudtak tekinteni, tudták rólunk, azt, hogy amint keresztülmegyünk a változásokon, két dolog között választhatunk, az egymás elleni küzdelem, harc, avagy a másik, az együttműködés mellett. (Deep Truth,2011.)

A ma élő legnagyobb, bár eltérő gondolkodású elmék, mind egyetértenek ezzel. Tudósok, mérnökök, társadalomkutatók, vallási és spirituális vezetők, világszerte arra figyelmeztetnek bennünk, ahogy most választunk, azzal a jövőbeli civilizációnkat és a jövőbeli földi életünket határozzuk meg. (Crossroads for Planet Earth, Scientific American, September 2005.)

Már sokan megkérdezték tőlem, a világ számos tájáról, hogy magyarázzam el a 2011-es történéseket, eseményeket, melyek most előre visznek bennünket és arról, hogy ezek után mit várhatunk 2012-ben és az azt követő években. Ahelyett hogy válaszoltam volna a hozzám érkező több száz levélre egyenként, személyesen, kiválasztottam egyet a ti fényközösségetek által küldöttekből.

 

Lehull a függöny

Nem titok, hogy az, hogy a régmúlt világunk elmegy. Azok a megrögzött gondolkodási módok és életvitelünk, amiket már megszoktunk – ahogy gondolkoztunk a munkahelyünkön, munkakörünkön, a pénzről, a vagyonról, a biztonságról, a gyógyításról és Amerika szerepéről, miközben láttuk, hogy a világ legnagyobb része a szemünk láttán esik szét sokkal gyorsabb, mintsem akik még tudták, hogy a változások megérkeznek, felismerhették volna. Megdönthetetlen tény és Ti és én is tanúi vagyunk a hatalom, a gazdaság, az erőforrások és a gondolkodás legnagyobb mérvű változásának, mint ami valaha is volt az írott történelemben. És miközben a szakértők sajátságos nézeteiken keresztül azon töprengenek, mi váltotta ki az egyes válsághelyzeteket és „hogyan dőlt minden romba”, akkor lépjünk egyet hátra és nézzük meg ezt egy nagyobb látképen keresztül, és ekkor az ilyen tömeges változások nyilvánvalóan azt mutatják meg: A múlton alapuló világ már, többé nem fenntartható.

Ahogy a gazdaságról, energiapolitikáról, technológiáról gondolkodtunk biztonságunk végett, és ahogy a nemzetek eddig együttműködtek, és ahogy válaszoltak a kihívásokra a múltban, az már nem működik a mában. Ahogy felfedezzük a hatalmas tanulási fejlődésünkben az ezekkel összefüggő korlátozásinkat és megtapasztaljuk következményeiket, úgy ez vezetett el bennünk 2012-be, amikor megérkeztünk egy olyan fordulóponthoz, melyből csak két lehetséges eredmény létezik, vagy átalakítjuk, megváltoztatjuk ezeket nézőpontjainkkal, vagy összeomlik minden.

2012 választási iránya

Amíg az őshagyományok és a modern tudományok kihangsúlyozzák a korunk történelmi jelentőségét, mindegyik arra hívja fel a figyelmünket, egy fontos tényre emlékeztet, hogy amit és ahogy döntünk, választunk most, az fogja meghatározni a jövőben megjelenő eredményeinket. Az a kérdés tehát, hogy hogyan választunk a döntési skálánkon a saját érdekünkben, a béke, az együttműködés, gyógyulás világa mellett? Hogy világos legyen, hogyan hozunk létre olyan környezetet magunk körül, amely támogatja és elismeri a fenntartható gazdaságot? Ezzel kivesszük a részünket az együttérzésünkkel a Föld és minden életformájával kapcsolatosan, és áthidalhatóvá válnak azok a kérdések melyek darabokra szaggatják a társadalmakat.


Az elmúlt 25 évben, különféle munkáimban már kifejtettem a válaszaimat ezekről a kérdésekről. Azok a döntéseink, amiket az életünkben teszünk, tükrözik azt, hogyan gondolkozunk magunkról, a Földdel való kapcsolatunkról, a múltról, és egymásról.

Én azt hiszem, hogy amikor ezek a kapcsolati tényezőink tiszták, akkor ezek a döntéseinkben is meg fognak nyilvánulni. Azok, akik személyesen is ismernek engem, tudják azt rólam, hogy optimista beállítottságú vagyok, ugyanakkor realista is. Optimista vagyok a jövőnket illetően, másrészt reálisan veszem azt tudomásul, hogy két lehetőség szélén egyensúlyozunk, avagy vajon melyik választásunk válik majd rossz választássá, vagy melyik helyes döntésé. Számomra az optimizmusomat az jelenti, hogy tudok a választási lehetőségeimről, és arról, hogy olyan időben élünk, amely választásunkat ez az idő, még nagyobb lehetőségekkel engedi meg, azzal, hogy, új értelmet és megújult reményhez vezessen mindez bennünket a 2012-es évünk alakulásához.

Váltás a gondolkodásunkban

Más szóval akkor, mit is hiszek, hogy mit tartogat számunkra a 2012-es év. Őszintén szólva még nem tudom megmondani, mert mindannyian még a választási, döntési folyamatainkban vagyunk. Amit tudok, hogy, ez a folyamat, eltart még egy darabig mindannyiunknak, a sokféle hiedelmeink és ideáink miatt, és azt is tudom, hogy az élet iránti szeretetünk fogja meghozni világunknak a globális közösségek megszületését, mintsem azt hozza, hogy megadjuk magunkat a sorszerűségnek, és sötétségben és a legnagyobb félelemben éljünk. Azoknak, akik ezt magukévá teszik a tanulási folyamatukban, hogy nem ítélkeznek a múltról, azok a jövőben már megízlelgethetik az új iparágak, az új munkahelyek, az új kifejezési formák ajándékait, az új közösségeken alapuló fenntartható fejlődést, gondolkodásmódot, és ez az ami a világunk javára válik. Azok számára, akik ragaszkodnak a régi világ már nem fenntartható eljárásaihoz, gondolkodásához és életmódjához, azokra valóban úgy tűnik, hogy a történelem legsötétebb próféciái teljesednek be.

Talán az egyik legerősebben, kulcskérdés, amely meghatározza majd a tapasztalatainkat az elkövetkezendő hónapokban érkezik meg hozzánk. Ekkor a változás a gondolkodásunkban arra kér majd bennünk, hogy a „Mit adhatok a világnak, hogy létezzen” kérdésen túl a „Mit tudok felajánlani a világnak, hogy felébredjen?” kérdésig jussunk el. Az a mód, ahogyan válaszolunk erre a kérdésre, személyes szerint, azok mind a közösségeink válaszává válnak ezután.

Személy szerint, én sohasem éreztem jobban magam a jövőt tekintve és azokra a lehetőségekre, melyek várnak ránk. Most már rajtunk múlik, már felkészíthetjük a szívünket a béke és együttműködés melletti döntésre. Most jött el az ideje, hogy éljünk ezekkel a döntéseinkkel, világunkban. Alig várom, hogy veletek együtt dolgozzam, mind mi együtt ez alatt a 2012-es éven keresztül, folyamatosan.

 

http://spiritlibrary.com/gregg-braden/on-2012-gregg-braden-s-letter-to-the-community?utm_source=Spirit+Library+Updates&utm_campaign=e91422d522-Weekly_Update&utm_medium=email

Gregg Braden is a New York Times best-selling author, a former Senior Computer Systems Designer for Martin Marietta Aerospace, Computer Geologist for Phillips Petroleum, and the first Technical Operations Manager for Cisco Systems. For over 20 years he has researched the wisdom traditions of ancient cultures and his work has led to such pioneering books as The God Code, The Divine Matrix, and his latest book Fractal Time on the promise of the year 2012. Gregg’s work shows beyond any reasonable doubt that the key to our future lies in the wisdom of our past. ~ Copyright © 2008 Gregg Braden

 

Készült első közlésként, a www.foldicsillagok fénytestvéri elismeréseként a Fényvilág Press számára 2012. februárján

 

 

Gregg Braden könyvei magyarul:

 

Kollektív beavatás: fordította:. Demeczky János, Mandala-Seva, cop. 2003

Utazás világok között: az együttérzés tudománya. Fordította:Demeczky János. Kiadó: Mandala-Veda, 2003

Tudatos teremtés: az imádság és a próféciák új értelmezése az ősi Ézsaiás-tekercs alapján. Kiadó:Édesvíz Kiadó, 2004 Fordította: Hegedűs Péter

A teremtő kódja. Múltunk titka a jövőnk ígérete. Kiadó:Mandala-Seva, 2005 Fordította: Szabó Anna

Twyman James F. : Doren Virtue és Gregg Braden A láthatatlan erőkről: hogyan fordítsuk hasznunkra az univerzum végtelen energiáit? Fordította: Simon Szilvia. Kiadó: Édesvíz Kiadó, 2005

Módosítás dátuma: 2012. február 28. kedd, 08:56
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 8
Összes: 3175691
Hónap: 37007
Nap: 605