Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Minden 2012-ről! A nagy váltás!

 
2012. Március 23. - Szerző : Horváth Zoltán előadása alapján szerkesztette Száraz György

 

Rendhagyó számmal készültünk: Horváth Zoltán és jómagam, Száraz György. Úgy érzem, hogy tartozunk minden nagyra becsült Olvasónknak annyival, hogy picit többet is megmutassunk magunkból, mint amennyit esetleg eddig. Bár minden írásunkban, tévéműsorunkban (Engima – www.fixhd.tv) természetszerűleg benne vagyunk. Ezúttal azonban csak a 2012-es évre és mindenekelőtt a saját életlátásunkra támaszkodunk!

 

Megpróbáltuk röviden, egyetlen számban összefoglalni mindazt a tudnivalót, amit mi az elmúlt hónapokban 2012-vel kapcsolatban megtudtunk, felismertünk és tanítottunk megszabadítva minden ideológiai mellékhajtástól. Helyenként egyszerűen, helyenként fennkölten, de mindig a legszabatosabban próbáltuk szavakba önteni a tudásunkat, s tesszük ezt most is. A következőkben előadások és különböző publikációk velejét foglaltuk össze.

Kellemes és hasznos olvasgatást-mazsolázást kívánunk!

 

Talán nem érdektelen, ha mielőtt a közepébe vágnék, néhány sort annak szentelnék, hogy kissé közelebb hozzam magunkat Hozzád, nyájas Olvasó! Hiszen a tudás átadásának írott formája talán így a legközvetlenebb.

Horváth Zoltán nem csupán remek műsorvezető és szerkesztő, hanem gyerekkora óta látó. Ő a valóságot szó szerint más szemmel is látja. Minden idejét az élet holisztikus szemlélésének szenteli, s képes olyan nézőpontokból is figyelni és elemezni az embereket és a világfolyamatokat, amelyekből mások nem vagy csak ritkán. Sajátos filozófiája és különleges spirituális képességei révén minden szava megalapozott és kijelentéseinek súlya van. Adottságai révén folyamatosan fürkészi a Sorsot és igyekszik útbaigazítani minden hozzáfordulót az élet útvesztőjében.

Engem Száraz Györgynek hívnak és a szellemi és a lelki értékek feltárása, bemutatása és megóvása áll életem középpontjában gyerekkorom óta. Igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni, hogy az időtlen bölcsességet közelebb hozzam az emberekhez.

Ezek után térjünk a lényegre, vagyis arra, hogy véleményünk és tudomásunk szerint milyen sorsfolyamatokra hangolódnunk rá 2012-ben!

 

A nagy váltás időszaka

 

Érdekes időszak közeledik az életünkben, amit nyugodtan nevezhetünk a nagy váltás időszakának is. 2012-ben végig kell gondolnunk, hogy miben hiszünk, és mire támaszkodunk. Mindannyiunk életében fókuszba kerül a biztonságérzet! Ez azt jelenti, hogy azon kell majd elgondolkodnunk, hogy mit jelent számunkra a biztonság: a körülöttünk lévő emberektől, a bankszámlánktól, a vagyonunktól vagy az önmagunkba vetett hitünktől várjuk-e a támaszt? Időt kell szánnunk mindezen dolgok átgondolására, mert a kétely legkisebb árnyéka nélkül kell nekiindulnunk 2012-nek, minthogy ez az esztendő meglehetősen érinti a biztonságunk és a hitünk alapjait is.

A 2012-őt követő időszak azt várja az embertől, hogy örömmel és félelem nélkül legyen képes nagy lépést tenni az életében minden látszólagos külső biztonsági támasz nélkül. Itt jön az a része a történetnek, amikor az embernek fel kell tennie magának a kérdést: „Ha tudom, hogy mi a helyes út számomra, habozás nélkül meg tudom lépni? Vajon képes leszek megtenni azt a bizonyos lépést az ismeretlen felé és el fogok-e tudni fogadni mindent, következzék bármi is?” Ilyen értelemben az előttünk álló év a valódi hit felépítésének az éve lesz.

 

A 2012-es év folyamatosan mozgalmas lesz és alkalmas lesz a terveink kibontakoztatására. Tulajdonképpen a 2012-es évben valamiféle nagyobb sorsszerűség fog lezárulni és utána következik egy jelentős újrakezdés.

2012 feminin év lesz, ami azt jelenti, hogy női jellegű energiákat sugároz magából. Ezért változásra, változtatásra és új, törekvő kezdeményezésekre fog ösztönözni mindenkit. Mivel ebben az esztendőben végig a női energiák fognak dominálni, ezért fejleszthetjük az önkifejezésünket. Ehhez azonban előtte azt kell helyesen érzékelnünk, hogy mi történik körülöttünk. A megismerés egyik fő eszköze az érzékelés. Az érzékek útján gyűjtünk benyomásokat a külső világból. Minden ember ezek alapján fontolja meg, hogy mit tegyen, vagy ne tegyen. Vannak olyan reflexeink, amiket a külső benyomások alapján működtetünk. Ez olyan, mint a közlekedőknél a piros és a zöld lámpa, a szabad vagy a tilos. Nagyon fontos lesz 2012-ben a cselekvés. Senki sem tudja majd ebben az évben kivonni magát a cselekvésre buzdító hatások alól. Az év különféle időszakaiban áradó energiák kifejezetten kedveznek a haladásnak és a cselekvésnek. Tehát az adódó lehetőségekkel tudni kell élni, méghozzá azonnal élni: akkor és ott, spontán módon, amikor éppen felmerülnek.

 

Mivel folyamatosan cselekvésre buzdít 2012, ez egy kimondottan gyors ütemű évnek ígérkezik, ami viszont nem kedvez azoknak az embereknek, akikre jellemző a halogatás. A cselekvés fontos dolog, hiszen az egész életünk cselekvések folyamatából áll. A legtöbb ember a tudatosság szintjén megnyilvánuló cselekvésekben hisz, pedig az nem mindig célravezető. Miután az ember tapasztal, megnevezi magában a tapasztalatot és később emlékezik rá, hogy ilyet már csinált és bejött. Egy adott eredmény elérése érdekében történő cselekvés nem más, mint az akarat. Abban viszont már benne kell, hogy legyen az Én, hiszen Én akarok valamit, Én akarok előrébb lépni, Én akarok kibontakozni, Én akarok sikeres lenni. (Az Én nagybetűvel a belső, érett, egós villongásoktól megtisztított Ént takarja, nem az önző, kisstílű, félelemben élő és befolyásolható énünket.) Ennél a pontnál kezd veszélyessé válni a dolog, ugyanis ha nem magunkat adjuk, ha másnak a megoldásmódjaihoz nyúlunk, ha másnak a praktikáival próbálkozunk, akkor mi valójában egy illúzióba kapaszkodunk, aminek a vége könnyen lehet akár csalódás is. Így értendő, hogy 2012-ben tényleg önmagunkat kell adnunk, különben sok vitában, sok kellemetlenségben és sok konfliktusban lehet majd részünk.

 

Boldog napot!

http://www.boldognapot.hu/

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 4
Összes: 3089466
Hónap: 14297
Nap: 322