Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Világvége 2012

 

Világvége 2012

 

 
− Szerencsére megint találkoztam egy cikkel, amelyik a világvégével foglalkozik, de másképpen. Egyéb okok is szerepet játszanak abban, hogy ha lesz, nem most lesz. Naptárakkal kapcsolatos problémák, melyek nem pontosan a maja naptár szerint haladnak, de évezredek alatt mégis ezek szerint számoltuk az időt. Ha netalán Heribert Illig jogos problémát vet fel, akkor évszázadokat is tévedhetünk. Most csupán a Maja naptárral kapcsolatos téves felfogásokat szeretném eloszlatni.
 

− Ne tervezzen semmit december huszonegyedikére, mert akkor jön el a világvége. Megint. De most már tényleg. Vagy az is lehet, hogy csak új időszámítás kezdődik, rezgésszámot vált a Föld, megszűnik az anyagias világ, és eljön a szeretet ideje. Hiszen az ötezer éves maja naptár is itt ér véget. Valami biztos történni fog. Mindig történik valami. Ez nem olyan év lesz, mint a többi. Egyik év sem olyan.

Közkeletű tévhit, hogy a maják 2012-re megjósolták a világvégét. Valójában a maja kalendárium nem ér itt véget, és a maják sosem állították, hogy idén vége lesz a világnak. 2012. december 21. azonban kétségtelenül nagy jelentőségű nap a maják szerint, ekkor ér ugyanis véget egy több mint ötezer éves ciklus a maja naptárban, és indul el egy új periódus.

A maják hite szerint az idő és a világ ugyanúgy képes újra és újra megújulni, mint ahogyan a mi hitünk szerint is kicsit új élet kezdődik minden január elsején vagy hétfői napon.

A mágus szerint: „korszakvég”


A hazai ezoterikus körökben ismert Frabato boszorkány-nagymester szerint valójában 2012. december 12, azaz 12. 12. 12. lesz a kitüntetett nap. „A változásnak addig a napig kell végbemennie. Ez nem a világvégét jelenti, hanem a Föld rezgésszáma változik meg ekkor” − magyarázza a médiában is fel-felbukkanó mágus. „A betegebbek és gyengébbek szervezete azonban lehet, hogy ezt az új rezgésszámot nem tudja befogadni, ők veszélyeztetve lesznek, több haláleset fordul majd elő ezen a napon. Száz emberből az átlagosnál egy-kettővel több hal meg. 2012 egy korszak végét jelenti, a jövő évünk arról fog szólni, és már a világválság is erre utal, hogy elengedjük az anyagi világot. Minden úgy alakul a Földön, hogy az anyagiasság kezd megszűnni, és helyette a szeretet szövi át az életünket.”

Frabato szerint az idei évben a számokban rejlő energiák és lehetőségek hatványozottabban jelentkeznek. S hogy miért, arra obskúrus magyarázatot ad. „Mert a Föld rezgésszáma változik, az anyagi világ megszűnik, és ennek a két megvont energiának valahol jelentkeznie kell. Most több lesz a földrengés, a katasztrófa, de nem lesz világvége. A felszabaduló energiák hatványozódnak az emberekben, aki jól tudja használni és irányítani ezt az energiát, az sikeres lesz, aki nem, az megreked − világosít fel a mester, majd így összegez: "A saját sorsunkat, a karmánkat mindig mi irányítjuk, ezért a jövőnket nem kutatni kell, hanem megvalósítani, mert a kettő nem ugyanaz". A gyengék menekülnek, ők azok, akik azt hiszik, hogy ha helyet változtatnak egy bizonyos napon, akkor elkerülhetik a sorsukat. Időszakosan lehet, hogy elkerülik az adott problémát, de az hatványozottan tér majd vissza később.”

Maja társadalom

 

Jeleket látunk


Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA weblapján cáfolja a 2012-es világvége-próféciákat, mondván, semmi rossz nem történik a Földdel ebben az évben. A bolygónk köszöni szépen, jól elboldogul már több mint 4 milliárd éve, és hitelt érdemlő tudósok szerte a világban állítják, hogy nem vált rezgésszámot, mint ahogyan azt az ezoterikus-ok állítják.

„A világot soha nem olyannak látjuk, amilyen, hanem amilyenek mi magunk vagyunk” − mondja a Talmud, és ez igaz a világvégejóslatokra is. Az emberek valójában a jelennel kapcsolatos szorongásaikat vetítik ki a jövőre, és ehhez keresnek mitológiai utalást a múltban. Szeretjük azt hinni, az ősi bölcsesség képes volt előre jelezni a mai idők felfordulásait? A világvégejóslatok a jelen kori emberiség idegességét, bizonytalanságát tükrözik: ökológiai katasztrófák, háborúk, forradalmak, terrorizmus, áradások és földrengések nyomán az az érzésünk támad, hogy civilizációnk a vesztébe rohan. Akik pedig a jelenben a legkevésbé találják a helyüket, akikben a legerősebb a jövővel kapcsolatos szorongás, azok hajlamosabbak konkrét dátumokat elfogadni az Apokalipszis eljöveteleként.

A matematikus szerint: „Csak a naptárnak van vége”


Mérő László pszichológus, matematikus a maja világvégével kapcsolatban a saját naptárát mutatja, ami nem meglepő módon csak december 31-éig mutatja a napokat. „Mindez nem azt jelenti, hogy december 31-én vége lesz a világnak, hanem azt, hogy jövőre másik naptárat kell vennem.” Arra a kérdésre, miért félnek az emberek az egyik számtól, és szeretik meg a másikat, a matematikusból lett pszichológus azt feleli, az ember bármivel képes érzelmi viszonyt kialakítani, mert ilyen a természete. „Könnyen előfordulhat, hogy egy szám tényleg sokszor feltűnik valakinek az életében, hiszen a dolgok nem egyenletesen oszlanak el, ezért valamelyik számnak muszáj többször visszatérnie.

Ha pedig már kétszer is történt vele valami rossz péntek tizenharmadikán, innentől jobban ki is hegyeződik rá. Azokra a napokra nem emlékszik, amikor nem történt vele semmi különleges, pedig ez garantáltan többször fordult elő. Ha ötször nem történik semmi, de hatodszor igen, azt is igazolásnak veszi. Az ember úgy van összerakva, hogy mintázatokat észlel. Azért maradt életben, mert nagyon bonyolult mintázatokat is képes felismerni a környezetében. Ezek egy része tényleg létező és általánosítható összefüggés, de vannak közöttük jócskán tévedések is.”

Mérő László szerint a numerológia azért alakult ki, mert akkor még nem volt tudományos módszertan, nem volt eljárás arra, mikor higgyünk el valamit és mikor ne a világ megismerése során. „Ha kell, fogalmazhatok durván is. A fejlődés során azok maradnak meg a megismerés régi változatainál, akik nem elég intelligensek ahhoz, hogy az új módszert felfogják. Félreértés ne essék, nem eleve az asztrológiával vagy a numerológiával van bajom, hanem azzal, amikor rezgésszámról, energiáról és a bolygók gravitációs hatásáról beszél valaki, akinél a fizika alapvető ismeretei sincsenek meg.”

 

Forrás: NLCAFE − Nőklapja

      http://latogatok.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 8
Összes: 3175691
Hónap: 37007
Nap: 605