Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Néhány gondolat a Tudat fejlődéséről - Az új ember

Néhány gondolat a Tudat fejlődéséről - Az új ember      
Írta: Sid   
2011. June 12. Sunday 15:40

http://shp.hu/hpc/elemkepek/ezopszicho/ezopszichoebredeshaza1291202425.jpg

 "BESZÉLGETÉSEK a LÉLEK TV-ben" ITT a YouTube-on megtekinthetőek!

Szeretettel meghívlak a Lélek TV-ben rögzített beszélgetésekre
Kassai Csillával

Mai ÜZENET:

Belépés a Tejútkapun

 
Pünkösd a Szentlélek kiáradását szimbolizálja. Azt az időpontot, amikor Jézus és tanítványai szétváltak, és a Tanítványoknak önállóan kellett megmutatniuk életükön keresztül a krisztusi tanításokat.

 

 Mottó:Ez az emberi élet célja:

a Tudat fejlődése és tágulása.

SID - 2011-06-11

A következő cikk többnyire tényeket tartalmaz, melyet egy spiritualitás, belső fejlődés, önmegvalósítás iránt érdeklődő egyén, gyakorlással megtapasztalhat.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

Gyakran esik manapság szó rezgésszint emelkedésről, tudatfejlődésről. A tudat fejlődése az evolúció maga. A pozitív Isteni princípium lényege, hogy egyre magasabb energiaállapotokat él, azaz tapasztal meg, végig járva az Univerzum 7 alapvető rezgésmintájának mindegyikét. A 7 rezgésfrekvencia különböző rezgésszámmal rendelkező energiája tehát 7 tudatszintet határoz meg. Ezért egyértelmű, hogy tudatfejlődés csak és kizárólag, a lényünkben található Energia által lehetséges. Egyetlen érem két oldaláról beszélünk most.

Az Univerzum végtelen tárháza, formái rendszerei, csillagai… Energiából épülnek fel. Ezt a masszát, halmazt (– isteni princípium, yin eszencia stb.) áthatja és formálja a + pozitív isteni princípium, az Isteni Tudat (yang eszencia) Ez a rajtunk kívül álló valóság, a Teremtés Makrokozmosza. A belső világunk, mindaz, ami önmagunkban, fizikai és szemmel érzékelhetetlen (szubtilis) energia testjeinkben jelen van, jelenti az Egyén Mikrokozmoszát.

http://shp.hu/hpc/elemkepek/omniverzum/omniverzumspiritualis_babavaro1289215082.gifA két rendszer, lényem és az Univerzum között hasonlósági felépítés van. Ezt jelenti az analógia. Az analógia elve alapján, bármely rezgésmintára és végtelen energiaforrásra képes vagyok ráhangolódni, ha ismerem a módját. A két rendszer ugyanis rezonancia elve alapján kölcsönhatásba lép egymással.

Félreértés ne essék! A két rendszer akkor is kölcsönhatásban áll egymással és a rezonancia törvénye akkor is működik és hat, ha arra mi éppenséggel tökéletesen tudatlanok vagyunk! A rezonancia az Univerzum alapvető természete, melyben emberként élünk, így a rezonancia az emberi élet legfontosabb jellemzője. Ennek alapján, a rezonancia törvénye, belső erő központjaink rendszere és viselkedése a legfontosabb tudás-ismeret, amivel minden embernek rendelkeznie kellene.

Saját lényük a mikrokozmoszunk, egyéni valóságunk. A két pólus bennünk is megtalálható. A Tudat fizikai kivetülése a tobozmirigyben található, az Energia lakhelye pedig a legalsó csigolyánkban székel. Szanszkrit neve Kundalini, nevezzük csak inkább Energiának. Az erőközpontokon keresztül, ez az Energia generálja lényünk számos aspektusát, egy adott tudatszintnek megfelelően! A csakrákat ezeket a minden tulajdonságukkal együtt megtapasztalható erőközpontokat úgy is elképzelhetjük, mint tárolóedények, melyek az Energiának adnak otthont.

Az Energia 7 szinten 7 aspektust jelenít meg az Univerzumban, melyek, mivel analógok vagyunk, lényünkben is megjelenhetnek, dominálhatnak, ha képesek vagyunk azokra hangolódni! Ez a 7 energiaszint, folyamatosan jelen van az Univerzum makro-kozmoszában. Könnyen érhető példaként, lényünk úgy viselkedik, mint egy rádió, melyet ez adott frekvencia-hullámra állíthatunk. Ennek alapján működik a Teremtés; és ez az elv nem más, minta rezonancia elve. Tehát minden, ami jelen van az életünkben, tényleg mi magunk termetük meg, „vonzottuk be”, ahogy manapság mondani szokás. Ezért érdemes foglalkozni a joga millenáris hagyományában tisztán leírt erőközpontokkal, s azokat felfedezni, megtapasztalni.

 

Csak nagyon vázlatosan: http://www.ezomisztika.hu/files/csakrak.gif

 

Első központ – Vitalitás, életerő, pénz, anyagi jelenségek – Föld elem

Második központ – Nemiség, (Érzelemmentes) Szexualitás, Képzelőerő – Víz elem

Harmadik központ – Akaraterő, Belső Tűz, Igazi Jellem – Tűz elem

Negyedik központ – Szerelem, Szeretet, Empátia, Boldogság – Levegő elem (kitágulás-érzés, ha nagyon szerelmes vagy)

Ötödik központ – Intuíció, Isteni vezetettség, Művészi tehetség - Éter elem

 

Hatodik központ – Zsenialitás, tisztánlátás, paranormális és médiumi képességek

Hetedik elem – Beteljesülés, Eggyé válás, Összeolvadás az Abszolútummal, Hazatérés

 

Hétköznapi ember nagyon ritkán jut ötödik szinten (Visuddha) túl, a mai embernek – kezdetben - elégséges, az első öt szinttel foglalkoznia. A teremtő Energiára tudatosult egyén lényében megőrzi és felhalmozza ezt az Energiát, azért hogy tudatszintjét emelje, ezáltal spirituálisan fejlődjön: kötődéseitől megszabadulhasson, jobb és boldogabb ember válhasson belőle. A tudat fejlődése és az Energia emelkedése központról központra egymástól elválaszthatatlan jelenség, hiszen a Tudat kizárólag az Energia által képes fejlődni. Ez tény. Megtapasztalható.

 

Az energia kontinenciáját (megőrzését, és átalakítását) megvalósító egyén tudja, az Energia döntően csak egy központban tartózkodhat, és ez a központ meghatároz egy domináns tudatszintet. Figyelem: egy tudatszint nem azonos a csakrák aktiváltságával! Lehet valaki döntően második erőközpont szintjén, mégis nagyon aktív, felsőbb csakrákkal rendelkezhet. Erre nagyon jó példa néhány híres (pop)énekes, akiknek tudata döntően a második erőközpontra tehető, ám nagyon aktív torok-csakrával (ötödik) rendelkeznek. (Persze vannak olyan énekesek, akik ennél magasabb tudatszintet képviselnek, nem feltétlenül a komolyzenei műfajban)

Az Energia kontinenciáját felismert tudat, viszonylag hamar „haladhat előre, azaz tudatosulhat a Teremtés 7 rezgésszintjét képviselő skáláján. Kevesen tudják, ám a gondolatok és érzelmek szintén Kundalini energiájából származnak, tehát attól függően alakulnak, melyik tárolóedény ad otthont dominánsan Kundalini-nek, azaz milyen tudatszint a meghatározó bennünk. A valóságunkat, a jelenben megformálódó jövőnket, ez az Energia teremti, egyéni és kollektív szinten is! Ez egy Isteni teremtő Energia, melyre a KOR EMBERÉNEK – a BELSŐ ERŐKOZPONTOK MŰKÖDÉSÉVEL, VISEKEDÉSÉVEL ÉS JELLEMZŐIVEL EGYÜTT - TUDATOSDNIA SZÜKSÉGES! Ez a folyamat pedig csakis tapasztalás által lehetséges. A Tudat az Energia által, tapasztalás alapján fejlődik! Ezért születtünk meg. Ez az emberi élet célja: a Tudat fejlődése és tágulása.

 

 http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/hajnalhozo-plejadok/uploads/Feny-Halo.gif

 

Az új ember

 

Évezredes tantrikus bölcsesség, hogy a „Tudat Energia nélkül üresség” - ekkor a Világegyetemben semmi sem létezne, nem lenne „anyag”(alacsony rezgésű energia) sem; az Energia Tudat nélkül pedig káosz. Ilyenkor nincs egy rendezettségi elv, mely az anyag keletkezését, fejlődését, átalakulását irányítsa. Milyen igaz! Ez utóbbi fázis, jellemző egy olyan világtársadalomra, amelyben jelenleg még élünk. Ez a Kali Yuga, vagyis vaskorszak, a sötétség korszaka, melyben az Energia uralja a tudatot. Nézz körül, ez történik mikro és makro-kozmikus szinten is.

Mikro-kozmikus szinten, az emberek nem ismerik a szexuális kontinenciát, vagyis az Energia kontinenciáját.

Lényükben káosz, hiány és rendezetlenség uralkodik, melynek számos jele van.

Korai öregedés, életcél, érdek és teljesítmény-független öröm, kreativitás hiánya…

Megjelenik az ego, az elkülönülés, és a pénz istensége, mely az egyetlen fejlődés mértéke, az Energia által uralt Tudat világában. Mi tekintünk ma előre lépésnek, fejlődésnek? Egyetlen siker sokak számára az anyagi gyarapodás. Ez egy gyökércsakra tudatszint. (anyagiasság, pénz)

 http://aranykor.freeblog.hu/files/new.gif

Makro-kozmikus szinten, a bennünket körülölelő világban szintén az energia Uralkodik a Tudaton. Nézz újra körül. Az olaj és fosszilis energia-források mindent uralnak. Az energia hatalom, az információ mellett az Energia a modern világ aranya. Ha Tudat uralkodna az Energián – tehát helyre állna a rend – az egész világ felismerné, milyen nevetséges és primitív technológia is valójában az, amely korlátozott, kis hatásfokú, és környezetszennyező ásványi anyagokra épül. Helyette felismerhetővé kell, hogy váljon az a tény, hogy mindenütt Energiában úszunk. Az éter, az ötödik elem, mint egy színpad, amelyen a másik négy elem megjelenik – mindent magába foglal és átölel. Valójában a görög eredetű név is ezt jelenti. Ether: mindent magában foglaló. Képesek vagyunk ezt a gyakorlatilag végtelen Energiát felhasználni. Spirituális közösségek, Visuddha és Ajna tudatosságú emberek, „zsenik” (az átlagember gyökér és nemicsakra tudatszintjéhez képest) megvalósítottak már olyan technológiát, amely képes az éterből, vagy édesvízből akkora mennyiségű energiát előállítani, amelyhez képest az atom-energia teljesítmény-mutatója nevetséges és szükségtelenül veszélyes is.

A spirituális tudás azonban hatalom. Veszélyes egy olyan tudatszintű világban, amelyben jelenleg élünk. Ezért hangoztatják mesterek és tanítók, hogy a Földön nagymértékű, kollektív tudatszint fejlődésre van szükség, mely természetesen mindenkinél külön-külön, egyénileg kezdődik. Olyanok vagyunk, mint egy jégkristály mátrixában az atomok. Pont olyanok, minél többen ébredünk fel, tudatosodunk, annál többen ébrednek fel a környezetünkben is. Össze vagyunk kötve egy láthatatlan – de érzékelhető – mezővel, mely által a tudatok összessége, a kollektív tudat csodálatosan tud fejlődni. Igen, ez a morfogenetikus mező. Megér egy kis figyelmet… minden ember részéről. Amire sok ember gondol és foglalkozik, az megjelenik a valóságban is.

 

http://festeszet.gportal.hu/portal/festeszet/image/didi.gif

 

Egy romániai jógatáborban végzett kísérlet során a résztvevők azt a „feladatot” kapták, hogy mint egy mantraként, gondoljanak napi tevékenységük mellett sokszor arra, és vizualizálják, hogy, „ugrálnak a lovak”. A résztvevők közül sokan nem értették, mi ennek az értelme, de érdekességből és viccből, sokszor mondogatták, ugratták egymást a fenti „mantrával”. Az egyhetes jógatábor harmadik napján, azt vették észre, hogy tábor melletti legelőn, a lovak furcsa módon – egyhelyben - kivétel nélkül ugrálnak! Mivel relatívan magas tudat-szintű emberekről van szó, gondolataik rövidesen valósággá váltak… Ha azonban ez a példa furcsának és hihetetlennek tűnik, gondoljunk csak arra, hogy ugyan ezt a „módszert” nap, mint nap alkalmazzák velünk, rajtunk, ha még képesek vagyunk egy híradót megnézni… Ami ott történik, hogy rendkívül alacsony frekvenciát képviselő „hírekkel” bombázzák a tudatunkat. Már azét, aki hagyja… SPIRITUÁLIS ÉBREDÉS ZAJLIK, EZ AZ ÉBREDÉS PEDIG, A TUDAT ENERGIÁRA TÖRTÉNŐ FELISMERÉSÉVEL KEZDŐDIK. EZ AZ ENERGIA LÉNYÜNK ALAPVETŐ ERŐFORRÁSA, HA ÚGY TETSZIK, MOTORJA. Ez is tény.

Hatalmas sebességű és mértékű tudatfejlődés zajlik most a Földön, melynek során megjelenik az új ember! Mitől új az új ember? Hát attól, hogy Tudata – valódi lénye – felismeri a lényében lakozó Energiát, és az abban rejlő óriási lehetőséget. Az új ember tisztában van a fentebb leírt tényekkel, mert megtapasztalja azokat.

Az új ember tudja, hogy vitalitása, képzelőereje, akaratereje, kitartása, szeretete és empátiája, önkifejezési és szellemi képességei, ezek összessége és BOLDOGSÁGA a Kundalini-nek nevezett Energia felhasználásától függ! Az új ember tudja, hogy a szerelemben, és szexualitásban hatalmas potenciál rejtőzik, mely a „hazatérés” lehetősége.

Az új ember tudja, hogy a régi ember, a jelenkor embere, rabságban él. Az Energia mátrixában, önmagában és azon kívül is.

Az új ember tudja, hogy ez börtön, és azt is tudja, hogy joga, mi több, isteni képessége van ebből a börtönből történő szabadulásra: joga van a teljes anyagi, szellemi és spirituális szabadsága!

Az új ember tisztában van azzal a ténnyel, hogy Tudata Isteni magasságokba emelkedhet a teremtő Energia által. Az ilyen ember látszólag természetfeletti képességgel bírhat, fizikai és szellemi szinten is.

Az új ember tudja, hogy az ember életkora természetes módon nyúlhat 100 év fölé, fizikai és mentális tekintetben is… tudja, hogy minden ember tehetséges valamiben és rendelkezik valami olyan szellemi képességgel, amely művészi szintre fejlesztve az Isteni teremtő energia megnyilvánulása saját lényében. (írás, zene festészet, tervezés, rajzolás, kommunikáció… Ezen a képessége az anyagi szint „fölé” helyezi őt, (túlmutat azon) és elhozhatja számára az anyagi függetlenséget is. Bizonyos ősi jóga források szerint,

EGY NEMZET SZINTJÉN MINDÖSSZE TÍZ TANTRIKUS SZERELMESPÁRRA VAN SZÜKSÉG, HOGY AZ EGÉSZ NEMZET FELEMELKEDJEN!

Az új ember azonban azzal is tisztában van, hogy ennek az ismeretnek a birtokában felelősséggel tartozik embertársai, és a Földanya iránt! A tudás hatalom, mely FELELŐSSÉGGEL JÁR! CSAK EGY ÖNMAGÁT ISMERŐ, FELELŐSSÉGTELJES EGYÉNEKBŐL ÁLLÓ TÁRSADALOM KÉPES ARRA, hogy a teremtő Energia makro-kozmikus potenciálját, a SZABAD-ENERGIA jelenségét ISTENI CÉLOKNAK MEGFELELŐEN használja ki és használja fel! Az Isteni bőség állapota tehát egyéni és kollektív felelősséggel jár, melyben az egyén szabad idejével, Energiájával a - Teremtő céljainak megfelelően – gazdálkodik.

 http://www.shp.hu/hpc/userfiles/belsoszepseg/sriantra.gif

Jutalmul igazi, anyagi javakhoz nem hasonlítható Boldogság lesz az ajándéka mert a Teremtés szándékai szerint élni és cselekedni, a legnagyobb boldogság, amiben Földi embernek része lehet…

SID

 

forrás: www.asztralutazas.hu

 
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 11
Összes: 3092282
Hónap: 14844
Nap: 539