Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A vérnyomáscsökkentő zeller

Friss zellerszárakat látunk finom mártással, amely a zöldségek mellett található üvet tányérkán.

Már napi 4 zellerszár elfogyasztása jelentősen csökkentheti a vérnyomást.

A vérnyomás az az erő, amelyet a vér az artériák falára fejt ki. Ha a nyomás jelentősen emelkedik, és hosszabb ideig ezen a szinten marad, ez a szervezetben komoly károkat tud okozni. A zeller képes pozitívan befolyásolni a vérnyomást. A zeller olyan rendkívül hatékony összetevőket tartalmaz, amelyek gondoskodnak többek között az artériafalak ellazításáról, és ezzel az ereket tágítják.

A zeller képes csökkenteni a vérnyomást

Szerencsére a manapság legtöbbet használt zöldségfélék egyike a zeller, amely erős, rostos szárával és ropogós állagával egy természetes lehetőséget kínál a vérnyomás csökkentésére anélkül, hogy a lehetséges mellékhatások kockázatát magában hordozná, amelyek a vényköteles gyógyszereknél gyakran fellépnek.

A zeller létfontosságú ásványi anyagokat tartalmaz

De hogyan képes a zellerlé ezeket az értékeket befolyásolni? Ez a sokoldalú zöldség rendkívül hatékony összetevőkből áll, amelyek ftalidokat (bizonyos illóolajokat) is tartalmaz. Ezek az artériafalak ellazításáról gondoskodnak, és ezen a módon hozzájárulnak az erek tágításához úgy, hogy a véráram alacsonyabb nyomással folyhasson. A ftalidok más módon is csökkentik a vérnyomást, mivel képesek az úgynevezett stresszhormonokat leépíteni. A zeller ráadásul nagy mennyiségű magnéziumot, káliumot és kalciumot tartalmaz. Ezeknek az ásványoknak a jótékony hatása hozzájárul egy kiegyensúlyozott idegrendszerhez, és kiegyenlíti a szervezet „feszültségszintjét”

A hagyományos tudást csak nem régóta kutatják

Habár már Hippokratész is ajánlotta ennek a zöldségnek a levét olyan pácienseknek, akik idegi problémákban szenvedtek, és a hagyományos kínai orvostudomány is már régen felismerte, hogy a zellerlé csökkenteni képes a túl magas vérnyomást, ez az élelmiszer csak nem sokkal ezelőtt vált újra az orvosi kutatás tárgyává a nyugati világban.

A chicagói egyetem orvostudományi intézete végezte az első tanulmányok egyikét a zeller emberi vérnyomásra gyakorolt hatásáról. Az egyik esetben az egyik tudós apjának a vérnyomása 158/96-ról 118/82-re csökkent, miután csak egyetlen hétig naponta 4 zellerszárat fogyasztott.

A rendkívül hatékony zellerlé integrálása a táplálkozásba segíthet az érintetteknek a vérnyomást csökkenteni, és preventív intézkedésként a túl magas vérnyomás kockázatát elhárítani.

 

http://impulsermagazin.com

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 8
Összes: 3123926
Hónap: 15280
Nap: 583