Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sri Sathya Sai Baba élete

 

 

Bhagavan Sri Sathya Sai Baba élete

 

baba1.jpgBhagavan Sri Sathya Sai Baba 1926. november 23-án született. Egész életét Isteniségének megnyilvánulásai jellemzik. Világra jöttét csodálatos események kísérték: születésekor a házban lévõ hangszerek maguktól kezdtek játszani. Késõbb kobrát találtak a takaró alatt, amin újszülöttként feküdt. Már gyermekkorában azonosnak érezte magát minden élõlénnyel, és irtózott attól, hogy tápláléknak szánva megölik a madarakat és az állatokat. Nem volt hajlandó húst enni. Már négy évesen sokszor a kéregetõ koldusoknak adta ebédjét. Nem bírta elnézni a szenvedést.

Határtalan részvétrõl tett tanúbizonyságot. Nyolcévesen a korabeli gyerekekbõl csoportot szervezett Istent dicsõítõ dalok éneklésére, és saját szerzeményû bhajanokat (szent dalok) tanított társainak. Már fiatal korában csodálatos erõk birtokában volt. Istentiszteletek után például egy üres zsákból - prashadot - áldott ételt, édességet osztott. Elõre megjósolt késõbbi eseményeket, különbözõ tárgyakat teremtett elõ a semmibõl.
Hozzátartozói, attól tartva, hogy természetfeletti képességei egy, a testét megszálló gonosz szellemnek tulajdoníthatók, különbözõ eszközökkel - többek közt fizikai kínzásokkal - igyekeztek kihúzni belõle a vélt szellemet.

 

baba2.jpgA kínzásokat és megpróbáltatásokat Baba nyugalommal viselte. E kísérletek során kinyilvánította magáról, hogy Ő az újjászületett Shirdi Sai Baba. Mindaddig a dél-indiai Puttapartiban nem hallottak Shirdi Sai Babáról, Aki a tõlük 1000 km-re, északnyugatra fekvõ Shirdiben élt és tevékenykedett. 14 évesen, 1940. Október 20-án kijelentette, hogy többé nem tartozik a családjához, és levetve a magára öltött Maya (illúzió) köntösét, követõihez csatlakozik, hogy beteljesítse Isteni Küldetését.

Ezt követõen a hívők mind nagyobb és nagyobb számban sereglettek köré. Követõi csodák sokaságát láthatták, ami mind boldogságukat és jólétüket szolgálta. Többek közt, a Chitravathi folyó közelében található egyik tamarind fáról (ma Kalpa Vriksha néven ismert) egymás után szedte, a hívők által kívánt gyümölcsöket. Mindenütt jelenlévõ erejével segítette híveit. Gyógyíthatatlan betegségektõl szabadította meg õket, és Kegyének jeléül tárgyakat teremtett számukra

 

Hasonló csodák máig is jellemzõek Swami tevékenységére, és nem csupán Indiában fordulnak elõ, hanem a világ minden részén, ahol az emberek Istent keresik. A hívõk gyakran lelnek rá Sathya Sai Babában Isten keresésük beteljesült céljára.

Már 14 éves korában megmutatta tudását és különleges képességeit a környéken lakók körében, de az idõ múlásával egyre nagyobb hírnévre és megbecsülésre tett szert; egyre több embert vonzott maga köré. Az 1960-as években már a nyugati világ országaiból is egyre többen látogattak el Hozzá.

Ma Prasanthi Nilayam - elsõszámú tartózkodási helye - a tiszta lelkiség kimagasló fellegvára, ahová végeláthatatlan sorokban érkeznek, a hívők - fajtól, nemzetiségtõl, származástól és társadalmi helyzettõl, hovatartozástól függetlenül.

Sathya Sai Baba kijelentette, hogy nem akar új vallást alapítani, sem valamely létezõ vallás elfogadására késztetni a hívõket, hanem arra ösztönöz, hogy akik az Ö Üzenetéhez vonzódnak, "Tartsanak ki meglévõ hitük mellett, és azt erõsítsék."

Azt is kinyilvánította, hogy nem azért jött, hogy követõket gyûjtsön maga köré, hanem hogy a szívekben meggyújtsa a szeretet tüzét, hogy még nagyobb fénnyel ragyogjon. Sathya Sai Baba India egész területén kórházakat, általános, közép és felsõfokú iskolákat alapított, ahol a gyógyítás és oktatás teljesen ingyenes.

Lenyűgözõ személyiségének hatására világszerte mindenütt, Sai Központok ezrei alakultak, ahol a hívők az Ö tanításait, követik és széleskörű közösségi munkát, folytatnak.

Azt tanítja:

"Éljenek és virágozzanak a különféle vallások; hirdessék Isten Dicsőségét minden nyelven, minden dalban. Legyen ez az eszménykép! Tiszteljük a hitek közötti különbséget, s fogadjuk el mindegyiket egyaránt mindaddig, mígnem valamennyi egységre fog törekedni. Ha minden ember a vallásalapítók által lefektetett eszmék szerint él - kerülve gyűlölködést és kapzsiságot - akkor a világ békés és boldog lakóhellyé válhat."


baba3.jpg

 forrás: www.saibaba.hu

 
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 6
Összes: 3089469
Hónap: 14290
Nap: 321