Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A mesterséges halhatatlanságon dolgoznak az oroszok

Egy igazán nagyszabású terv megvalósítását határozták el orosz kutatók. Az évtizedek alatt véghezvihető munka célja olyan kibernetikus testek létrehozása, amik képesek tárolni elménket és személyiségünket. A Global Future 2045-re (GF 2045) keresztelt, a hasonló nevű konferencián bemutatott elképzelés elsődleges célja nem a materiális javak felhalmozása; az oroszok egy olyan, az egész világra kiterjedő társadalmi átalakulást szeretnének elérni, melynél a fő cél „egy békés világrend megteremtése, ahol a belső fejlődés mindennél fontosabb".

Ha sikerrel jár a projekt, 2045-re már mesterséges testben élhetjük a mindennapokat.

A projekt feje egy médiamágnás, Dmitrij Ickov, aki nyilatkozatában kijelentette, hogy az amerikaiak hadászati célú megoldásával szemben a GF 2045 célja nem az élet kioltása, hanem annak jobbá tétele és meghosszabbítása: „Az én munkámnak eltérő, humanitárius céljai vannak – az alapja a modern technológia, de egyfajta átfedést képez a gépek és az emberiség között, ami végtelen számú lehetőséget rejt magában. Már az elkövetkezendő pár évben képesek leszünk arra, hogy jobbá tegyük a rokkantak életét, s egy minőségibb életkörülményt biztosítsunk a számukra. Az én célom, hogy biztosítsam azt, hogy a megoldásunk mindenki számára elérhető és megfizethető legyen – nemcsak az elit és a katonaság számára." Ickov a februárban megtartott első GF konferencián vendégül látta a világ ötven legjobb tudósát: fizikusokat, szociológusokat, antropológusokat, filozófusokat, akikkel együtt dolgoznak ennek a mechanikus utópiának a megvalósításán.

A munkafolyamatban spirituális vezetők is részt vesznek. Érdekesség, hogy a projekthez maga a dalai láma is áldását adta; a konferencián megtartott beszédében kifejtette, hogy egy ilyen és ehhez hasonló, progresszív projektek kivitelezése „teljes mértékű felelősséget igényel, s egyéb célja nem lehet, mint mások, mint az emberiség szolgálata." A gépiesített evolúció folyamatát három főbb lépésben határozták meg: Az „Avatar A" egy olyan mechanikus test lesz, amit a gazdatest még a ráerősített diódák és elektródák segítségével képes irányítani – ennek a fejlesztése már javában zajlik, a prototípust pedig maga Ickov konferálta fel.

A második konstrukciót, az „Avatar B-t" 2025-ig tervezik megalkotni; itt már egy valódi emberi agyat terveznek átültetni egy mechanikus testbe. A harmadik, kikövetkeztethetően „Avatar C-nek" nevezett szakasz teljesítésére további tíz éve lesz a tudósoknak: itt már nem az organikus szervet, hanem magát az emberi tudatot ültetnék át egy „gépi agyba".

A munka itt még nem áll meg: az ezt követő években egy globális méretű, teljes társadalmi átalakítás következik, ahol a legfőbb szempont a béke megtartása és a belső világunk fejlesztése lesz. Egy ekkora terv megvalósítása, ez józan paraszti ésszel is belátható, nem két fillér. Ezzel tisztában vannak az alkotók is, így projektjükhöz örömmel fogadják az adományokat, továbbá a 2013-ban megrendezendő, New York-i konferencián további partnerek csatlakozását remélik.Forrás: 
IT Café http://www.fenyportal.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Március >>
<< 2021 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Statisztika

Online: 12
Összes: 2787683
Hónap: 20278
Nap: 617