Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Armageddon árnyékában - már gyúrnak a lehetséges világvége-aszteroidára

Egy brit őrnagy is tagja a NASA azon speciális csapatának, mely egy Földet veszélyeztető aszteroida eltérítésére is edz.
Tim Peake őrnagy korábban brit légierő tisztje volt, jelenleg a Nasa Extreme Environment Missions Operations - röviden csak NEEMO -, névre keresztelt projektjének a tagja. Az elnevezés nagyjából extrém környezetben végrehajtott küldetésekként fordítható magyarra. Az ebben résztvevő szakembereket a jövőbeni, világűrben tervezett munkákra készítik fel, mint amilyen egy aszteroidán történő leszállás vagy annak eltérítése lenne.

A The Sun brit hírportál cikke szerint Peake és három társa által alkotott csoportnak adott esetben az lenne a feladata, hogy eltérítsenek egy a Föld felé rohanó sziklát. A csapat egyébként a tervek szerint a 2020-as évek közepén meg is vizsgálna közelről egy földközeli aszteroidát. A csapat tizenkét napot töltött egy floridai mélytengeri bázison, ahol kvázi kisgravitációs, súlytalanság-közeli állapotban végeztek el különböző feladatokat.

A team fő célja, hogy űrhajóval elutazzanak egy aszteroidára, ahol durván egy hónapot töltenének mintavétellel és különféle érzékelők kihelyezésével - írja a portál.

Peake elmondta: a Föld mellett rendszeresen húznak el aszteroidák szinte egy köpésre. Februárban egy 45 méter átmérőjű szikla közelebb volt a felszínhez, mint azok a műholdak, melyek a tévéműsort sugározzák, 2011 novemberében pedig egy 360 méter átmérőjű kozmikus lövedék került bolygónk és a Hold közé. A feladat, amire készülnek, nem már, mint megmenteni a Földet egy esetleges katasztrófától.

 Forrás: Pécsi STOP/The Sun   |   STOP

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2020 >>
Ke Sze Csü Szo Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Statisztika

Online: 18
Összes: 2660440
Hónap: 22217
Nap: 722