Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bonyolódik a rejtély a Marsról

220px-mars_atmosphere.jpgÚgy tűnik, hogy tovább mélyül a titok a Mars szerves szénmolekuláiról. A vörös bolygóról származó meteoritok ugyanis valóban hordozzák az élet nyomait. A kutatók közt azonban nincs egyetértés.

A földi élet alapvető összetevői, a szén és hidrogén keresése a Marson folytatott emberi missziók alapvető célja, és a kulcskérdés annak megértéséhez, hogy létezett-e valaha élet a szomszédos planétán.Korábban már találtak ilyen molekulákat a bolygóról származó meteoritokból, a tudósok azonban megosztottak a kiindulási pontot illetően.

Egy új orgánum nyomós bizonyítékot mutat be, miszerint a szén valóban a Marsról származik. Az eredmények segíthetnek a kutatóknak betekintést nyerni a bolygón játszódó kémiai folyamatokról, és hozzájárul a marsi életre vonatkozó bizonyítékok gyűjtésében a leendő vizsgálatoknál. Az írást a Science Expressben publikálják.

A tudósok nem jutottak közös nevezőre a hatalmas szénmolekulák eredetét illetően. Egyes elméletek más helyről származó meteoritokról és földi szennyezésről szólnak, mások pedig az ősi marsi élet maradványait emlegetik.

A legutóbbi vizsgálatban 11 Marsról származó meteorit mintát vizsgáltak meg, melyek körülbelül 4,2 milliárd évesek. Tízben kimutatták a szén jelenlétét a kikristályosodott ásványi szemcsékben. Ezután más ásványokkal való kapcsolatban nézték meg a molekulákat. A tudósok úgy találták, hogy a szén a bolygón bekövetkezett vulkánosodás alatt keletkezett, tehát története során szinte végig kimutatható a szerves kémiai folyamatok jelenléte.VJM.hu/DailyMail http://paranormal.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2020 >>
Ke Sze Csü Szo Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Statisztika

Online: 19
Összes: 2667490
Hónap: 23680
Nap: 829