Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dark energy: Avagy sötét erők uralják a világot! network.hu

Dark energy: 

Avagy sötét erők uralják a világot!

network.hu

 

 

No nem kel megijedni nem Darth Vader(Dark Father) a Sith-ek sötét nagyura,az ERŐ sötét oldalának mestere,a fekete ruhás gonosz lovag jöt el egy réges-régi messzi-messzi galaxisból!

 

Másról lesz szó:

Mi a sötét energia? Mi a sötét anyag? Mért gondoljuk, hogy léteznek ezek a dolgok?

 

A  sötét energia fetételezet erő, jelenleg semilyen formában nem detektálható nem tudjuk milyen folyamatok okozhatják, nem tujuk mérni és nem látjuk.A bajlós hangzásu név csupán dolog számunkra láthatalan voltára utal.

Feltételezet hatása miszerit a sötét energia nagy távolságokon semlegesíti a gravitációs hatást magyrázat a világunkban tapasztalt mozgásokra.Miközben a lokális rendszereket a gravitáció határoza meg az égitestek mozgása a tömegükel arányos módon viselkedik:Földünk szépen kering az eliptikán a Nap körül.(kisebb rendetlenkedései vanak ugyan de ezt a naprendszer többi bolygója okoza) Naprendszerünk is teszi a dolgát a glaxis spirálkarjában.

Sem a naprendszerben sem a galaxisban nem tapasztalható a tágulás lényegi hatása.Távolabbra tekintve viszont gyorsuló tágulást tapasztalunk.A nagyobb renszereket mért nem tartja össze a tömeg arányos gravitáció?

Valószerü elképzelésnek tünik a sötét engia hatása nagy tavolságokon már nagyobb mint a gravitációs hatás.

 

Na de honnan tudjuk, hogy a tágulás gyorsul?

Jelentem megmérték.Hogyan? Az  Ia típusú szupernóvák fényesége ismert(Standard gyertya) ha egy imert fényeségü objetumot megfigyelünk kilehet számolni a távoságát és a sebeségét. Az a kilencvenes években sok Ia típusu szupernovát figyetek meg ebből követketehető a gyorsulás! Azóta több más jellegü mérés is erre az eredményre jutot, de a legmeggyőzőb azóta pontosítot ismételt szupernóva megfigyelés.

 

A sötét anyag semilyen elektromágneses sugárzást nem bocsát ki,nem nyel el és nem ver vissza ezért  szabadszemmel és műszerekkel is láthatatlan.A sötét szó itt is csak a láthatatlanságra utal nem valami különleges vagy negatív tulajdonságra.(Nem tévesztendő össze az antianyagal az egész más) De honan tudjuk,hogy létezik ha nem látható?

A válasz a gravitáció,megfigyelve csilagászati objektumokat pédául az  Androméda galaxist a mozgását az alakját a részeinek elhelyezkedésés  a látható anyag nem magyráza meg a gravitációs hatásokat.Ezeken a megfigyeléseken kívül még tapasztalható olyan gravitációs lencse hatás is ahol nincs elegendő tömegü látható anyag.

A gravitációs lencse a tér nagy tömegű objektumok által okozott elhajlítása, mely a közelében egyenes vonalban haladó fény terjedését is meggörbíti, így lencseként működik. 

 

Végül két kép az egynsúlyról:     

A jing-jang mindenek megvan az elenpárja miden midenel egyensulyba van. Statikus világkép bár vannak lokális mozgások de összeségében avilág álandó !     

 A villágot meghatárzó dolgok feltételezet aránya.Nincs egyensúly minden mozgásbanvan.Dinamikus világkép nincs álandóság csak vátozásvan mindek van kezdete és vége.

                                     AZ ERŐ LEGYEN VELETEK!

 

vilagur.network.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Március >>
<< 2021 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Statisztika

Online: 16
Összes: 2787682
Hónap: 20278
Nap: 620