Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elképesztő jelenség az égen - hatalmas pusztítás ómenje - fotó!

 
Gyönyörű felvételt készített egy fotós a texasi McAllen városa feletti felhőkről. A lencsevégre kapott Cumulonimbus mamma az egyik legérdekesebb felhőképződmény, erős, pusztító vihar előjele.

Texast az elmúlt héten meglehetősen viharos időjárás tépázta, kijutott a vidéknek intenzív jégverésből és égi háborúból is. Az ominózus fénykép, melyet Delcia Lopez készített a helyi The Monitor újságnak - is ebben az időszakban készült - írta a Daily Mail.
A képen az úgynevezett cumulonimbus mamma látható, mely egyike a legérdekesebb felhőképződményeknek - írja a komfortabc.hu. A cumulonimbus olyan felhődudorokat képez, amely az üllő felhő alsó részéről lógnak alá. Ennek megnevezése: mamma. Kifejlett stádiumban lévő zivatarfelhő velejárója lehet, igen erős, sőt pusztító vihar előjele. Jellemzője a felszálló nedves légáramlatok, amelyek felemelkednek a troposzféra határáig, ott a levegő stabilizálódik, ami az üllőfelhő vízszintes, sugárirányú szétáramlásához vezet. Az igen nagy üllőfelhő jelentős területeket fed le, és olyan területek fölé is hatol, ahol hideg leszálló légáramlatok a jellemzőek. A hideg hőmérsékletű, eredetileg felhőmentes területek fölött, az üllő által vezetett hő és nedvesség labilitást hoz létre. Az üllőfelhőben lévő meleg, nedves levegő a földfelszín felé irányuló hőáramlást indít el, ezt az úgynevezett fordított hőáramlást még a tömegvonzás, valamint a felhőből érkező csapadék hatása is erősíti. Így alakulnak ki a mammatusok az üllő alatt. Akár több száz négyzetkilométer kiterjedésű is lehet az üllőfelhő. A zivatar központjától nem messze jelennek meg a mammatusok, ez jelzi, hogy a zivatarfelhő elérte maximális erejét. Ettől kezdődően, igen heves zivatarra, akár tornádóra is számítani lehet. Minden körülmények között, el kell kerülni a légi járműveknek.


http://www.pecsistop.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Március >>
<< 2021 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Statisztika

Online: 15
Összes: 2787661
Hónap: 20276
Nap: 611