Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megtalálták a párhuzamos univerzumok kulcsát?

Megtalálták a párhuzamos univerzumok kulcsát?990_1.jpgRégóta léteznek olyan elméletek, melyek szerint univerzumunk csak egy a sok közül. Neutronok viselkedésének tanulmányozásával szeretné bizonyítani egy belga kutatócsoport a párhuzamos univerzumok létezését.

A tudósok ezen teóriát eddig nagy energiájú ütközések megfigyelésével próbálták igazolni, most viszont azt remélik, hogy a "multiverzumokat" neutronok vizsgálatával is bizonyítani tudják, melyek szerintük egyik univerzumból a másikba ugrálnak.

A Michel Sarrazin és munkatársai, a belga Namur Egyetem szakemberei nevéhez fűződő elképzelés szerint egy év munka után már eredményekkel fog szolgálni. A tudósok begyűjtenek néhány neutront, lehűtik őket és egy mágneses mező segítségével megfigyelési sebességre lassítják őket. A neutronok az elképzelés szerint falnak ütközve így lassabban bomlanak fel. A kísérlet lényege azon alapszik, hogy a neutronok mindig gyorsabban bomlanak le, mint ahogyan azt várják. A kutatók úgy vélik, hogy a semleges töltésű részecske nem tűnik el teljesen, hanem átugrik más univerzumokba - számolt be a kutatásról a Daily Mail.

A neutronok bomlási rátáját figyelembe véve Sarrazin megállapította, annak az esélye, hogy egy neutron más univerzumba ugorjon, kevesebb, mint egy a millióhoz. A kísérlet egy éven át fog futni, hogy kiderüljön, a Föld Naphoz való viszonya, az ebből adódó gravitációváltozás befolyásolja-e a neutronok viselkedését.

Forrás:
STOP  
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Március >>
<< 2021 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Statisztika

Online: 11
Összes: 2787657
Hónap: 20273
Nap: 608