Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Valamit talált a Curiosity

3406004_a3280dad0ab9c5bfba435762eac6eb39_wm.jpgSzombaton a Curiosity beleásott a Mars homokos talajába, de a régóta várt mintavételezést elhalasztották, mert a szakemberek észrevettek egy fényes objektumot a közelben.

Még senki sem tudja, hogy mi lehet az. A tudósok attól tartanak, hogy egy darab műanyagot találtak, ami a Mars-járóról szakadt le. Az ilyen veszteségek nem szokatlanok. “Mindegyik Mars-járó hagyott dolgokat a Marson” – mondta Sarah Milkovich, a Curiosity tudományos csapatának tagja. Bizonyítékként pedig a Twitteren közzétett egy képet a Phoneix egy 2008-ban elvesztett darabkájáról.
Az objektumot akkor vették észre, amikor a Curiosity lapátja éppen felvett némi marsi földet a Rocknest nevű területről. A terv szerint megrázták volna a Curiosity karját, hogy kitisztítsák a 2,1 méteres robotkar végén találtható CHIMRA mintagyűjtő rendszert. Ehelyett azonban a fényes tárgyra koncentrálnak.

 

„A Curiosity további képeket készít az objektumról, a csapat pedig megpróbálja kitalálni, hogy mi az és milyen hatása lehet” – áll a rovert üzemeltető csapat jelentésében. A Mars-járóról lepottyanó darabkák alapvetően ártalmatlanok, és csak akkor van gond, ha véletlenül bekerülnek a vizsgált talajmintába. Mivel befolyásolnák a mérés eredményét, a vizsgálatot újra kellene kezdeni. Az biztos, hogy hamarosan elkezdik kitisztítani a CHIMRA gyűjtőkamráit, ami nagyjából egy hetet vesz igénybe, és utána vagy a Rocknest területén, vagy máshol mintát vesznek a talajból.

3406004_a3280dad0ab9c5bfba435762eac6eb39_wm.jpg


A Curiosity 2,5 milliárd dolláros küldetésének fő célja azt megállapítani, hogy a Mars valaha alkalmas volt-e az életre. A nukleáris meghajtású jármű augusztus 5-én landolt a Gale kráterben, és a Glenelg nevű hely felé tart, amit a tudósok geológiai szempontból nagyon érdekesnek tartanak. A Mars-járó ott használja először a furóját. Néhány hét vizsgálódás után a Curiosity továbbmegy végső célja, egy 5 kilométer magas hegy felé, mert a tudósok szerint ott a Mars több milliárd éves történelmére találnak majd geológiai bizonyítékokat.

Feltehetnénk a kérdést, hogy valóban csak úgy leszakadhatnak fémdarabok egy marsjáróról? Ez nem lenne túl ésszerű egy ekkora költségvetéshez. Mi van, ha inkább arról van szó, hogy mesterséges eredetű tárgyra bukkantak? Vajon ebben az esetben milyen bizonyítékra lesz még szükség ahhoz, hogy végre nyilvánvalóvá váljon, hogy a Marson feltételezhetően volt és van is élet - ahogy egyes UFO kutatók állítják? Azt azonban biztosra vehetjük, hogy amennyiben mesterséges tárgyról lenne szó, azt gyorsan ki is magyarázzák, mint ahogy ez mindig is jellemző volt az elmúlt évtizedek UFO-történelmére.

 

http://paranormal.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2020 >>
Ke Sze Csü Szo Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Statisztika

Online: 15
Összes: 2660459
Hónap: 22215
Nap: 722