Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Túlnépesedési tévhitek, áltudományok és az anti-humanizmus

Forrás: Mercatornet.com

Globális termékenységi ráta

Ez nem kevés leküzdendő ideológia, különösen, mivel a hatalom által támogatott mozgalmakról van szó.

Hála Dr. Robert Zubrin, a Kétségbeesés kereskedői című könyv szerzője alapos tanulmányainak, történelmi és tudományos referenciáinak, a címben felsorolt áltudományok megdöntése már nem is tűnik olyan nehéz feladatnak. Hihetetlen látni a dezinformáció mélységét és mennyiségét.

A Chen Guangcheng (az egy-gyerekes kínai politikai miatti túlkapások ellen küzdő kínai jogvédő aktivista) ügy kapcsán Steven Mosher nyilatkozott a napokban Kína egy-gyerek politikájáról és a mögötte rejlő, nem publikus eseményekről. Kevés ember van a világon, aki többet tud az ügyről Steven Mosher-nél. (Bővebben erről angolul ITT)

Chris Smith kongresszusi képviselő pedig értékes információkkal szolgált a Chen Guangcheng ügy legújabb fejleményeivel és a kínai kormány jogsértő eljárásaival kapcsolatban. Elmagyarázta hogy a népességszabályozást sürgető politikát leginkább meghamisított adatokat tartalmazó, elferdített tanulmányokra alapozzák, hogy a népességcsökkentés fontosságát elfogadtassák az emberekkel a bolygónkat sújtó válság megoldásaként.

Nem kétséges, hogy válság van. A válság lényege azonban az eugenista tévhiteknek áldozatul esett emberéletekben nyilvánul meg. Hogyan lehetséges, hogy ezek az atrocitások korlátozás nélkül folytatódhatnak, ha nem is a kormányok és nemzetközi szervezetek támogatásával, de mindenképpen ezek nyilvános vagy ki nem mondott beleegyezésével.

Zubrin szerint a jelenség a politikai hatalom és az anti-humanista mozgalom támogatásának köszönhető.

Tulajdonképpen egyetlen ideológiai irányvonal fut végig a modern politikai és tudományos mozgalmak látszólag különálló veszedelmes gyűjteményén, amelyek közé tartozik például a militarizmus, az imperializmus, a rasszizmus, az idegengyűlölet, a radikális környezetvédelem, a szocializmus, a nácizmus és a totalitárius kommunizmus is.

 

Az anti-humanizmus ideológiájának alapja az a hit, hogy az emberiség nem egyéb, mint egy csőcselékből álló horda, amelynek törekvései és étvágya veszélyezteti a természet rendjét, így féken tartásukhoz diktatórikus intézkedések szükségesek.

Itt lép be a képbe Kína egygyerekes politikája és Chen Guangcheng ügye is (erről majd máskor).

Az anti-humanizmus megalapítója és első „prófétája” Thomas Malthus (1766-1834) volt, akinek áltudományos tana szerint az emberi szaporodás mértéke meghaladja a rendelkezésre álló források újratermelődésének ütemét. Saját pesszimista és pontatlan megállapításaira alapozva, amelyek kihagyták a számításból az emberi leleményességet, amely folyamatosan új módszereket talál fel és új forrásokat fejleszt ki, Malthus olyan elnyomó politikákat hirdetett, amely milliókat kárhoztatott éhezésre Indiában és Írországban.

Zurbin könyvéből megtudhatjuk, milyen szörnyűségekhez vezetett ez a tan és politika ebben a két országban, teljesen szükségtelenül. Ezeket az ismereteket rég nyilvánosságra kellett volna hozni, hogy az emberek megtudhassák az igazságot.

Annak ellenére, hogy Malthus felvetése, miszerint a népességnövekedés éhezéshez és elszegényedéshez vezet, éles ellentétben áll a történelmi bizonyítékokkal és tényekkel, amelyek szerint a népességnövekedés az életszínvonal emelkedésével jár, az elmélet nemcsak, hogy fennmaradt, de még erősödött is intellektuális és hatalmi politikai körökben a XX. és XXI. században.

 

Az elmúlt évtizedekben az ideológia legártalmasabb formája a népességszabályozás támogatásában mutatkozott meg, amit Paul Ehrlich ökológus is magáévá tett. 1968-ban „A népességbomba” címen megjelent híres könyve a modern malthusiánusok bibliája lett. Könyvében Ehrlich a népességnövekedésre figyelmeztet és szigorú népességszabályozási politika bevezetésére szólítja fel az Egyesült Államok kormányát, hazai földön és az amerikai támogatást élvező fejlődő országokban egyaránt. Érdemes megjegyezni, hogy Ehrlich Barack Obama tudományos tanácsadójának John Holdren-nek a mentora és gyakori munkatársa.

 

http://idokjelei.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 6
Összes: 3044557
Hónap: 11001
Nap: 467