Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012. Január - A tudatos választás hónapja

2012. Január – A tudatos választás hónapja

2012.01.01

 

 

heavenearth2.jpg

 

 

 

2012. Január – A tudatos választás hónapja

 

  

A hónap mantrája:

HA MAGAMBA NÉZEK, BENNEM ISTENT LÁTOM

 MEGÉLEM ÁLTALA EZT A SZENT VILÁGOT!

 

 

 

Az év első hónapja máris leckéket ad nekünk Önfelismeréseinkhez. A hónap első napján megkapjuk azt az isteni erőt mely segít, hogy döntéseinket tudatosan hozzuk meg. Januárban, a hangoló hetek alatt folyamatos segítséget kapunk ennek az erőnek a felismerésére és elsajátítására, hogy mindez tudatossá válva már erénnyé legyen bennünk.

De mit is jelent tudatos döntést hozni? Mi alapján vagyok képes ezt megítélni? Hogyan csinálom jól?

Emberként csak fizikai valóságomat láthatom. Lélekként tudatában vagyok lelki és emberi dolgaimnak is. Szellemként pedig összes aspektusom felett tudatosan irányítani vagyok képes, mert átlátom minden alacsonyabban rezgő valóságomat is…

Akkor ezek szerint be kell fogadnom lelki, de legjobb esetben szellemi Önvalóm azon részeit, melyek ezt az irányítást képesek bennem ellátni.

 

Sokan tudjuk és tapasztaltuk már, ahhoz, hogy valami tisztán a részünkké váljon, helyet kell biztosítanunk neki, ahol ezután életünk valójaként velünk, bennünk létezik. Ha ezt a helyet kitölti más, ami nem engedi, hogy ajándékunk elfoglalja méltó részét bennünk, akkor előbb azt át kell tennünk a saját terébe, vagy ki kell ürítenünk magunkból, ha már nincs feladata bennünk, így szabadítva fel a helyet, melyet méltán kitölthet már a leáradó és bennünk lakni vágyó isteni részünk.

Ne feledjük, hogy a megismerés szerves része az, hogy felismerjük azt, amik Nem vagyunk, így nem részünk, és képesek legyünk ezután megkülönbözetni attól, amik vagyunk, ami a részünk. Így érthetjük csak meg önmagunkat és ismerhetünk MAGunkra. Ez a megkülönböztetés ereje, mely fizikai életünk útmutatója. Ez egy egyszerűsített használati utasítás az emberi élethez. Választhatsz, de okosan válassz! Előbb tudd meg, mi az mi javadra válik, előre visz isteni utadon, s mi az, mi hátráltat, vagy eltérít téged.

Ezek a felismerést és döntéshozást (választást) segítő energiák szövik át most lét-terünket. Azt szolgálják, hogy megszabaduljunk, önként választva ezt, a gátaktól és szétziláló energiáktól, hogy beengedhessük a segítő, építő, egy-esítő isteni erőket magunkba.

Csak akkor lesz teljes részünkké valami, ha tudjuk, mi az. Beengedjük, elfogadjuk, felismerjük tudatosan és használjuk…

Így ahhoz, hogy az isteni kegyelmet és szabad választásunk törvényét megértsük, de ez minden további hangolásra is igaz, és magunkba engedve részünkké és tudatos eszközünkké tehessük, meg kell látnunk, fel kell ismernünk: hol hiányzik ez bennünk? Miért nem tudjuk alkalmazni mindennapi életünkben?

Hol és miért nem tud érvényesülni és eltölteni bennünket? Talán mert gátak, felhúzott falak, vagy félelmek nem engedik beáramlani és beteljesíteni feladatát.

Mit kell felismernünk és tennünk ahhoz, hogy ez megváltozzon és befogadva az istenit, képesek legyünk felismerni és szívünk, lelkünk szerint választani?

A most történő folyamatos szembesülésekkel, melyek mind tanító szituációk és egyéni próbák, felismerhetjük ezeket a gátakat, mert csak felismerés után vagyunk képesek nekilátni, hogy lebontsuk őket. Addig nem választhatunk igazán, míg emberi, lelki és szellemi részeink nem értenek egyet bennünk.

 

Ezért január hónapban többféle aspektusból vizsgálhatjuk meg a velünk történő eseményeket, hogy minden döntésünk isteni részeink által is támogatottak legyenek bennünk.

Minden szituáció tanít valamire. Minden érzés és gondolat üzenet számunkra, melyek valamiféle döntéshozatalra késztetnek. Ezek próbatételek, melyeket magunk elé állítunk, ezzel kövezzük ki a saját és az utánunk jövők útját is, döntünk. Ezek a választások érdemességünk próbái.

Nem megoldás az, ha elodázzuk ezeket a döntéseket (már nem is lehet), hiszen teremtő erőink visszatértével felelősségünk is megnőtt. Legyünk tudatában annak, hogy minden döntésünkkel saját világunkat és magunkon át a teremtést alakítjuk. Választásaink minket minősítenek, de másokra is hatással vannak.

Ha a Szív irányítás nem lankad bennünk, a Szeretet erejében képessé válunk tiszta, isteni rezgésekkel átitatott döntéseket hozni, melyekkel nem bántunk másokat. Ekkor mi is képesek leszünk mások döntéseiben ugyanezt meglátni és benne az ő akaratát elfogadni. Már nem feszülnek egymásnak az ellenkező vélemények, döntések, hiszen mindben ott van a közös isteni nevező: a megértés.

Ezért most különösen figyeljetek magatokra, magatokba. Szívetek jelzőrendszerén át tájékozódjatok, ismerjetek fel és válasszatok!

Ahogyan a 2012-es évről szóló előzetesben szerepel, ez az időszak:

A választás hónapja. Olyan erőket vehetünk magunkhoz, mely az egész évünket meghatározza. Vezérlő erőként segít majd az előttünk álló feladatok megoldásában, csak el kell döntenünk, hogy végigmegyünk a Fény útján. Ez a hónap lehetőséget ad, hogy saját magunkba nézve, tisztán kijelentsük a szellemi világok felé, milyen utat választunk. Most megtehetjük önmagunknak azt a felajánlást, ami isteni tudatosságunk beengedésének és irányításának elfogadása. Ezzel elfogadjuk azon képességeinket, melyek a szellemi úton továbbvezetnek minket. Ehhez azonban feltétlenül meg kell nyílnod az isteni felé.

Ebben a hónapban 4 teljes hét van. Tehát a megkapott erőt 4 fázisban ismerhetjük fel magunkban. Négy szakaszban tudatosíthatjuk isteni erőnket.

A hónap energiája: a DÖNTÉS ereje, mely képessé tesz szellemi tudatosságunk használatára, ha beengedjük.

 

Ebben az évben nagyon jelentős energiákkal bírnak az újhold és telihold napjai. Minden ilyen napon erőteljes lélekhangoló energiák áradnak rendszereinkbe és érzéseinket szólongatják.

Újholdkor elsősorban beáradó, behangoló és feltöltő erők érkeznek, melyek teliholdig dolgoznak bennünk és hangolják érzéseinken át lelki terünket. Telihold napján a bennünk felismert, felesleges energiák elengedése, valamint a hangolások erőinek tudatosítása folyik. Olyan érzelmi erők segítenek ebben, melyeket szív szintünkről küld lelkünk. Ezeken a napokon különösen figyeljük szívbéli érzéseinket és az általuk küldött jelzéseket.

 

 

Telihold 2012:

Újhold 2012:

Január 9.

Január 23.

Február 7.

Február 21.

Március 8.

Március 22.

Április 6.

Április 21.

Május 6.

Május 20.

Június 4.

Június 19.

Július 3.

Július 19.

Augusztus 2.

Augusztus 17.

Augusztus 31.

Szeptember 16.

Szeptember 30.

Október 15.

Október 29.

November 13.

November 28.

December 13.

December 28.


 

 

the_prayer_l.jpg

 

 

 

A hónap fontosabb napjai:

 

Január 1. – Az év első napja, a kezdet. Milyen programot teszel bele? Hogyan kezdesz neki? Reménnyel, jókedvvel, szeretettel, hálával, tenni akarással, erővel, kitartással, felelősséggel és elfogadással? Amit ma gondolsz, érzel, az kihat az egész évre, ugyan úgy, ahogyan a reggel érzései és gondolatai aznapra. A mai nap energiája a dátum rezgései által: 2012.01.01. Ha a számok összértékét nézzük, eredményül a 7-et kapjuk. Ez a Jézusi energia, a kristálytisztaság (kristálymag) száma. A mai napon egy nagyon tiszta (felismerést és döntést segítő) energia férhető hozzá mindenki számára, aki szeretne ebből a kristályfényből feltöltekezni. Krisztusi Énünk fényei alakíthatnak bennünket, ha engedjük. Nem kell mást tennünk, mint felajánlanunk befogadó lényünket ennek a hangolásnak, hogy Isten akarata szerint tölthessen el minket ez a vezérlő erő. Ha ezt megtesszük, olyan fények áramlanak hozzánk, melyek feltöltik „lélek akkumulátorainkat” az év hangolásaihoz.

 

Lépj Önmagadba és keresd meg a csendet. Szólítsd meg szellemed és kérd a segítségét. Amikor szellemed segítőválasza és csended harmóniája kitölt téged, lásd magad egy kétszárnyú ablaknak. Figyeld meg tiszták-e az üvegek a keretben? A keret ép-e, vagy javításra szorul?…  Ha kell, szeretettel javítsd ki, hozd rendbe az ablakkeretet a gondolati energiáiddal… Tisztítsd meg az ablakot, minden része ragyogjon, legyen kristálytiszta… Amikor minden rendben van, nézd meg ki tudod-e tárni, vagy be van zárva, esetleg akad valahol?… Hozd rendbe szeretettel. Javítsd meg a kilincsét, simítsd el az akadályokat… majd tárd ki sarkig az ablakokat, Önmagadat!

Jelentsd ki tiszta szívedből, hogy befogadod Isten Akarata szerint azt a krisztusi Fényt, mely ebben az évben vezérlő erőként, tisztán, szellemi magasságokból vezet téged utadon.

Majd fogadd be az érkező energiákat mindaddig, míg azt nem érzed, hogy ragyogsz ettől az erőtől… már nem befelé áramlik, hanem te is sugárzod az ablakon át mindenfelé a Fényt!

Ekkor lassan térj vissza emberi tudatosságodba és mondj köszönetet ezért az ajándékért.

 

Január 2. – Az első teljes hét kezdete. Ma egy nagy adag energiát kapsz… Ezen a napon fontos, hogy az energiák akadálytalanul tölthessenek fel bennünket. Ma különösen erős hangolás van, hiszen egyrészt az egész évben érkező energiák kódjait állítják be, másrészt a döntés energiáinak csomagját is megkapjuk, melyet szépen a januári hetek alatt nyitogatunk. Energiarendszerünket készítik fel ezek befogadására angyali segítőink. Nagyon sokan dolgoznak most a Föld terében. Ebben az évben olyan különleges feladattal megbízott angyalok is érkeznek, akik személy szerint bennünket segítenek hónapról-hónapra a felismerések lépéseiben.

Az első hét emberi tudatosságunkat teszi próbára. Mennyire vagyunk képesek a vezérlést átengedni magasabb aspektusoknak? Miért ragaszkodunk mindenképpen az irányításhoz? Miért gondoljuk, hogy jobban tudjuk? Tudunk-e emberként, emberségeden dönteni? Megengedjük-e magunknak, hogy Emberként éljünk? Innen indul a választás…

Ezért fontos, hogy minden szempontból felkészültek, nyitottak és tudatosan befogadóak legyünk. Örüljünk ma mindennek és gondoljunk szép, boldogságot teremtő dolgokra, hogy pozitív hangolásban tudjunk maradni. A hét (a hónap) folyamán ne feledkezzünk el szív szintünkön maradni, hogy a döntés erejét szabad isteni választásunk okán használhassuk.

 

Január 6. – Vízkereszt energiái. Régen, a szellemi időkben, mikor az ember közvetlen kapcsolatban állt még a természet erőivel, Vízkereszt ünnepe Húsvéttal volt egyenértékű. A Krisztus-tudatosság térnyerése nem Jézus testi megszületésével teljesedett, hanem amikor Krisztus a Jordán-keresztelő során, érzékfeletti módon jött a földi világra. Az érzékfeletti születés az az őskép, amikor Krisztus minden ember lelkében (víz elemű erő) megszületik az ember belső útján, egyénileg és önállóan, hogy megtalálhassuk a Krisztus-lényt saját lelkünkben (mely majd Pünkösdkor tudatosodik a Szentlélekkel). Vízkereszt előkészíti bennünk a Pünkösdkor bekövetkező Tűzkeresztséget, mely a magasabb rendű isteni erő letisztult befogadása (a Krisztus-impulzus).

Szellemtudományi értelmezésben a vízkeresztség során a tanítvány kilépett a testéből - azaz elhagyta fizikai testét. Amikor a víz alá került, és a levegőt visszatartotta, ettől az agyi terület energiaállapota megváltozott (oxigénhiány), az ego nem tudta tovább ellátni az irányítást, és az ember lelki tudatállapotba került. Ilyenkor szelleme kicsúszott a fizikai testéből, és képessé vált átlépni tudatával arra az időre a magasabb világokba. A Vízkereszt tehát lényegében megfelel a szellem átlépésének a szellemvilágba, ahol bizonyos tapasztalatokra, tudásra tesz szert.

 

Pünkösdkor viszont, a tűzkeresztségnél, már nem az ember emelkedik ki a testéből a szellemi világokba, hanem fizikai testén belül maradva képes befogadni a szellemi világ impulzusait. Ilyenkor tehát mi magunk fogadjuk be a Szentszellemet, a szellemi világ hatásait.

A mai napon egyfajta beavatás történik e keresztség során. Lelkünk felemel bennünket, hogy a szellemi világokba lépve tudatosodhassunk.

Ma mindenképpen csinálj meditációt a szellemi Bölcsességek felvételére.

Bölcsesség meditáció (vezetett hanganyag a letölthető meditációk menüpontban):

http://www.datafilehost.com/download-eb1ae899.html

 

vagy még kettő (olvasva):

http://www.kristalycsakra.eoldal.hu/cikkek/meditaciok/meditacio-a-bolcsesseg-sugaraval.html

 

http://www.kristalycsakra.eoldal.hu/cikkek/meditaciok/meditacio-a-bolcsesseg-befogadasara.html

 

 

Január 8. – Az első hét lezárása ez a nap. Vasárnap egyfajta kiértékelés történik bennünk. A hét eseményei és választásai mélyről jövő tapasztalatokkal töltenek el minket és lehet, hogy nem tudatosan, de részünkké válik egy olyan energia, mely a további lépések felé terel bennünket. Fizikai emberi valónk egy lépést tehet a lelki ember felé…

  

Január 9. – A második hét kezdete, a lelki válaszok megértése. Lelkünk minden döntésünkben utat mutat és jelez nekünk, mi az, ami segít fejlődésünkben, és előrevisz utunkon. Ha nem figyelünk rá, eltévedhetünk. Ma telihold napja is van, ami ugyancsak segít az értékelésben…

Ezen a héten lelkünk folyamatosan szólongat, hogy halk, lágy hangját érzéseinken keresztül meghallhassuk. Most összhangba hozhatjuk az emberi választásunkat lelki döntésünkkel…  nem egyszerű, mert figyelmet igényel, de megéri.

Hangoljuk magunkat lelkünk szavára:

Helyezkedj el kényelmesen és figyelj magadba… szólítsd meg magadban lelkedet és kérd, jelenjen meg előtted. Látni fogod, ahogyan egy hozzád hasonló, finom derengő fénnyel átszőtt alak eléd lép (ha nem így lenne, akkor valamiért megharagítottad. Ekkor kérj tőle bocsánatot, bármit is tettél. Kérd segítsen, hogy újra eggyé válhassatok ebben a létezésben. Mondd, hogy a mai naptól figyelsz rá és kéred, jöjjön ide hozzád).

Ha lelked ott áll előtted, köszöntsd őt, és kérd, vezessen téged. Kérd, mutassa meg, hogyan jelez neked, ha szólni akar, vagy figyelmeztet valamire. Halld meg a hangját szívedben, ahogyan szól hozzád (ez nem fizikailag hallható, ez egyfajta érzésbeli hang), érezd meg lelki impulzusaidat magadban, ahogyan figyeled őt. Minden nap tedd meg ezt addig, míg a jelzések egyre erőteljesebbek és lelked egyre fényesebben jelenik meg neked. Minden nap mondd el neki, hogy szereted. Így mikor elbúcsúzol tőle és visszatérsz emberi tudatosságodhoz, magaddal hozod lelki tudatod egy részét is.

 

 Január 11. – Energiakapu aktiválás. Isteni Akarati kódok érkeznek, hogy segítsenek a felismerésben. Ezek a kódok erőteljes hatással vannak az emberi folyamatokra és az élet minden területére. Nagy változásokat indítanak el bennünk és világunkban is. Olyan isteni alappillérek kerülnek aktiválásra, melyek a kozmikus Rend-et hivatottak közvetíteni a Föld és a rajta élő emberek sorsenergiáiba. Energiaterünkben is feltárulnak azok a karmikus sors energiák, melyek beavatnak minket e Rend-Szer-be, hogy részünkké válva vezethessen minket tovább az isteni Úton. Világunkban is változások zajlanak és bizonyos rendszerek már nem tarthatják magukat tovább. Nem kell félned semmitől, hiszen lelkeddel felvállaltál valamit, és ha engeded az isteni Akarat térnyerését benned, mindig csak az történik veled, ami e szerint való.

 

 Január 15. – A második hét lezárása. Lelkünk feltöltődött azokkal az erőkkel, melyeket tudatosan befogadtunk és szívünkkel megértettünk. A nap száma segít, hogy Önmagunkat lelki és szellemi emberként is megérezzük emberi valónkon keresztül: az évszám 5-öse, mint Istenember és a nap 6-osa, mint lélekmag szám összeadódik, és a hónap 1-esével beteljesedik: 12-t kapunk. A 12-es energiarendszerbe való beavatás erőit hozza el nekünk rezgésével. Fény DNS szinten töltekezünk vele lelkünk által.

 

sandalphon.jpg

 

 

 

 Január 16. – A harmadik hét energiacsomagjai nyílnak ki a döntés erejében. Szellemi tereink segítő erői érkeznek gondolati energiáinkon keresztül, de ezek az erők csak a tiszta gondolatokon keresztül értelmezhetők. Olyan agyi csatornákon át történik a beáradás, melyet az elme ego uralta területei nem értenek. Egyfajta lelki és szellemi tudáskódokat kapunk, melyeket emberi valónkkal nem biztos, hogy azonnal megértünk, de a sejtemlékezetben tárolt fénykristály erők befogadják és kinyitják őket. Így sejt szinten tudjuk magunkévá tenni e tanításokat. Csak engedjük, hogy szépen lassan tudatosodhassanak bennünk, ne legyünk türelmetlenek. A meg nem értett tudás nem válik javunkra.

 

Január 21. – Ez a nap nagy jelentőségű ebben a hónapban. Minden lélekenergia egyfajta isteni kegyelemben részesül és karmaoldások történnek univerzális szinten az embereknél. Ez azt jelenti, hogy olyan terhek és kényszerek oldódhatnak ki lélekemlékezeti tereinkből, melyek kiegyenlítése eddig energiát vont el tőlünk. Ezek az isteni Kegyelem és a krisztusi Feloldozás okán, mindenkinél egyéni módon oldódhatnak. Egyfajta belső felszabadulás érzékelhető… Kérjük meg szellemünket, vezesse le ezt az oldást bennünk, és engedjük, hogy Isten Akarata szerint történjen minden. Ma lehet, hogy sokszor szédülünk, furán érezzük magunkat. Ez a hangolás velejárója. Pihenj le egy picit és tudatosan fogadd el a kegyelmet. Érezhető lesz, ahogyan végigfutnak rajtad az energiák…

 

 Január 22. – A harmadik hét lezárása. Szellemi erőink lesugározzák azokat a segítő energiákat, melyeket felismerve most már a választás tiszta képessége dolgozhat bennünk. Figyeljük meg, miként változik tudatosan hozzáállásunk a dolgokhoz. Ha lenne bennünk még elhamarkodott, tanult programok uralta reakció, próbáljuk tudatosan felülírni szabad Választásunk erejében. Mindig van választásod, ne feledd.

  

Január 23. – A negyedik hét elkezdődik, és Újhold napja is van. Feltöltődünk lélekújító energiákkal. Akarati, érzelmi és gondolati erőink összehangolása történik e héten, hogy a Választás energiái bennünk minden aspektusunkkal harmóniába kerüljenek. Itt az idő. Ha valamiben eddig nem hoztál döntést, most lelked bátorságát behívva, megteheted. Az elementális erők ma nagyon aktívak, így a megvalósításban ők is segíthetnek, ha hozzájuk fordulsz… Szívedben ott a Fény, merülj el benne… ott a válasz a kérdésedre.

 

 Január 29. – Az utolsó teljes hét végéhez értünk. Mostantól a hónap utolsó napjáig egy belső kiértékelés és megértés folyik. Mindazok a változások és felismerések, melyek bennünk megtörténtek és eddig nem tudatosodtak, most szépen lassan felszínre kerülnek… Sorozatos jéééé érzések és gondolatok időszaka ez. Csak figyelj magadba és mosolyogj, mert új erőid most már segítenek téged.

 

 Január 31. – Az utolsó napon egy isteni erőt, a tiszta döntés erényének fényeit kapjuk az auraterünkbe és a csakráinkba annak megfelelően, miként értettük meg a tanításokat és használtuk tudatosan képességeinket.

Ez egyfajta útravaló az egész éves fejlődésünkhöz, hogy segítségünkre legyen utunk során feladatainkban és megértéseinkben. Feltölthetjük vele vándortarisznyánkat, és szívünkben örök erényként őrizhetjük, mert mindig segít nekünk lelkünkön és szellemünkön keresztül.

 

Jó utat mindenkinek, legyen veletek a Tisztánlátás Lelke, hogy minden választásotok a tudatosság Fényútján tartson benneteket.

 

Áldással: Orsi

 
Pusztai Orsolya

Kristálycsakra (http://www.kristalycsakra.eoldal.hu/)

 

  

foldanya.jpg

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Március >>
<< 2021 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Statisztika

Online: 14
Összes: 2967685
Hónap: 14653
Nap: 514