Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BOLGOD MAJA ÚJ ÉVET – BOLDOG 13 CABAN-t!


HAPPY NEW YEAR! HAPPY 13 CABAN!
www.tzolkincalendar.com
©2007 William and Viola Welsch
http://mayanmajix.com/13_caban.html

Gergely (naptár) 2012. február 22.

Ez a Haab első napja – a Maják 365 napos Nap vagy mezőgazdasági naptárának első napja. Ezt az első vagy különleges napot Év Hozónak vagy "Mam"-nak nevezik és a 4 Tzolkin napjel egyikének energiáit hordozza.


AZ ÉVHOZÓK

A 4 Nahuatl szellem, kik felváltva cipelik a napéveket a hátukon és átadják energiáikat.

Az Év Hozók a négy irányt vagy magának a Földnek a négy sarkát képviselik. Ők adják meg a Föld formáját – a 4 pillért, mely a Föld tartóoszlopa, és mely az egyensúlyban tartja meg.


E 4 Tzolkin napjel öt csoportja:
1-es csoport: Imix, Cimi, Chuen, Cib
2-es csoport: Caban, Ik, Manik, Eb
3-as csoport: Ben, Etznab, Akbal, Lamat
4-es csoport: Muluc, Ix, Cauac, Kan
5-ös csoport: Chicchan, Oc, Men, Ahau

A különböző közép-amerikai kultúrák különféle történelmi időkben használták a csoportokat Év Hozóként. A jelenkori Maja a 2-es csoportbeli Év Hozókat vagy Év Urakat használja és ezért a 13 Caban az új Haab esztendő Év Hozója. Ez az Év Hozó, a 13 Caban a hátán fogja cipelni az idő terhét és a napjel megfelelő energiát (minőség és jellegzetesség tekintetében) mely meghatározza majd a teljes Haab évet.

Kép: © 2006 Judith Ann Griffith
 


Ez az Új Év az idő/energia 12 Eb-ből a 13 Caban-ba történő átköltözésének az ünnepe

A 13 Caban (Föld/Mozdulat – lendület)

Ihlet, intelligens gondolatok, természetes viselkedés és szokások
A szívünk összhangba hozása a Föld ritmusával

Az ősi maják számára, a Caban napjel szó szerinti jelentése "Föld", emellett az életenergiát jelképezte magában a Földben (a Föld ritmust) valamint az emberi testben is (a szívritmust).

A Caban jelképezte még a Föld mozgását vagy lendületét a földrengés formájában, illetve a szív vér vagy csi áramlását az emberi testben. Egyes maja jósok a Cabanra tömjénként hivatkoztak, ahogyan a mennyekbe emelkedik, úgy kellene az intelligens emberi gondolatoknak is tennie.

Carlos Barriosnak a Sors Könyvében "e hieroglifa/szimbólum a tanulást jelképezi. A rajz középen az agyat ábrázolja, és a körök a növekvő emberi szellemi növekedés fokozatait... Ez az energia mely az elmét, tudást és emlékezetet irányítja... Ez a kölcsönhatás terjeszkedés és végtelen között, egy felől, másfelől a valóság szilárdságának fogalma, az emberekre kivetett korlátozások. Szimbolizálja az ég és a Föld mozgását. Ez a gondolat és ötlet hatalma, az agy és földrengések kialakulása."13

Társteremtés
Feltétel nélküli szeretet
A spirituális megvilágosodás tetőpontja


Minden szám 1-től 13-ig Szám-Istenek, és szentek a maják számára. A 13-as szám szintén rendkívül varázslatos és szerencsés. A hold 13 ciklusát jelképezi, az 13 égboltot vagy mennyországot, a 13 napos hetet (Trescena), 13 izületet a testben, és Ian Lungold szerint, a magának a Teremtésnek a 13 célját; egy Felemelkedést a következő szintre mely új dolgok kipróbálása felé hajt minket.

A Caban energia és bölcsesség azért van jelen, hogy elősegítse a változásokat viselkedésmintáinkban és szokásainkban, életmódunkban, gondolkodásunkban. Élj a szívedből és hagyd a gondolataid a mennyországig emelkedni! Váljatok őrzőivé ennek a csodálatos Földnek, és minden életnek, melyet magán hordoz – az egyensúly a kulcs – az egyensúly fenntartása a technológia és természet között csak akkor valósítható meg, ha továbbfejlődünk abban, hogy a kapzsiság, gyűlölet érzelmét kicseréljük a könyörületre, szeretetre és alázatosságra a napi viselkedésmintáinkban és szokásainkban. Ezalatt a Caban év alatt, kövesd a Tzolkint és végezz szertartásokat és meditációt a világegyetem természetes folyásával való harmonizáció elősegítésére.

BOLDOG ÚJ ÉVET! BOLDOG 13 CABAN-t!

In Lak'ech,
William és Viola

HAPPY NEW YEAR! HAPPY 13 CABAN!
In Lak’ech,
William and Viola
www.tzolkincalendar.com
©2007 William and Viola Welsch
Forrás: http://mayanmajix.com/13_caban.html

Translated by / magyar nyelvre fordította: Kristóf / TrustYourHigherSelf
0 megjegyzés
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 14
Összes: 3092301
Hónap: 14853
Nap: 552