Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elme-háborúk

Elme-háborúk

 

2011. November 22. - Szerző : Száraz György

 

Az emberi elmékben eddig az ideológiák csaptak össze egymással. Szomorú, de a történelem voltaképpen a különféle – vallási, politikai, gazdasági, kulturális, spirituális – eszmék végeláthatatlan harca. Ma újra kell azonban fogalmaznunk az elmék háborúját, mert a jövő hadviselése szó szerint a viselkedés, az elme és a tudatalatti befolyásolását célozza meg. Virtuális harc ez, mely az elmékben nagyon is valóságos formát ölt: rezgésekkel bombázzuk egymást, s elmosódnak a valóság határai.

 

Hangszintézis és holográfia

 

A nem-halálos fegyverek újabb irányzata a manipuláció aktuális csúcsa a hangszintézis és a holográfia. A hangszintézis gyakorlatilag bármilyen hang leklónozását jelenti. Képzeljük el, hogy a megtévesztésnek milyen fajtáira lehetne felhasználni a klónozást! Egy diktátor vagy egy vallási vezető utasíthatná a híveit és ezzel háborút robbanthatna ki. Miniszterelnökök hamis beszédei terjedhetnének megfékezhetetlenül a világhálón és nemzetközi botrányok alakulhatnának ki egy pillanat alatt.

A holográfia még ezen is túltesz, mivel a kivetített képmás szakasztott olyan lenne, mint az ember. A holografikus megjelenés olyan, mint egy kísérteties látomás, s a néző nem veszi észre a különbséget egy tévén keresztül a valódi ember és a klón között. A technika pedig már ott tart, hogy a képi illúziónak hangot is tudnak adni a szájába.

Tulajdonképpen bárki kivetíthető és megszólaltatható ma már. Innentől kezdve a virtuális üzemmód képes pótolni a valóságot. Gondoljuk csak el, hogy milyen pánik kelthető néhány holografikus ufóval, s mennyi minden szimulálható még. Például Jézus vagy egy elhunyt államférfi is szólhatna ily módon az emberiséghez.

 

A bűnözés és a terrorizmus ellen

 

Az is egyfajta elme-háborúnak tekinthető, amikor a bűnözőkkel veszik fel a harcot a rendfenntartók. A legújabb technológia számos területen kínál támogató eszközöket a bűnmegelőzésre és a bűnözés visszaszorítására.

Ilyenek a következők kiragadott példák:

  • testbe nem hatoló kábítószerteszt
  • álcázott fegyverek detektálása
  • terroristák felderítésére, megfigyelésére és lehallgatására, illetve túszszedők semlegesítésére szolgáló eszközök

 

Azért, hogy képet alkothassunk az efféle szerkezetekről, példaként említem a nagyteljesítményű mikrohullámmal működő energiafegyvert, amellyel irányított fájdalomérzetet lehet okozni, majd mozgásképtelenné lehet tenni bárkit vagy akár tájékozódási zavarokat lehet kelteni az illetőben.

 

Agy-kontroll/Elme-kontroll

 

Az emberi agy befolyásolását és teljesítményfokozását tudósok és misztikusok egyaránt kutatják. Jóllehet komoly eredményeket értek el élvonalbeli tudósaink az agy- és a tudatkutatásban, a kérdés úgy látszik örök: mire használjuk fel ezeket?

 

Az emberi elme szignálgenerátorokkal (pulzált elektromágneses mezőkkel, hang- és fényjelekkel) befolyásolható. A fény- és hanghatások megváltoztatják az elménk és a testünk között fennálló kapcsolatokat. Ennek kétségtelenül pozitív oldala az, amikor e jelek segítségével a tanulási problémákkal, a koncentrációs zavarokkal, valamint az alkohol- és drogfüggőséggel vesszük fel a harcot. Azonban számomra már kétesélyes az agy- vagy elmekontroll alkalmazása akkor, amikor katonai célokra vetjük be. Ilyenek: az ellenség gyengítése, ugyanakkor magunk erősítése.

 

A békefenntartás elkötelezett híve vagyok, de a viselkedéskutatás és az elmekontroll esetében hol húzódnak az etikus határok? A hírszerzés és a nemzetvédelem által ma már alkalmazható manipulációs technikák és az információs hadviselés új technológiái megkímélik az alanyt a hosszadalmas és fárasztó tanulástól, illetve gyakorlás nélkül elérhető teljesítménnyel kecsegtetnek.

A fény- és hang-stimulációkkal, az elektronikus és bio-feedback eszközökkel nem csak a nyelvtanulás könnyíthető, hanem a viselkedésminták is módosíthatók, fokozható az elme teljesítménye és elérhetővé válnak specifikus tudatállapotok, mint például a meditáció. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az érmének két oldala van.

 

Az Egyesült Államok is ratifikálta a Nairobi Egyezményt, amely tiltja az elektromos szignálok továbbítását szuverén területekre. Ugyanakkor nyílván nem én vagyok az első, akiben felötlött e láthatatlan, agy-befolyásoló technikának az elrettentés eszközeként való alkalmazása: terrorista csoportok és rezsimek ellen.

Sok tudós etikai alapon megveti a test és az elme folyamatait megzavaró fegyverek kifejlesztését.

Ennek ellenére a hivatalos adatok szerint több száz nem halálos technológia létezett már 2005-ben.

 

MK-ULTRA

 

Az MK-ULTRA a CIA legnagyobb horderejű drog- és agykontroll programja volt. 1998-ban a biztonsági szolgálat felfedezte, hogy a szovjetek mikrohullámú sugárzással bombázták a moszkvai amerikai nagykövetséget. A kormánynak fogalma sem volt a sugárázás ténye mögött meghúzódó célzatról. Az oroszok szándéka valószínűleg az emberek gondolkodásának bomlasztása, s a nagykövetségen dolgozó diplomaták befolyásolása lehetett.

Az MK-program jelentésében az olvasható, hogy a kémelhárítás és a titkos akciók számára végeztek kutatásokat a narkotikumok, a pszichológiai és egyéb eszközök felhasználásával. Magyarul, a program célja vegyi, biológiai és radiológiai anyagokkal történő viselkedésbefolyásolás és biokémiai kontroll volt.

 

1973-ban az MK-ULTRA aktákat a CIA megsemmisítette. Később fedőnév alatt újabbak kerültek elő.

Ezekből kiderül, hogy a CIA együttműködött a hadsereggel. A képmutatás és az álszentség netovábbjaként eközben az elnök kiadta az embereken végzett kísérleteket érintő etikai elveket. Kell-e mondanom, hogy a projekt esetében ezeket nemes egyszerűséggel figyelmen kívül hagyták. Csakhogy a programnak halálos áldozatai is voltak. A CIA jelentések alátámasztják, hogy etikátlanul és törvénytelenül használtak fel mit sem sejtő amerikai állampolgárokat a kísérletekhez. Legkevesebb 500 ezer embert vetettek alá a hidegháborús sugárzási, vegyi és biológiai kísérleteknek.

 

Elme-háborúk

 

Gordon J. F. MacDonald, a geofizikai hadviselés specialistája szerint pontosan időzített, mesterségesen gerjesztett kisülések által rezgésmintákat lehet létrehozni, amelyek nagy energiaszintet eredményeznek a föld meghatározott területein – így egy időintervallumon belül a lakosság agytevékenysége hátrányosan befolyásolható. Ez ma már az ionoszférát pulzált jelek visszaverésére késztető rendszerek révén kiaknázható. Az agy fluktuációja megváltozik és a népesség érzelmileg máris irányítható.

 

Manapság már lehetséges az agyba távolról jeleket sugározni, amelyek hangeffektusokat, vagy más típusú információk érzékletét keltik. E technológiának az érdekessége, hogy csak a célszemély hallja a hangot, míg a környezete nem.


Elektromágneses eszközök révén távolról is megváltoztathatók az érzelmek. Ezt kísérletek, szabadalom és független kutatás is igazolja.

Cáfolhatatlan tények bizonyítják azt is, hogy az Öbölháborúban az iraki fegyveres erőket nem-halálos fegyverekkel is célba vették félelmet vagy rosszabbat idézve elő, emiatt tömegesen tették le a fegyvert.

 

Lassacskán ránk borul a pszichológiai terror korszaka, amelyben az éppen megtámadandó harci egységeket információkkal fogják bombázni, s pusztán a félelem gerjesztésével fogják megadásra kényszeríteni az ellenséget.

Az ultra nagy frekvenciájú néma hangok/néma tudatalatti üzenetek nevű technológia annyira hatékony volt, hogy az iraki katonák utólagos bevallása szerint ez volt a legnagyobb demoralizáló művelet a háború idején.

Ma már elképzelhető az elektronikus koncentrációs tábor, amikor valószínűleg jelgenerátorok bevetésével tarthatnak fogva embereket. A jelgenerátor fejfájást, orrvérzést, émelygést és tájékozódási zavarokat tud generálni. Bele se gondoljunk, hogy mi történne akkor, ha ez a technológia egy rosszindulatú világkormány kezébe kerülne…

 

Boldog napot!

 

 

forrás:www.boldognapot.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 11
Összes: 3044572
Hónap: 11003
Nap: 469