Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A vezető rabbi szerint a templom még életében felépül

A vezető rabbi szerint a templom még életében felépül

A bibliai próféciák szerint az Antikrisztus hétéves uralmának kezdetét egy megállapodás vagy „szövetség” aláírása jelzi majd: „És egy héten [a héber shabua szó alapján hét éven] át sokakkal megerősíti a szövetséget…” (Dániel 9:27a) Mivel Dániel 11:28-30 „szent szövetségről” beszél, arra lehet következtetni, hogy ennek a szerződésnek vagy szövetségnek valamilyen köze lesz a valláshoz vagy vallási jogokhoz.

Egy széles körben elfogadott nézet szerint az Antikrisztus ezzel a szövetséggel lehetővé teszi majd a zsidók számra, hogy újjáépítsék templomukat a Mórija hegyén Jeruzsálemben. Ez a végső idők egyik fontos eseménye, hiszen lehetővé teszi más bibliai próféciák beteljesedését, mint például az ősi zsidó véráldozat visszaállítását (amit i.sz. 70-ben a templom lerombolásakor függesztettek fel).

Izraelben és a jeruzsálemi Templom Intézet vezetésével szerte a világon a zsidóság bizonyos része egyre nagyobb erővel próbálja valóra váltani a templom felépítésére irányuló tervét, ahogy azt az alábbi cikk is mutatja.

– Joseph Candel

Forrás: Worldviewweekend.com

A Templom domb dél-nyugati oldala ma

Egy mostanában készült dokumentumfilmben az egyik vezető jeruzsálemi rabbi elmondja, hogy hite szerint a következő (harmadik) zsidó templom még élete során felépül a Templom dombon és az építkezés akár azonnal elkezdődhetne, hiszen minden készen áll hozzá.

 

Nachman Kahane rabbi maga is aktívan részt vett az előkészületekben, mert úgy gondolja, a Biblia erre szólítja fel a vallásos zsidókat. Kahane rabbi zsidó iskolájában készítették fel azokat a vezetőket, akik a templom újjáépítésén ügyködnek és az ő tanítványai alapították a Templom Intézetet is, amelynek legfőbb célkitűzése a következő templom felépítéséhez szükséges eszközök összegyűjtése és a templom üzemeltetőinek kiképzése.

A következő zsidó templom felépítésének előkészületei megtörténtek, ami a végső időkről szóló bibliai próféciák egyik fontos fejezete.

A Templom Intézet korábbi vezetője, Yehuda Glick rabbi szerint még a leendő papok öltözékei is elkészültek és a templom hamarosan a megjósolt helyen fog állni. Chaim Richman rabbi, a vörös üsző témakörének elismert szakértője szerint a templom az Éden kertjének eredeti helyszínén fog felépülni, ami szerinte a jeruzsálemi Templom domb.

Yoel Keren rabbi elmondta, hogy a következő jeruzsálemi templom az Ezékiel könyvének 40-46 fejezeteiben leírt részletek alapján fog felépülni, de kevésbé lesz fényűző, mint a 2500 évvel ezelőtt újjáépített második templom. A papokat kiképezték, a kellékek készen állnak, a Menora, azaz hétágú gyertyatartó, sőt a Krónikák első könyvének 23. fejezetének 5. versében leírt hárfák, amelyeken a Léviták játszottak is elkészültek. 

Related Posts
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 4
Összes: 3087543
Hónap: 15882
Nap: 618