Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az új széndioxid rögzítés őrület

Forrás: The Daily Bell

A UK Telegraph cikkében a következőket olvashattuk a napokban:

A National Grid és a Petrofac egymilliárd font értékű széndioxid rögzítő és tároló létesítmény kivitelezését tervezi Skóciában. A National Grid energiaszolgáltató és a Petrofac olajipari cég az amerikai Summit Power céggel együttműködve kelnek versenyre az egymilliárd fontos kormánypályázat elnyeréséért, hogy megépíthessék a széndioxid rögzítő és tároló létesítményt (CCS). A kormány korábbi ilyen irányú, szintén egymilliárd fontos próbálkozása a tavalyi év során, kudarcba fulladt.

Mit akar az elit megetetni velünk? „Fogjuk el ezt a csúnya gázt, és temessük a föld alá!”

Képzeljük el, ha valaki előállna az ötlettel, hogy fagyasszuk meg a levegőben található oxigént és tároljuk a föld alatt, félig szilárd halmazállapotban. Képzeljük el, mi lenne, ha egy egész iparágat építenének az ötlet köré. Képzeljük el, hogy egy idő után az emberek lepkehálóval rohangálnának az oxigént kergetve, azzal, hogy minél többen vadásznak rá annál hatékonyabban a módszer. Képzeljük el, hogy magáncégek és a kormány ezért komoly pénzeket fizetnének…

A fővonalas médiában tálalt elképzelés egy kicsit sem nagyobb őrültség ennél. A széndioxid rögzítés nemcsak sok szempontból kétséges vállalkozás, de hűen tükrözi, milyen megvetéssel viseltetik a hatalmi elit az általa uralni kívánt tömegek iránt.

Tudjuk, hogy az elit, többek között, domináns társadalmi üzenetek, félelemkeltő kampányok segítségével próbálja a világot a globális kormányzás karámjába terelni, hogy a nyugati középosztály ijedtében hajlandó legyen feladni hatalmát és vagyonát az erre kiépített globalista intézmények javára.

A ma már klímaváltozásra átkeresztelt globális felmelegedés kampány a manipuláció egyik vezető eszköze, és bár a globális felmelegedés csalást többen is leleplezték, az elit továbbra is támogatja az ötletet.

A világ éghajlata számos változáson ment keresztül az évezredek során, és a hőmérséklet hosszú és rövidtávú ingadozása szinte az egyetlen „állandó” tényező földünk klímájában, ami soha sem jelentett válságot vagy fordulópontot az emberiség történelmében.

Ellenkezőleg. Egy kis melegedés kifejezetten jót tenne a mezőgazdaságnak, de még a panellakások lakóinak is a téli hónapok során. Sőt mi több, néhány kutató azt gondolja, hogy globális lehűlésre számíthatunk, amire új válaszok és lépések szükségesek az ipar és a kereskedelem részéről.

Elképzelhető, hogy globális felmelegedés helyett globális lehűlés vár a világra? Az isthereglobalcooling.com szerint a világ téves válságot kerget. A globális felmelegedés hisztéria elindulása előtt még a BBC is a globális lehűlésre és egy új jégkorszak lehetőségére hívta fel a figyelmet. Az isthereglobalcooling.com főoldalán a következő példákat olvashatjuk:

2011 januárjában 7000 bivaly pusztult el Vietnamban a rekord hideg miatt, Koreában rekord hideget mértek, Mongóliában 800.000 állat pusztult el a hidegben, Kínában pedig 100.000 lakás dőlt össze a leesett hó súlya miatt.

2011. február az elmúlt 100 év leghidegebb hónapja volt Moszkvában, rekord hideget mértek és több napos szükségállapotot rendeltek el San Franciscóban és Spokane-ben, New York-ban és Philadelphiában pedig rekord mennyiségű hó esett.

 

2010-2011 tele az elmúlt 113 év 39. leghidegebb tele volt az Egyesült Államokban.

2011 márciusa az Ausztrál történelem leghidegebb márciusa volt. A globális hőmérsékletek 2011 első három hónapjában az elmúlt évtized leghidegebb értékeit mutatták.

(2012. februárban Magyarországon is megdőlt az 50-éves hidegrekord.)

Az időjárással kapcsolatban szinte minden elméletre tudunk ellenpéldát felhozni. Az előrejelzést tekintve még mókásabb a helyzet. Néhány napnál előrébb nem igen lehet jósolni, a hosszú távú előrejelzések nagy része pedig csupán megfigyelésen alapuló találgatás.

Az elit ennek ellenére az időjárást is saját céljai elérésére próbálja használni és jelenleg minden erejével azon van, hogy a média segítségével erős hátszelet adjon az új széndioxid rögzítés iparnak.

A kezdeményezésnek tényleg körülbelül annyi értelme van, mintha lepkehálóval akarnánk levegőt gyűjteni, de a józanész általában nem játszik fontos szerepet a propagandakampányokban. A módszer a szokásos: keltsünk hisztériát, hogy azután bevezethessük a kijelölt probléma értelmetlen megoldását, így a nevetséges elfogadottá és mindennapossá válik. Íme, néhány további szemelvény a fenti cikkből:

A konzorcium egy alacsony széndioxid kibocsátású szénerőművet építene Grangemouth kikötője közelében, Edinburgh-től nyugatra. Egy korábbi magas szintű, szintén egymilliárd font értékű kormánypályázat sikertelenül zárult a tavalyi év során.

A napokban kihirdetett pályázat Caledonia Tiszta Energia Projekt néven indult. Az erőmű szén alapanyaggal üzemelne és a kibocsátott széndioxid 90%-át rögzítené, amit a National Grid Carbon csővezetéken továbbítana St Fergus-ba, majd onnan az Északi tenger mélyén, a Petrofac leányvállalata által kiépített CO2DeepStore tárolóba.

Summit Power elmondta, hogy Texasban egy hasonló projekt áll fejlesztés alatt, amire 450 millió dolláros állami támogatást nyertek el az amerikai energiaügyi minisztériumtól.

Láthatjuk, miként fejlődik ki egy újabb fölösleges iparág. A hatalmi elit a merkantilizmus segítségével próbálja hatalmában tartani a világot, olyan törvényeket hozva, amelyek saját tevékenységeit támogatják.

Ebben a konkrét esetben is megmutatkozik, hogyan használja az elit a kormányforrásokat egy hamis iparág elindítására. Ez a „magas szintű kormánypályázat” remek eszköz 1,5 milliárd dollár elköltésére a kormány pénzéből egy olyan üzleti kezdeményezésre, amivel széndioxidot vonnak ki a levegőből, hogy eltemessék a föld alá.

Mindegy, hogy a korábbi kísérlet sikertelen volt. Az elit és társai makacsul kitartanak tervük mellett. Addig próbálkoznak, amíg végül megtalálják a módját, hogy a világ erőforrásait egy nem létező probléma értelmetlen „megoldására” fordíthassák.

A skót kormány nem az egyetlen résztvevője az új őrületnek. Az elit egyik népszerű szócsöve, az Economist magazin is megjelentetett egy cikket a napokban kanadai és amerikai kutatók hasonló kezdeményezéséről. Ismét a szokásos képlet, a szükséges propagandával és megfélemlített milliomosokkal kiegészítve. Bill Gates és társai, akik régen ráébredtek, hogy vagyonuk felett nem ők rendelkeznek, amennyiben nem a számukra kijelölt elit projekteket támogatják, azonnal a kezdeményezés mögé álltak.

Tehát valószínűleg földünk gazdasága egy újabb, áltudományon alapuló iparággal, a széndioxid rögzítéssel bővül, ami a világ vagyonának elherdálásán kívül semmi másra nem jó.

 

http://idokjelei.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 4
Összes: 3089481
Hónap: 14287
Nap: 323