Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Izland ügyesen csinálja

Mindig érdekes látni, hogyan válik valóra egy olyan projekt, melyet már jó ideje nyomon követtünk. Eric Woods már 2 éve figyeli a Verne Global-t, és Izlandra tervezett adatközpont campusát, éppen ezért különleges élmény volt számára közvetlenül tapasztalni a fejlődést a múlt havi hivatalos megnyitó eseményen. (Aiolus News)

 

A Verne Global adatközpont egy egykori NATO létesítmény alapjaira épült Reykjavíktól nyugatra, a Keflavik Nemzetközi Repülőtér mellett. Izland nagy előnye, hogy megállóként helyezkedik el Észak-Amerika és Európa között, de a projekt valódi egyediségét a rendelkezésükre álló kettős forrású megújuló energia jelenti. Izland elektromos áramát teljes egészében víz-, és geotermikus energia biztosítja. Ezen túlmenően az ország éghajlata lehetővé teszi a hűtők mellőzését egész évben, ami még tovább növeli az energiafelhasználás hatékonyságát. A központ elhelyezkedése nemcsak „zöld” szempontból remek, hanem kereskedelmi előnyöket is jelenthet. Izland megújuló energiaforrásai megbízható és olcsó áramforrást biztosítanak az adatközpont üzemeltetői, és más vállalkozások számára.

Landsvirkjun, a helyi közmű például képes 20 év távlatában meghatározni az árakat, valamint 43$/MW szintet kínálni 12 évre. Így a Verne Global bizton állíthatja, hogy ügyfeleik számára a TCO 60%-al alacsonyabb, mint például egy hasonló londoni létesítménynél. A helyszín kiválasztásában az innovatív megközelítés, valamint a Colt-tal való szoros együttműködés játszotta a főszerepet. A Colt különlegesen közelíti meg a moduláris tervezést, és erre a Keflavik adatközpont lesz az első nyilvános bizonyíték. Azóta már bejelentették egy újabb ügyfél adatközpont építését az Egyesült Királyságbeli Jaguar Land Rover luxusautó gyár számára. A Verne Global-lal való együttműködés egy új POP rendszer kiépítésére is kötelezi a Colt-ot, amelyre a létesítményen belüli pán-európai kommunikációs rendszer miatt van szükség. Az „előre gyártott adatközpont” talán jobban fedi a Colt tevékenységét. Az elemeket Észak-Angliában gyártják, majd a helyszínre szállítás után gyorsan összeállítják őket. Az adatközpontot fokozatosan építik ki, 500 négyzetméteres egységekkel haladva, ami szintén segíti a Verne Global-t a befektetéseik kezelésével kapcsolatban.

A vállalkozás másik kulcsfontosságú érdekeltje az izlandi kormány. A megnyitón a helyi polgármester, és az izlandi kormány minisztere mondott beszédet, amik nyilvánvalóvá tették a projekt iránti lelkesedésüket. Az ország szeretné kihasználni természeti előnyeit egy nagyszabású adatközpont kiépítésének érdekében, és próbálja eltakarítani az útból azokat az adózási és szabályozási buktatókat, amik visszafoghatják a szektoron belüli terjeszkedést. Ugyanakkor Izland volt a pénzügyi válság egyik legnagyobb vesztese, ezért az új központok stabil alapjai lehetnek a jövőbeni növekedésnek is. Manapság energia többletükkel az alumínium olvasztó ipart támogatják. A kormány bízik benne, hogy idővel a sziget gazdaságának minden szereplője egyformán fontossá válik.

Forrás: http://www.alternativenergia.hu/zold-adatkozpontok-izlandon/47567

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 14
Összes: 3092237
Hónap: 14829
Nap: 517