Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kitört a háború a Közel-Keleten ? Elkezdődik a tervezett forgatókönyv?

Közel-Keleti erőszak: indulhatnak a tankok

gaza12111411.jpg

Sejtettük és nyáron írtam többször is - persze nem csak a Jelenések könyvében leírt forgatókönyv miatt -, hanem mert az Elit által nagyon régen el van tervezve és meg kell történnie a Nagy Közel-Keleti Háborúnak, mely hozzájárul majd, hogy a Templom Hegyen, az Al-Aksza mecset helyén felépüljön a végső nagy zsidó templom.

Valószínűleg a Megiddói-csata előzi majd meg mindezt, ahonnan az "Armageddon", mint kifejezés (végső pusztulás) is származik. És valószínűleg az Antikrisztus színre lépése követi majd..... vagyis ha a forgatókönyve szerint megyünk. De miért ne történne úgy, ha eddig is minden aszerint halad előre, ahogy "tudjuk"....
 Mondhatom csupa nagy betűkkel: A TEMPLOM, mely annyira fontos "a Családoknak" és melynek építészeti terve is már régen készen van, csak a történelem folyamatainak beindítása kell hozzá.... Hogy mi van ott, vagy alatta és miért volt már a templomos lovagoknak is annyira fontos, hogy külön küldetésükké vált ennek a helynek a védelme ? Na ezt mindenkinek a fantáziájára bízom, de egy kutakodást megér....... Ha megtaláljátok vagy valaki megválaszolja számotokra....akkor nehéz lesz elhinni, de az emberi elme már csak ilyen.......  Remélem kellőképpen felcsigáztam a fantáziátokat, hogy nem hagyjátok abba a keresést, hogy ti is választ kapjatok erre..... (SBG Buddha) 

Beni Ganc tábornok, vezérkari főnök Izraelben engedélyezte a hadsereg előkészítését egy szárazföldi hadművelethez. Közben palesztin rakéta érte el Tel-Avivot.

Megkezdték a tartalékosok behívását egy esetleges szárazföldi behatoláshoz a Gázai övezetbe - közölte Joáv Mordeháj dandártábornok, az izraeli hadsereg szóvivője csütörtökön.

"Ez egy korlátozott mozgósítás, amely főleg a hátország egységeit érinti"- tette hozzá az izraeli kettes tévécsatornának nyilatkozva. Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő Tel-Avivban sajtótájékoztatót tartott, amelyen megismételte, hogy az ország vezetése bármilyen szükséges lépést megtesz, hogy megvédje polgári lakosságát a gázai rakétáktól.

Két rakétát is kilőttek Tel-Avivra

A palesztin Gázai övezetből kilőtt rakéta csapódott be délután Tel-Aviv egyik déli elővárosában, de nem okozott kárt - közölte az izraeli hadsereg. Rison Lecion a legtávolabbi célpont, ahová eddig a Gázai övezetet ellenőrző szélsőséges Hamász szervezet rakétái eljutottak. A rakéta nyílt területen, homokdűnék között ért földet. A Hamász katonai szárnya, az Ezzeddín al-Kasszám Brigádok megerősítette, hogy egy "helyi készítésű" rakétát lőtt ki a gázai övezettől mintegy 60 kilométerre, Tel-Avivtól 15 kilométerre délre lévő, 300 ezer lakosú városra.  

A csütörtök esti órákban újabb rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Tel-Avivra, de az nem érte el a várost. Izrael kereskedelmi fővárosában az esti csúcsforgalom idején megszólaltak a légvédelmi szirénák, és a sietve menedéket keresők egy robbanást hallottak. Mint Joáv Mordeháj dandártábornok, katonai szóvivő közölte, semmi sem csapódott be Tel-Avivban, a rakéta, amelynek érkezésére számítottak, valószínűleg a tengerbe esett.

Eltemették Dzsabarit

A Gázai övezetben palesztinok ezrei kísérték el utolsó útjára Ahmed al-Dzsabarit, a hatalmon lévő palesztin radikális Hamász szervezet katonai szárnyának szerdán megölt vezetőjét, aki régóta az Izrael által leginkább üldözött személyek listájának élén volt. A holttestét hordozó gyászolók bosszúért kiáltottak, és néhány fegyveres lövéseket adott le a levegőbe. A temetésen magas rangú Hamász-vezetők nem jelentek meg az izraeli Iszrael Hajom című újság internetes beszámolója szerint.
A legfrissebb palesztin közlések szerint az izraeli hadműveletnek már tizenöt palesztin halálos áldozata van, a sebesültek száma meghaladja a 150-et.

kep1.jpg

Ahmed Dzsaabarinak, a Gázai övezetet uraló Hamász palesztin iszlámista mozgalom katonai szárnya parancsnokának holttestét viszik temetni Gázában 2012. november 15-én. Dzsaabarit egy izraeli légitámadás ölte meg az előző nap, amikor Izrael hadműveletet indított a Gázai övezet ellen az ismétlődő palesztin rakétatámadásokra hivatkozva. (MTI/EPA/Ali Ali)

Háled Mesaal, a Hamász politikai vezetője egy szudáni iszlám konferencián arról beszélt, hogy a hadművelettel Izrael az arab tavasz utáni arab világot is teszteli. Izraelt gyengének és összezavarodottnak mondta az arab tavasz hozta változásokra adott válaszok szempontjából.

Kizártnak tartják a tűzszünetről való tárgyalásokat

Egy Hamász-szóvivő csütörtökön kizárta, hogy a jelenlegi helyzetben a szervezet tűzszünetről kezdene tárgyalásokat Izraellel. Ehud Barak izraeli védelmi miniszter csütörtökön ellátogatott a Vaskupola nevű rakétavédelmi rendszer Beér-Seva melletti állomására. Dicsérte a rendszer hatékonyságát, de figyelmeztetett, hogy nem jelent száz százalékos biztonságot a rakéták ellen. Felszólította a rakéták hatótávolságán belül élőket, hogy engedelmeskedjenek a felszólításnak, és légiriadók idején vonuljanak védelmet nyújtó helyekre - jelentette az izraeli közszolgálati rádió.

A közszolgálati rádió csütörtökön minduntalan megszakította adását, a különböző műsorok közben bemondták, hogy "piros szín", majd különböző települések neveit, ahol éppen légiriadó volt. Ezeken a helyeken rakéták becsapódása várható, és a figyelmeztetés azt jelentette, hogy a lehető leghamarabb az óvóhelyekre kell menni.

Eddig 16 halottról tudni

Az izraeli légierő mintegy száz gázai övezeti célpontra mért légicsapást csütörtökre virradó éjjel, s az övezetben tevékenykedő palesztin szélsőségesek is nagyjából ugyanennyi rakétát lőttek ki Izrael területére; a második napja tartó fegyveres konfliktusban három izraeli és 13 palesztin halt meg. A palesztin áldozatok között állítólag öt fegyveres, három gyerek és egy terhes nő is volt. Száznál többen sebesültek meg.

Csütörtök délelőtt folytatódott szórványosan az izraeli és a palesztin területek kölcsönös lövetése. Három izraelit megölt és egyet megsebesített egy palesztin területről kilőtt rakéta reggel a Gázai övezet közvetlen közelében fekvő dél-izraeli Kirjat-Malahiban. A rakéta egy lakóházba csapódott be.

kep2.jpgAz izraeli hadsereg közölte, hogy az éjszaka folyamán nagy és közepes hatótávolságú rakétaindító állásokra és tárolókra, terrorista létesítményekre és Izrael elleni támadásokra készülő fegyveresekre mértek csapásokat - a szárazföld és a tenger felől, valamint a levegőből - a palesztin területre, amely a Földközi-tenger partján egy keskeny földsávon terül el.

Hírügynökségi jelentések szerint a Gázai övezetben tevékenykedő szélsőségesek is nagyjából száz rakétát lőttek ki csütörtökre virradóra Izrael területére. A gázai határtól mintegy 30-40 kilométerre fekvő városokban is becsapódtak rakéták. A Vaskupola nevű izraeli légvédelmi rendszer mintegy 30 rakétát semmisített meg, de néhány lakott területen csapódott be.  

Rendkívüli intézkedések

A helyzet hirtelen romlása miatt Izrael déli területein rendkívüli intézkedéseket foganatosítottak: zárva maradtak az iskolák, a határ menti hét kilométeres sávban élő izraelieket pedig arra utasították, hogy ne hagyják el otthonaikat. Izrael a nem szűnő palesztin rakétatámadásokkal indokolja az akciót, amely közlése szerint "katonai célpontok" ellen irányul, "hogy megakadályozza további rakéták kilövését az övezetből". A többnapos vagy még hosszabb harcra számító izraeli hatóságok figyelmeztették a Hamászt, hogy minden emberét szemmel tartják, s röplapokat szórtak le Gázában, arra intve a lakosságot, hogy maradjon távol a fegyveresektől és a Hamász létesítményeitől.

Összeült az ENSZ BT

Helyi idő szerint szerda éjjel rendkívüli ülést tartott New Yorkban az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT), hogy megvitassa az izraeli hadműveletet. A BT felszólított az erőszak beszüntetésére, de határozatot nem hozott. Az egyiptomi külügyminisztérium ezután csütörtökön hivatalos kérést intézett Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárhoz és a BT soros elnökéhez, India képviselőjéhez, hogy a tanács újabb ülésen foglalkozzon az izraeli "agresszióval".

Obama: Enyhülnie kell az ellenségeskedésnek

Barack Obama amerikai elnök szerda este telefonon beszélt Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel és Mohamed Murszi egyiptomi elnökkel. Közölte velük, hogy enyhülnie kell az ellenségeskedésnek. Obama arra kérte Netanjahut: Izrael tegyen meg minden tőle telhetőt azért, hogy ne legyenek civil áldozatok, de elismerte Izrael jogát arra, hogy megvédje magát - civil lakosságát - a Hamász támadásaival szemben. Az elnök és a kormányfő "egyetért abban, hogy a Hamásznak fel kell hagynia Izrael támadásával, és ebben az esetben enyhülhet a két fél közötti feszültség" - közölte az elnöki hivatal.

A nemzetközi közvélemény az erőszak beszüntetését szorgalmazza

Mohamed Murszi egyiptomi elnök elfogadhatatlannak nevezte az izraeli hadműveletet a nemzetéhez intézett televíziós beszédében. Közölte, hogy Kairó "kapcsolatban áll a gázai palesztinokkal, és mellettük áll, amíg véget nem ér az agresszió".


Rakétaelhárító rakétát lőnek ki egy dél-izraeli állásból 2012. november 15-én. (MTI/EPA/Atef Szafadi)

kep3.jpgTeherán is elítélte csütörtökön a Gázai övezet elleni izraeli offenzívát. "Irán szervezett terrorizmusnak tekinti az izraeli hadsereg bűncselekményét, civilek megölését, és élesen elítéli azt" - jelentette ki Ramin Mehmanparaszt külügyi szóvivő a félhivatalos FARS hírügynökség jelentése szerint. A szóvivő egyúttal bírálta "az emberi jogok védelmét hangoztató nemzetközi szervezetek hallgatását" az ügyről.  

Oroszország aránytalannak tartja a Gázai övezet izraeli bombázását, de a Hamász rakétatámadásait is elfogadhatatlannak ítéli. "Az Izrael déli részét érő (palesztin rakéta)támadások és Gáza aránytalan (izraeli) bombázásai teljesen elfogadhatatlanok, különösen, ha civil halottakkal járnak mindkét oldalon" - jelentette ki csütörtöki moszkvai sajtóértekezletén Alekszandr Lukasevics külügyi szóvivő.

Kína "komolyan aggodalmát" hangoztatta a Gázai övezet elleni izraeli támadás miatt. A pekingi külügyminisztérium a "legnagyobb fokú visszafogottságra" szólította fel a zsidó államot. Pekinget nagyon nyugtalanítják a történtek, és elítél minden olyan akciót, amelyben civilek esnek áldozatul - közölte csütörtökön Hung Lej külügyi szóvivő. Kína az eszkaláció elkerülésére inti a feleket, "különösen Izraelt".

William Hague, a brit diplomácia vezetője viszont a Hamászt nevezte "a jelenlegi válság fő felelősének". "Teljes mértékben elítélem a Gázából Dél-Izraelre irányuló rakétatámadásokat, amelyeket a Hamász és más fegyveres csoportok hajtanak végre" - olvasható a brit miniszter közleményében. E támadások "tűrhetetlen helyzetet teremtenek az izraeli civilek számára", akiknek "joguk van úgy élni, hogy ne kelljen félniük Gázából induló támadásoktól".

kep4.jpg

"A palesztinoknak joguk van egy államhoz, és Izraelnek joga van a biztonsághoz, de erőszakkal nem lehet rendezni a problémákat" - jelentette ki csütörtökön az RTL rádióban Laurent Fabius francia külügyminiszter. Visszafogottságra intette mind az izraelieket, mind a palesztinokat, mert "egy már amúgy is zavaros térségben katasztrófa lenne, ha folytatódna az eszkaláció".

Az ENSZ öt állandó tagja közül négy tehát már nyilatkozott az ügyről, az Egyesült Államok reagálása az időeltolódás miatt később várható.

Hamad bin Dzsászim bin Dzsábir asz-Száni katari kormányfő és külügyminiszter úgy vélekedett, hogy Izrael nem maradhat büntetlen a Gázai övezet elleni gyilkos támadásai után. "Elutasítjuk a terrorizmust és a szélsőségeket, de az ilyen felelőtlen és indokolatlan agressziót el kell ítélnie a világnak" - hangoztatta a sejk szerda éjjel Rijádban, ahol az öbölmonarchiák és Oroszország Szíriával foglalkozó tanácskozásán vett részt a QNA hírügynökség jelentése szerint.

Háled Mesaal, a Hamász távozó vezetője csütörtökön elítélte, hogy az izraeliek egy szerdai támadásban megölték Ahmed el-Dzsabarit. Mesaal, aki muzulmán vezetők egy tanácskozásán beszélt a szudáni fővárosban, Kartúmban, azt hangoztatta, hogy folytatják az ellenállást a zsidó állammal szemben.

Mahmúd Abbász palesztin elnök a válsághelyzet miatt megszakította európai útját, lemondta tervezett csütörtöki találkozóit Svájcban, és hazasietett - közölte Rámalláhban Száeb Erekát főtárgyaló.

Erekát is élesen elítélte az izraeli hadműveleteket, kijelentve, hogy a palesztinok "Izraelt teszik teljes mértékben felelőssé az agresszió következményeiért".Forrás: Híradó.hu http://vilaghelyzete.blogspot.hu/

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 8
Összes: 3123123
Hónap: 15373
Nap: 425