Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Látványos fordulat vagy "visszavonulás" Izrael és Irán viszonyában

Izrael lefokozta az iráni nukleáris veszélyt

Teherán elnapolta a nukleáris fegyver kifejlesztésére irányuló terveit. Erről Ehud Barak izraeli védelmi miniszter nyilatkozott Londonban a The Daily Telegraph lapnak. A következtetést azon információk alapján vonták le, hogy Irán békés célokra orientálta át a dúsított 20%-os urániumnak kb. egyharmadát.

Izrael lefokozta az Irán részéről fenyegető katonai veszély szintjét. Tulajdonképpen ez közvetve azt jelenti,hogy Tel-Aviv elismeri azt, amit Teherán már régóta mond, éspedig azt, hogy az urániumot reaktorokban és orvosi céllal kívánja felhasználni.
Ehud Barak izraeli védelmi miniszter szerint Irán kénytelen volt engedni, többek között amiatt, hogy tartott az Izrael és az USA katonai akciójától, amely meghiúsítja a saját nukleáris fegyver kifejlesztésére irányuló iráni terveket. Ehud Barak az iráni nukleáris létesítményekre mérendő megelőző csapások elkötelezett híve. Álláspontját osztja Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is. A maga részéről Washington egyértelműen tudomásara juttatta, hogy nem támogatja ebben a kérdésben közel-keleti szövetségesét. Az ellentmondás páratlanul élesnek bizonyult. Emiatt Barack Omaba amerikai elnök időhiányra hivatkozva nem fogadta a Fehér Házban Benjámin Netanjahut a kormányfőnek az ENSZ Közgyűlésére tett látogatása során. 
Bizonyára éppen ez tekinthető az iráni veszély foka felülvizsgálása fő okának – véli Szergej Gyemigyenko orosz szakértő.
„Valóban ezzel magyarázható Barak nyilatkozata. Az USA nem kíván bombacsapást mérni Iránra. Irakban nagyon komolyan ráfázott, Irán pedig mégsem Irak. Teljesen egyértelmű, hogy Izrael az Egyesült Államok támogatása nélkül nem indít katonai akciót Iránnal szemben.”

Közben Ehud Barak a The Daily Telegraphnak adott interjújában annak a feltételezésnek is hangot adott, hogy Irán 8-10 hónapon belül mégis nukleáris fegyvert fejleszt ki. Izraelnek előnyös az iráni veszély mítoszának a fenntartása – véli a moszkvai székhelyű Külügyi Főiskola, a MGIMO szakértője, Szergej Druzsilovszkij.
 
„Először is, erre azért van szűkség, hogy elvonja a figyelmet saját nukleáris programjától. Másodszor, a szenvedélyek fokozásának köszönhetően Irán-ellenes koalíciót alakíthat ki Nyugaton. Azt hiszem, hogy jelenleg Izraelben valamilyen más momentumokat fognak keresni, amelyek nagy felhajtást válthatnak ki Irán körül. Ehhez megvannak a lehetőségek: Irán ortodox muzulmán ország, így mindig lehet találni valamit, ami egyeseknek nem tetszhet.”
A napokban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megerősítette Moszkva állásfoglalását az iráni kérdésben. Oroszország nem rendelkezik olyan tényekkel, amelyek bizonyítnák, hogy Irán nukleáris fegyvert fejleszt. Vannak kérdések, amelyek a múltkori nukleáris tevékenységre vonatkoznak. És ezekre választ kell kapni a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel folyatott szoros együttműködés során.
 

Az iráni vezető utasítást adott az izraeliek elleni támadások beszüntetésére

09.01.2012 аятолла Иран Али Хаменеи аятолла ХомейниAz Al-Arabia tévécsatorna közlése szerint Ali Hamanei ajatollah, Irán vallási vezetője rendelkezett a globális terrorista aktivitás beszüntetéséről. Formálisan a parancs az Iszlám Forradalom őrei parancsnokságának szól, amely ellenőrzése alatt tartja a külföldi diverziókat.
Hamanei állítólag azt szeretné, ha a gárda erői a regionális problémákra összpontosítanának, és nem azokra a kísérletekre, hogy támadást intéznek szerte a világon az izraeliek ellen.

Az utóbbi hónapokban Indiában,Thaiföldön, Grúziában, Bulgáriában és más államokban érte támadás az izraeli polgárokat .Az izraeli hatóságok Iránt vádolják a támadások szervezésével.

Forrás: Oroszország Hangja

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 13
Összes: 3123289
Hónap: 15344
Nap: 455