Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mexikó is készpénzfizetési korlátozást vezet be

Forrás: The Daily Bell

illegal-cash-4-370x297.jpgFelipe Calderon, leköszönő mexikói elnök aláírta azt a törvényjavaslatot, ami megtiltja nagyobb összegek készpénzes kifizetését. A pénzforgalom szorosabb ellenőrzésére irányuló kezdeményezés részeként alkotott törvény 90 nap múlva lép életbe. A törvény értelmében az Államügyészi Hivatal fennhatósága alatt egy Különleges Pénzügyi Ellenőrzőegységet is létrehoznak „az ismeretlen forrású pénzügyi tranzakciókkal kapcsolatos nyomozások” lefolytatására. Az ingatlanok esetében 38.750 dollár lesz a készpénzfizetés megengedett felső határa, míg gépjárművek, ékszerek, műtárgyak és szerencsejátékok esetében maximum 15.500 dollárig lehet majd készpénzzel fizetni. A vétkesekre akár öt év börtönbüntetést is kiróhat a bíróság. – Forbes Magazin

Az elit üzenete számunkra ezzel az intézkedéssel, hogy „a terrorizmus elleni harcban elengedhetetlen a pénz teljes felügyelete.”

Az igazság pedig, hogy a terrorizmus elleni megrendezett harcban a kormányt hatalmon tartó erők részesülnek a legtöbb „juttatásban”.

A kábítószerek elleni megrendezett harc pedig további ürügyet szolgáltat arra, hogy még több területen beleszóljanak abba, hogy az emberek mire és hogyan költhetik el a pénzüket.

Egy tisztán kivehető mintát látunk itt, nem pedig néhány ötletszerűen hozott kétségbeesett intézkedést. A hatalmi elit szeretné lezárni a világot, hogy minden jelentős pénzügyi lépést nyomon követhessen.

Egy korábbi cikkben is írtunk erről:

Ahogyan az várható volt, az európai szuverén adósságválságot különféle diktatórikus intézkedések igazolására használják.

Az állam nem is igazán rejti véka alá, mi motiválta a készpénzfizetési korlátozások bevezetésében: minden tranzakciót nyomon akar követni, hogy megbizonyosodjon arról, minden ember és vállalkozás befizeti az adót. Spanyolország esetében pedig ezek az adók olyan súlyosak, hogy azok inkább nevezhetők büntetésnek, mint adónak. Olyannyira, hogy a Madriddal eddig úgy-ahogy megférő vad törzsek ismét elkezdték pengetni a függetlenségre hívó húrokat.

Most pedig Mexikó is beállt a készpénzkorlátozók sorába. Az indok mindig készen áll, a projekt mögött rejlő valóság azonban sokkal kiterjedtebb, és mint mindig, amikor pénzről van szó, az elit legfőbb törekvéséhez, a világkormány felállításához kapcsolódik. Ahhoz a világkormányhoz, ahol az emberek semmit sem vehetnek vagy adhatnak el az állam tudta nélkül.

 

Néhány további szemelvény a Forbes cikkéből:

2010-ben Mexikóban szigorú korlátozást vezettek be a valuta átváltásban, havi 1500 dollárban határozva meg az egy személy által beváltható pénzmennyiséget, amivel így a turistákat is büntetik.

Természetesen a jelen intézkedés leginkább a papír dollárt célozza, de tudni kell, hogy a mexikói peso a 12. legtöbbet váltott valuta a világon és természetesen a legfontosabb és leginkább használt valuta Dél-Amerikában.

A Reuters, ENSZ adatokra hivatkozva, azt írja, hogy a marihuána, a kokain és a metamfetamin eladásából származó bevétel az Egyesült Államokban eléri az évi 60 milliárd dollárt. A becslések szerint ennek az összegnek legalább a fele visszatalál a mexikói drogkartellekhez.

Az új törvény azt is előírja, hogy a jegyzők, ingatlanügynökök és egyéb közvetítők minden, a megadott korlátok feletti tranzakciót jelentsenek. A pénzintézeteket pedig arra kötelezik, hogy minden 3.875 dollár feletti bankkártya tranzakciót jelentsenek.

A cikk kitér az Olaszországban érvényben lévő készpénzfizetési korlátozásra. Úgy tűnik valóban egy trenddel állunk szemben.

A Forbes megemlíti a mexikói drogkartellek befolyását is, azonban alternatív média körökben köztudott tény, hogy a nyugati kábítószer kereskedelem jelentős része mögött nem egyéb, mint maga az amerikai titkosszolgálat rejtőzik, hogy az így befolyt pénzből különböző „szürke” küldetéseket finanszírozzon. Feltételezhető, hogy ezekben az ügyletekben az MI6 és a Mossad is benne van.

Az 1800-as években például az angol királyi család egy egész vagyont keresett azzal, hogy ópiumot adott el Kínának. Az állami kábítószer kereskedelem ősi múltra tekint vissza. Azok a dolgok lehetnek igazán nyereségesek, amikből kevés áll rendelkezésre, ezt pedig úgy lehet a legkönnyebben elérni, ha illegálissá teszik a kereskedelmét.

Mindebből könnyen az következhet, hogy eljön az idő, amikor az arany és az ezüst is támadás alá kerül. A világ egyértelműen ebbe az irányba tart. Addig is, ezek az egyre terjedő országos tilalmak és korlátozások egyre jobban megnyirbálják szabadságunkat, beleértve azt az eddig magától értetődőnek hitt törekvést, hogy az ember elrejtse a kíváncsi szemek elől jövedelmét. Hiszen pont ez a cél…

 

http://idokjelei.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Hirdetés - Online otthoni munka, Ingatlan alapú befektetési rendszer és Pénzkereseti lehetőség

- Passzív házak ingatlanbefektetési alap és Hálózatépítési marketing rendszer
- Online pénzkereseti lehetõség
- Akár már 100 Dollár egyszeri befektetéssel is elkezdhetõ (100USD ~ kb 22.000 Forint )
- Keress pénzt azzal hogy befektetõket toborzol a cégnek.
- Tegyél szert passzív jövedelemre.
Részletek a honlapomon: http://passzivhazak.uw.hu

 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 7
Összes: 3122592
Hónap: 15745
Nap: 442