Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újabb „sorsdöntő” EU-csúcs?

Forrás: Zerohedge

Az Európai Unió ismét sorsdöntő csúcsot tart a héten. De most már tényleg. A konyhafőnök ajánlata ezúttal a „növekedés”, az euró megmentéséhez szükséges tervből szerintük még mindig hiányzó összetevő. Egyesek szerint ezúttal „más a helyzet”, mert mostanra Görögország, Franciaország, Olaszország és Spanyolország képes lehet sarokba szorítani a németeket és elérni, hogy lazítsanak a számukra szent és sérthetetlen megszorítás rögeszmén. Ez a csúcs igazi „koldusok a díszlakomán” látványosságnak ígérkezik.

Milliárdok a semmire

Az előző európai csúcsok eredményeire visszatekintve ez a legújabb sem kecsegtet sok reménnyel. Nehéz elképzelni, hogy ezúttal valami igazán kézzelfogható ötlettel álljanak elő, ami nem egy még nagyobb központi banki intervenció, mint ahogyan tavaly nyáron a „Marshall-terv” csúcson, vagy a december 10-i „10 nap van az euró megmentéséig” találkozón történt.

A válság négy évvel ezelőtti kirobbanása óta eltelt időszakból az EU egyetlen intézkedést, irányelvi változtatást vagy akár egy értelmes nyilatkozatot sem tud felmutatni, amit később ne kérdőjeleztek volna meg, vagy vetettek el teljes egészében tagállamai vagy intézményei.

Az egyetlen dolog, amit Európa eddig elért, hogy némileg meghosszabbította monetáris uniója életét egy egész sor körbetartozás-adósság-mentőakció segítségével. Sok drága időt és sok milliárd, különböző mentőcsomagokba öntött eurót pazaroltak a válság „kezelésére”. Most is a korábban már hallott, ünnepélyes komolysággal előadott, sürgető és reményt keltő üzenetekkel készítenek elő bennünket a következő találkozóra, azzal a kivétellel, hogy ezúttal az eufória gyökerét szerintük egy „növekedési megállapodásban” kell keresnünk.

(Idők jelei: illetve természetesen a szorosabb gazdasági és pénzügyi unióban. A szükséges hangulatot pedig a Moody’s biztosítja 28 spanyol bank hosszú futamú adósság- és betéti besorolásának egyidejű leminősítésével.)

 

http://idokjelei.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 11
Összes: 3089436
Hónap: 14307
Nap: 317