Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Útravalók 2012-re

2012. Március 23. - Szerző : Horváth Zoltán előadása alapján szerkesztette Száraz György

 

Megfigyelésem szerint sok magyar embereknek nincs reális-énképe. Annál inkább rendelkeznek rögeszmékkel, negatív szokásokkal és tudattalan beidegződésekkel. Ezek a rögeszmék rendre hadakozásra buzdítják az embert. Hasznuk igazából nincs, mert hol önzővé, hol félénkké teszik az embert és minduntalan gazdagítják az egót.

 

Úgy vélem, hogy a cél minden ember esetében a léleknek egyetemes célja. Ahhoz, hogy valaki spirituális fejlődésen menjen keresztül, a lelkével, az időtlen Énjével kell kapcsolatba lépnie. Ehhez pedig gyakorolni és hinni, hangsúlyozom, gyakorolni kell néhány alapvető dolgot.

Itt az a lényeg, hogy ne magad körül forogj! Ne a személyes, részrehajló igazságaidat akard felszínre hozni! Ne az igazadat akard produkálni! Ha félre tudod tenni az ellentéteket, ha félre tudod tenni az ellenállásodat, akkor megláthatod a helyzetet úgy, hogy te a konfliktuson kívül állsz. Mert sokszor egy külső konfliktushelyzet a te belső konfliktusodnak a tükre csupán. Amikor a saját önvalódat – felső énedet – lekorlátozod, abból keletkezik a belső konfliktus. Ami egy nagyon kemény ellenség, egy nagyon kemény fal, amelyet nem könnyű ledönteni. Ezért szükséges az érzékeket úgy beállítani, hogy azok a lelked sugallatát kövessék, a lélek információira legyenek ráhangolva.

 

A lélek és az egó látszólag feloldhatatlan ellentmondásban vannak egymással, mert mások a céljaik. Számos olyan ősi szertartás, technika létezik és alkalmazható a 21. században is, amelyik ezt a bizonyos ellentmondást hivatottak felülírni, feloldani. Legtöbbször az a baj, hogy a gondolkodás átveszi az egónak a küzdő modorát, azt, ahogyan az egó lereagálja a próbatételeket, azt, ahogyan az egó meg akarja védeni az emberi személyiséget a kívülről érkező dolgoktól. Csakhogy addig-addig óv, míg maga a személyiség is elegósodik.

Túllépni a régi gondolkodásmódon és nyitottá válni a szellemi valóságra igazán nagy kihívás.

 

A szellemi valóság egy egészen más valóság, mint amit eddig megismert a mindennapi, szokványos életet élő ember. Azt ugyan mindenki sejti és tudni véli, hogy életének cél a szabadság, s a fékek a problémák, de a tanultakhoz képest eltérni, megújulni, bevállalni a változásokat a külvilág rosszallásának dacára is, csak kevesek sportja.

 

Bátorságra van szükség a változásokhoz. Az ember lelki erői sokszor legyengült, lebénult állapotban vannak, ezért képtelenek vagyunk önmagunkon változtatni, s az életünket rendbe tenni. Sokan belefáradnak az életükben, megkeserednek, bezárkóznak és elidegenednek a világtól, a többi lélekről nem is szólva.

 

Számomra az egyik legfontosabb direktíva az, hogy önmagunk útján járjunk. Indokom mindössze az, ami éppen elég is, hogy egyedi isteni utunk van. Ennek ellenére sokszor mások kedvéért, mások ráhatására eltérünk tőle. Ez hiba, mert akkor nem mi éljük a saját életünket, hanem mások élik helyettünk.

 

Egy újabb irányelv 2012-re és mindenkorra „Önmagunk megismerése és vállalása”. Tudvalevő, hogy ez nem egyszerű, mert az elvárásokat és az előítéletek stigmáit viselnünk kell, de még mindig jobb, mint alakoskodni, képmutató válni és megjátszani magunkat, ami hosszú távon egyenlő a teljes önfeladással – tehát spirituális zsákutca.

 

A legfontosabbnak azt a feladatot tartom, hogy életünk minden pillanatában szelídítsük meg a személyiségünkbe beépült árnyékvilágot. Vallom, hogy az erőszakos, támadó és primitív ösztönöket csak spirituális intelligenciával, lépésről lépésre, türelemmel győzhetjük le.

 

Mint már említettem volt többször is, 2012-ben kiváltképp húsbavágó, hogy az ember minden alkalmat megragadjon a fejlődésre! Ebben társaimmal együtt mi is részt veszünk, s új dolgokkal fogjuk segíteni az emberek rezgésemelkedését. De változás nélkül fejlődni olyan volna, mint fájdalom nélkül meggyógyulni.

 

A múlt misztériumai nem biztos, hogy úgy fognak feltárulni, ahogyan mi most elképzeljük, a megértéshez vezető kapu ugyanis egy rejtett dolog. De hiszem, hogy aki tesz érte, az megtalálja és átmehet rajta. Aki viszont úgy dönt, hogy nem tesz semmit, az a sötét ösvényen megy tovább! Számukra borzasztóak lesznek a változások, számukra katasztrófa lesz a megújulás.

 

Emeld tekintetedet a Fény síkjára, és a Fénnyel egy leszel - mondta Hermész Triszmegisztosz! Ezért jó, ha az ember realizmusa megnő, mert olyan időszak következik az életünkben, amikor mindent tisztábbnak láthatunk majd, és a terveinket könnyebben megvalósíthatjuk. Persze ennek az ellenkezője is igaz! Aki nem fejleszti a tudatát, az nagyon le fog maradni! A távolabbi jövőben minden jel abba az irányba mutat, hogy ismét akkorák lesznek a különbségek, mint az írástudó és az analfabéta között, még ha ez nagyon valószínűtlennek tűnik is.

 

A problémákkal az a baj, hogy elfedik az emberben lévő istenfényt. Emeld tekintetedet a fény síkjára, s te is fény leszel. Mi a fény? Erő, tudás, bölcsesség, tisztaság, béke, erkölcs és szeretet. Azt célozzuk meg, hogy bennünk ezek a princípiumok megszülessenek, megerősödjenek és átvegyék az uralmat. Továbbá azt célozzuk meg, hogy mások is ezekben a princípiumokban részesülhessenek és élhessenek. Ne feledd, minden fény! Te is Fény vagy, te is Isten része vagy. Csak elfelejtetted. Ezért emlékezni kell a Fényre! Meg kell becsülni és arra kell használni, amire való: teremts magadnak és mások számára is fényt, békét, harmóniát és szeretet!

 

A fény a mindent lefegyverző erő, ha kell. A fény a teremtő szó, ha kell. A fény a béke, ha kell. A fény az bölcsesség, ha kell. A fény minden. A probléma illúzió, mely az elmédben létezik csupán. A sötétből lépj ki a fényre. Ne botorkálj többé, fejleszd magadat és valósulj meg! Ehhez fel kell ébrednek. A felébredéshez erő kell és szándék. Legyél összhangban Istennel és fel fogsz ébredni. Minden megpróbáltatás megerősíti a jellemedet, ezért ne problémaként, hanem leckeként fogadd.

 

Legyél bátor, mert a valóságot csak a bátor szívű pillanthatja meg.

Legyél önfeláldozó, aki másokat szolgál, mert akkor a Teremtőt szolgálod.

Ne foglalkozz a világ értékeivel, mert azok el fognak múlni, azok csak átmenetiek és csak fájdalmakat, problémákat és aggodalmakat szülnek!

Foglalkozz a hiteddel, a lelkeddel és tartsd tisztán a szellemedet.

 

Boldog napot!

http://www.boldognapot.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 4
Összes: 3087539
Hónap: 15884
Nap: 625