Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Világvége - a tudomány és a próféciák kereszttüzében

 

Világvége - a tudomány és a próféciák kereszttüzében

Lehet, hogy tényleg vége lesz a világnak 2012-ben? A Japán földrengés már ízelítőt ad abból, mire számíthatunk?

 

Thaiföld, Chile után ismét megmozdult a föld. Most Japánban. És olyan erősséggel, ahogy az elmúlt évtizedekben (lakott területen) még soha. Bolygónk tengelye is kimozdult az óriási energia-robbanástól. Legutóbb a Dél-Amerika partjainál bekövetkezett rengés mozdította ki földünk tengelyét. Pedig a szekptikusok azt mondták: a Föld stabil, a pólusváltás rémhír. Vajon ezek a természeti katasztrófák már a 2012-es "nagy fordulathoz" vezető első lépések?

 

A próféciák, jövendölések csak arról szólnak, hogy a régi világ nem megy tovább, arról már nem annyira esik szó, hogy apránként, vagy egyetlen pillanatban övetkezik be a változás. Az szinte minden jövendölésben elhangzott (a bibliától a maya jóslatokon át a tudományos előrejelzésekig), hogy világméretű katasztrófákra kell számítani. Beszéltek Amerika nyugati partjának eltűnéséről, földrészek víz alá kerüléséről, tűzesőről. De arról sosem, hogy mindez egyszerre következik-e. Talán csak a maya próféciák kötődnek konkrét dátumhoz. De mi van, ha az a bizonyos 2012. december 21. a végső állomása egy katasztrófa-sorozatnak? 

A világvégének megjósolt 2012-es időpont rejtélyéhez is úgy kerülhetünk közelebb, ha a felszínes hírverések mögé kukucskálunk egy kicsit, és igyekszünk kibogozni a mélyebb összefüggéseket. Az eddigi világvégi próféciák körül megközelítőleg sem alakultak ki olyan sok, olyan harsány, és sokszor egymásnak ellentmondó álláspont, mint a mostani közelgő 2012. december 21. körül. A kommunikáció tudományának első számú szabálya: nem az a fontos, mit mondanak, hanem az, hogy ki mondja!

fotó: mno.hu
Mit mond a tudomány?A tudományos körök elismerik, szóba jöhet pólusváltás, a Föld elektromagnetikus energiájának csökkenése, napkitörések. Mindezek hozadéka drasztikus klímaváltozás, elolvadó sarki jég, az erősödő naptevékenység, ami akár szó szerint súlyosan égető problémává nőhet. A felborult geomagnetikus erőtérben aztán ki tudja, mi mit vonhat maga után: a műholdak leállását, az energiaellátás kiesését, e kettő már elég ahhoz, hogy gyakorlatilag ellehetetlenüljön a mindennapi élet, hiszen a mai modern világ teljes mértékben e két alapvető forrásra rendezkedett be. 
Próféciák és asztronómiai konstellációk

Az úgynevezett próféciák közül a legismertebbek és legfontosabbak a Biblia Jelenések Könyvében olvashatóak, illetve a maják és a hopi indiánok „próféciáiban”, illetve a védikus tanításokban találhatók. Ami abszolút közös mind a négyben: egyikük sem a „világ végéről”, hanem a jelen korszak (az eon) végéről beszél. A prófécia pedig azért idézőjeles, mert igazából szó sincs prófétálásról. A maják egy kommentár nélküli asztronómiai naptárt hagytak az utókorra, a hopik pedig minden tanításukban hozzáteszik, hogy „minden az emberiségen múlik, csupán lehetőségek és következmények vannak”. 

A Biblia világosan kimondja: jelek lesznek az égen, a Napban, a Holdban és a csillagokban. Ezzel teljesen összecseng a maják híres asztronómiai naptára, amely bonyolult számításokkal tárja elénk a már eléggé ismert nagy konstellációk időpontjait. Ezek közül a legfontosabb jelenség, hogy a Nap áthalad a Tejútrendszer tengelyén, vagyis az egyik „térfélről a másikra” kerül. Ez ugyanis nagyjából 26 ezer évenként következik be. És innen jönnek a spekulációk.

Miért ér véget a maja naptár 2012. december 21-én? Azért, mert a hitük és tudásuk alapjául szolgáló kozmikus ritmus szerint akkor van egy “váltás”.Mind a maják, mind a hopik és a védák szerint van egy alapritmusa a Naprendszernek: körülbelül 26 ezer év alatt kerüli meg a Plejádok Napját, az Alcyont. Hogy ez milyen elmélet szerint kiemelt fontosságú a legtöbb ókori nép szerint, azt ugyancsak érdemes volna elemezni. De most inkább a nyugati asztronómia egy másik ritmus szerinti váltását kellene kiemelnünk, mely szintén ismeri ezt a Nagy Ciklust, ugyanis a Naprendszerünk ugyanennyi idő alatt járja végig a 12 állatövi jegyre felosztott égboltot.

 

 

A Napunk 26 ezer év után most tér vissza a kiindulási pontba. Hogy ez miért fontos? Mert az időnek nemcsak mennyisége, hanem minősége is van! Sőt! A régiek szerint elsősorban minősége volt. Mi a saját lineáris idővonalunk bűvöletében dátumokat számolgatunk, nekik mást jelentett az idő: minőségi változást. A hopiknak például szavuk sincs a múlt-jelen-jövő időbeli leírására. Ennek tudatában amit ők jeleztek: csupán annyi, hogy „nagy változások lesznek”! Ez a változás egy „univerzális napforduló” elérkezése. Amikor a Nap (és vele a Naprendszer) átlépi a Tejút ekliptikáját (egyenlítőjét), és ismét a fényes oldalra kerülünk. Ezzel a „galaktikus téli napfordulóval” lezárul a távolodó, sötét, kozmikus éjjel, amit Vaskornak neveztek, és nőni kezd a kozmikus nappal fénye. Az Aranykorból indultunk és most oda térünk vissza. 

A téli napforduló mind a mai napig az örömöt, az újjászületést, átváltozást, felébredést, a fény megérkeztét jelenti, ez a lényege a földi időzónában évente bekövetkező napfordulónak, azaz a mi Karácsonyunknak is. 

A másik konstelláció, a Tejút közepe és a Nap együttállása egy másik örömteli esemény volt a maják életében. A Tejút közepe ugyanis az ősi hitben Égi Anyánk kozmikus méhét jelentette: innen születtek a csillagok! És valóban, a modern tudomány is bebizonyította már, hogy a Tejút közepe egy fekete lyuk, ahol valóban csillagok születnek. Ez a két galaktikus esemény teszi a Földlakók számára még különlegesebbé a 2012-es téli napfordulónkat 2012. december 21-én. 

A jeles dátum tehát a Nap szent hármas „születését” jelzi , ami a fentiek tükrében mindent jelent, csak rosszat nem. Hiszen ez nem más, mint egy galaktikus Szilveszter és Új Év kezdete, alkalom a pezsgőbontásra. Még egy dolog is bizonyos: nem hajszálpontosan december 21-én ugorja át a bűvös tengelyt a Nap! Ez az átlépés a Nap lassú járása miatt 72 év alatt történik – és nem ámítás! - már 1998-ban elkezdődött! Tehát nem egy szempillantásnyi változást kell várnunk, hanem hosszú átmenetet. 

Jó vagy rossz jön?
Az, hogy egy másik korszak köszönt ránk, és lesznek nagy változások , nem vitatható. A harci szekértáborok az szerint oszlanak meg, hogy ez jó lesz-e vagy rossz. A válasz egyszerű: nézőpont és ízlés kérdése. Ahogy az optimisták a fél pohár vizet félig telinek, a pesszimisták félig üresnek tartják. Az, hogy méltatlanul bántunk a Földdel, a természettel, az állatokkal és önmagunkkal, nehezen vitatható. Kiszipolyozó életmódot folytat az emberiség egy része, a másik része pedig megnyomorítva elszenvedi. Akinek az igazságtalan, felelőtlen, pénz-orientált emberi élet tetszik, annak keserű lesz a változás. A Nagy Ciklus küszöb-átlépésével a régi tudás szerint az égi állatövi jegyek alapján a leköszönő Halak korszakból a Vízöntő korszakba lépünk. Ez mindenképpen öntudatos, felelős természet- és állatbarát szemléletet, kreatív munkálkodást, és főleg testvéri szereteten alapuló emberi kapcsolatokat jelent. Aki ma is e szerint él – annak a váltás kifejezetten kellemes és boldogító lesz.
 
Forrás:Astronet

 
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 8
Összes: 3089473
Hónap: 14292
Nap: 325