Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Átadta a stafétát a szeretet nagykövete - In memoriam Sai Baba

Átadta a stafétát a szeretet nagykövete - In memoriam Sai Baba

2011. április 27. 07:13

- K. E.,

Április 24-én elhagyta a földi síkot Sri Sathya Sai Baba, aki azért született, hogy segítse az emberiséget a szeretet útján járni. Halálával is ezt az üzenetet közvetítette, de most már nekünk magunknak kell a szeretetet megteremteni a világban.

 
 
Több millióan gyászolják a világ minden országában Sai Babát, teljes nevén Baghavan Sri Sathya Sai Babát (1926 – 2011), indiai gurut és vallási tanítót, akit hívei Isten földi inkarnációjának tartottak.

Ő maga úgy vélte, azért született a Földre, hogy megváltoztassa az emberiség sorsának irányát, és azt a szeretet felé terelje.
"Én vagyok a szeretet megtestesítője, a szeretet az Én eszközöm. Nem létezik olyan teremtmény, amelyben ne lenne szeretet. Még a legelvetemültebb is legalább önmagát szereti." – részlet Sai Baba tanításaiból.

Sai Baba állítólag már gyermekkorában kitűnt a többiek közül különleges képességeivel és együttérzésével minden élőlény iránt.
Gyógyítói és materializáló képességét, tiszta és szeretetteljes tanításait egyre többen csodálták, az 1960-as évektől kezdve már a nyugati országokból is egyre többen látogattak el hozzá, hogy választ kapjanak kérdéseikre, kételyeikre.
Sokan szemfényvesztésnek és egyszerű bűvésztrükknek tartják, de jónéhányan beszámoltak azokról az esetekről, amikor Sai Baba tárgyakat, például ékszereket, Krisna-szobrot vagy keresztet materializált.


Állítólag aki egyszer is megtapasztalta személyes karizmáját, örökre a tisztelőjévé vált tisztasága és magas szellemisége okán.
A vallások egységét szem előtt tartva azt tanította, hogy nem akar új vallást alapítani, ehelyett arra ösztönözte híveit, hogy tartsanak ki meglevő hítük mellett és azt erősítsék.
"Éljenek és virágozzanak a különféle vallások; hirdessék Isten Dicsőségét minden nyelven, minden dalban. Legyen ez az eszménykép! Tiszteljük a hitek közötti különbséget, s fogadjuk el mindegyiket egyaránt mindaddig, mígnem valamennyi egységre fog törekedni. Ha minden ember a vallásalapítók által lefektetett eszmék szerint él - kerülve gyűlölködést és kapzsiságot - akkor a világ békés és boldog lakóhellyé válhat."

Sathya Sai Baba és az általa irányított szervezet Indiaszerte több kórházat, iskolát alapított, ahol a gyógyítást és az oktatást teljesen ingyenessé tették. Kórházaikban a mai napig nem a hagyományos orvoslással, hanem saját módszereikkel kezelik a betegeket. Szülőfalujából, Puttrapartiból adományokból saját repülőtérrel és ivóvízhálózattal rendelkező zarándokvárost teremtet, kórházzal, egyetemmel, múzeummal.

Azért jöttem, hogy szívetekben meggyújtsam a Szeretet lámpását, és lássam napról napra egyre fényesebben ragyogni. Nem jöttem semmilyen vallás nevében, sem azért, hogy új felekezetet, egyházat teremtsek, vagy magam köré híveket gyûjtsek. Azért jöttem, hogy beszéljek nektek erről az Egyetemes Hitről, e Spirituális Elvről; a Szeretet útjáról, a Szeretet erényéről, a Szeretet kötelességéről, a Szeretet iránti elkötelezettségről.”
Baba, 1968. július 4.


A Harmonet asztrológusa Sai Baba halála napján, április 24-én esedékes érdekes Szaturnusz-Merkúr szembenállásra hívta fel a figyelmet. Az ilyen jellegű együttállás mindig információtartalmú, mintha Sai Baba még a halálával is közvetíteni akart volna valamit híveinek és az egész emberiségnek. A szeretet isteni minőségét tökéletesen megvalósító guru halála arra taníthat bennünket: a szeretetet mostantól nekünk magunknak kell megteremteni a világban, a saját életünkben, ahelyett, hogy gurukat és tanítókat követnénk.
Talán az sem véletlen, hogy annyi nagy tanító és mester távozik el az utóbbi időben közülünk. Valóban elérkezett az idő, hogy saját magunk gurujává váljunk és megvalósítsuk azokat a minőségeket, amelyeket ők is tanítottak és éltek a mindennapjaikban: a feltétel nélküli szeretetet, az önzetlenséget, a derűt, a bölcsességet és az erőszakmentes életet.

KE

A cikk a Wikipédia szócikkének felhasználásával készült.
 
 
 
forrás: www.harmonet.hu
 
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Március >>
<< 2021 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Statisztika

Online: 6
Összes: 2969173
Hónap: 14655
Nap: 446