Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


10 jel, hogy kísértet járta házban élsz

szellem.jpgA Legendavadász olvasói minden bizonnyal rengeteg kísértetekről szóló történetet olvastak már. De mitől igazi legendavadász, a legendavadász, ha nem attól, hogy a megfelelő tudás birtokában van az effajta jelenségek kezelését illetően, és képes megőrizni hidegvérét még akkor is, ha anyagtalan lényeg törnek az életére. „Csináld magad!” című új cikksorozatunkban hasznos gyakorlati tanácsokkal, tippekkel, információkkal látjuk el az olvasót arra az esetre, ha paranormális jelenséggel találná magát szemben!

Első ilyen jellegű cikksorozatunkban a szellemekkel, és a velük való találkozással foglalkozunk. Alaposan kivesézünk minden aspektust, elvégre nem árt felkészültnek lennünk, ha valamilyen úton-ódon véletlenül földöntúli látogatóba botlanánk saját házunkban. Honnan tudjuk biztosra, hogy kísértet jár a házunkban? Ez a legfontosabb kérdéskör, melyet végig kell járnunk annak érdekében, hogy sikeresen beazonosíthassuk a jelenséget, és még véletlenül se keverjük össze más, hétköznapi dolgokkal. A Legendavadász 10 pontban állapítja meg, melyek azok a tényezők, melyek halmozódásakor (vagy mind a 10 jelenlétekor) erősen gyanakodhatunk arra, hogy paranormális entitás fészkelte be magát a házba.

10: Különös szagok/illatok

Az egyik szellemjáráskor legszembetűnőbb jelenség az orrunkhoz kapcsolódik. Paranormális aktivitáskor ugyanis előfordul, hogy olyan szagokat, illatokat érzünk, melyeknek valójában – normális körülmények között – nem lenne szabad ott lenniük, nem lenne szabad éreznünk. Gondoljunk csak arra, mikor a Summerwind-kúrián érezték a lőpor szagot, vagy mikor a Zaragoza-poltergeist esetében bizonyos időközönként orrfacsaró bűz árasztotta el a helyiséget. érdekes, hogy ezek az illatok, szagok ahogy megjelentek, úgy el is illannak egyik pillanatról a másikra. Általában ezek közvetlenül a szellemhez kapcsolhatóak, minden entitás az őrá – vagy életének egyes momentumaira, halálának körülményeire – leginkább jellemző szagokat árasztja. Ezeknek az illatoknak általában soha nem találjuk meg a forrását, bárhogyan is keressük.

9: Különös álmok

Önmagában a különös álmok, és a rémálmok még nem adnak okot arra, hogy azt feltételezzük, szellemek lakják házunkat, de ha túl gyakran fordulnak elő, és nagyon bizarrak, akkor számításba vehetjük lehetősségként. Egyes kutatások szerint ugyanis szellemek gyakran használják fel álmainkat arra, hogy kommunikáljanak velünk, illetve elmeséljék, mi történt velük, hogy haltak meg, miért ragadtak itt, vagy mit keresnek a házunkban. Az ilyen álmokban különös alakok, emberek, helyek jeleneleg meg, melyeken sohasem jártunk – még álmainkban sem azelőtt – és rendszerint van valóságalapjuk, azaz ha alaposan utána nézünk a ház múltjának, találunk valamit, ami az álmainkhoz köthető.

8: Úgy érzed, figyelnek!

Az egyik legborzasztóbb érzés, amitől minden embernek feláll a hátán a szőr. Egyesek erre érzékenyebbek, mint az átlag, míg mások nem rendelkeznek ilyen kifejlett érzékekkel, de általánosságban elmondható, hogy mindenki részese volt már legalább egyszer életében valami hasonlóban. Nem összetévesztendő a paranoiával. Egyes emberek állandóan azt érzik, hogy valaki figyeli őket, ilyen esetben nem tudhatjuk biztosan, nem-e betegségük játszik velük. Máskülönben ez önmagában nem elegendő jel ahhoz, hogy kijelentsük: szellemek járnak a házunkban. Egyes állatokról az a hír járja – kutya, macska – hogy képesek látni a láthatatlant, vagyis érzékelik (és talán látják is) a szellemeket. Intő jel lehet, ha a háziállat meredten bámul egy pontot a szobában, esetleg meg is ugatja. Ha bármily módon azt éreznénk, hogy nem vagyunk egyedül a helyiségben, ne essünk pánikba. próbáljuk megfigyelni környezetünket, nem-e veszünk észre más paranormális jelenséget is ezzel egy időben, hiszen a paranormális aktivitás általában ugyanazon időben elég sokrétű lehet.

7: Megváltozik a levegő

Szintén nem minden embernél, de egyes érzékenyebb személyeknél előfordul, hogy sokkal nehezebben veszik a levegőt a kísértet jelenlétekor, mint egyébként. A levegő jelleme, és hőmérséklete is gyakran változik paranormális aktivitáskor. Gyakran számolnak be egyesek arról, hogy hirtelen lehűlt körülöttük a levegő, vagy elkezdtek fázni. Valakinél nehézlégzés lépett föl, míg másoknál az is előfordult, hogy olyannyira lehűlt körülöttük a hőmérséklet, hogy látták a saját leheletüket.

6: Különös zajok

Ha szokatlan zajokat hallunk a házban, nem kell mindjárt a szívünkhöz kapnunk. Nem kizárt, hogy a forrástalannak hitt zaj forrását némi keresés után megtaláljuk, így mielőtt azonnal szellemet kiáltanánk, nem árt alaposan megvizsgálni a ház minden zegét-zugát. Ez azért is fontos, mert a paranormális aktivitások többségében nem is maga a szellem adja ki magából a zajokat, hanem az entitás csak okozza azokat, a ház különféle bútorainak, tárgyainak tologatásával, kopogtatásával. Azt sem szabad elfelejteni, hogy nem minden szellemi lény kelt az emberi fül számára hallható zajokat. Ott vannak a hírhedt EVP hangjelenségek, melyeket olyan házakban vettek fel, ahol semmiféle más hangokat nem hallattak magukról a szellemek, más jellegű jelek utaltak rá, hogy ott vannak. Feljegyzések szerint léteznek kifejezetten hangos szellemek is, melyek objektumok dobálásával, tologatásával hallatnak magukról. Ezek a kísértetek rendszerint sokkal agresszívabbak is társaiknál.

5: Hirtelen hőmérsékletzuhanás

Bár részben hozzátartozik a levegő változásához, külön érdemes megemlíteni, hogy majd minden szellemi jelenés kapcsán arról számoltak be a szemtanúk, hogy a levegő hirtelen lehűlt. Bizonyos esetekben olyan mértékben, hogy az emberek látták saját leheletüket. A kísértet abszorbálja az energiát, így következik be a lehűlés, legalábbis a legújabb – már amennyire komolyan vehető – kutatások ezt mutatják. Ha a házon keresztülsétálva egy ilyen hideg pontba (cold spot) botlunk, akkor elgondolkodhatunk, hogy vajon van-e valaki még rajtunk kívül a helyiségben.

4: Mozgó tárgyak

Nem minden entitásra jellemző az egyik legijesztőbb jelzési forma, amikor tárgyakat mozgatnak, látszólag minden ok nélkül. A tudomány és a szellemvadászok a mai napig nem adtak magyarázatot ezek céljára – talán jelezni akarnak valamit, talán kedvtelés nekik – mindenesetre a nagyobb volumenű aktivitásoknál mindig megfigyelhetőek a levegőbe emelkedő objektumok, a hirtelen több métert is arrébb mozduló bútorok, és szerszámok. Néhány esetben olyan dolgokat tüntetnek el, melyekről biztosan tudtuk korábban, hogy hová tettük. Ennek célja minden bizonnyal a jelzés. jelzik, hogy itt vannak, velünk vannak. Ha ilyen jelenségben van részünk, szintén fontos, hogy megőrizzük hidegvérünket. A bútormozgató szellemek között sok a rosszindulatú, ún. ártó szándékú entitás, ezért ha a házunkban már az objektumok is mozognak, ne érezzük magunkat teljes biztonságban, érdemes szakembert hívnunk.

3: Megérintve lenni

Ha már így jelez nekünk egy entitás a saját házunkban, komoly gondban vagyunk azon kívül, hogy teleszartuk a gatyánkat, ugyanis a szellem aktív jelzést produkál. Ezt a fogalmat főként a szellemekkel foglalkozó szakemberek használják arra az esetre, amikor valaki tényleges ún. kontaktusba kerül egy túlvilági lénnyel. Önmagában még ez sem jelentheti azt, hogy egész biztosan megérintett minket a halál, hisz ne feledjük, legtöbbünk gyakran átél olyat, mintha valaki megérintené: álmában. Szintén ilyen az az érzés, mikor álmunkban zuhanunk. Teljesen valósnak éljük meg, holott nem történik meg. Ez a bágyadt, épp álomból visszatérő, vagy álomba készülő agy bizarr játéka, viszont ha napközben történik velünk hasonló, és teljesen tudatunknál vagyunk, sokkal ijesztőbben hat. Az érintések – valódi szellemi érintések – hátrahagyott jelekkel is járnak, rendszerint az érintés helyén a bőr elsötétül napokkal később, vagy különféle sebek, karcolások jelennek meg a helyén, esetleg test szerte. Fontos, hogy ne essünk pánikba ha megérintenek minket, hanem azonnal kutassunk további jelek után, amik arra utalhatnak, hogy jelen van velünk még valaki, vagy valami.

2: Hirtelen hangulatváltás

Nagyon gyakran megfigyelhető a hirtelen hangulatváltozás a kísértet lakta házban lakó embereknél. Ez szintén olyan sarkalatos pont, mely önmagában nem jelzés értékű, sőt, mellékhatásként is felfoghatjuk. Puszta jelenléte tehát semmit nem jelent, ellenben ha a többi tényező jelen van, azok elméletileg kiprodukálhatják ezeket a tüneteket. Vagyis azt, hogy a lénnyel hosszasan együttlakó személyek kezdenek kifordulni magukból, hol indokolatlanul jókedvűek, hol pedig dühösek vagy depressziósak. Ne feledjük, egy ilyen jelenséget mindenki másképpen él meg. Akkor érdemes jobban elgondolkodnunk a dolgokon, ha valaki rá abszolút nem jellemző dolgokat kezd csinálni vagy produkálni. Mikor valaki abnormálisan kezd viselkedni, szóba jöhet a megszállottság gyanúja. Az agresszívabb entitásoknál előfordul, hogy a gyengébb idegzetű embereket megszállják, mondhatni irányításuk alá vonják. Ha valakinél ilyet észlelünk a családtagok között, akkor azonnal szeparáljuk el, vagy pedig ha lehetőség van rá, költöztessük ki a házból. Minél tovább marad, annál ön, és közveszélyesebbé válik.

1: Tényleges jelenés

Ez az a jel, ami egyértelműsíti, hogy szellem járja a házunkat. (direct contact) Egy felmérés szerint az emberek legalább 50%-a szeretne az élete során szellemet látni, ha lehetősége lenne rá, azonban arról nem szólnak a statisztikák, hányan csinálnák össze magukat egy ilyen találkozás során. Fontos azonban kizárni, hogy nem-e álltunk valamiféle szer (drog, vagy alkohol) hatása alatt a „látomás” idején, illetve nem-e voltunk túlzottan kimerültek. Ezen tényezők ugyanis elméletileg előidézhetnek olyan tüneteket, mint a hallucináció (még túlzott fáradtság esetén is), vagy látomások. Ha amit látunk tényleg valós, akkor általában az entitásnak csak egy részletét látjuk, rendszerint nem valós testben. Sokkal inkább valami átlátszó, fehéres masszaként szokták leírni a túlvilági vendégeket, de bizonyos esetekben úgy írták le őket, mintha abban a stádiumban kerültek volna elő, ahogyan meghaltak.

Ha a fent leírt jelek halmozottan fennállnak, akkor tehát megalapozottnak tűnhet az a gyanú, hogy a házunkban valamiféle paranormális aktivitás folyik. Kiderült, hogy szellem van a gardróbban! Klassz! De hogy szabadulunk meg tőle, egyáltalán mihez kezdjünk vele? Következő „Csináld magad!” cikkünkből kiderül!

 

 http://legendavadasz.blog.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

László zoltánné - Bp

Segítséget szeretnék kérni azt hiszem megszálltak !!!!

Szabó Gáspár Sándorné - 9811 Andrásfa Új Élet utca 12

A segítségeteket szeretném kérni. 1hónapja halt meg az egyik ismerősöm 1 hónapos kisfia. Mi segítettünk a temetést intézni és a temetés elött 3 napot nálunk volt az anyuka a nagy tesóval. Nekem 4 gyermekem van a legkisebb januárba lesz 3 éves. A temetés elött pár nappal az amúgy mindig vidám pici lányom este megtorpant a szoba elött ahol aludni szokott és nem ment be mert azt mondta hogy van ott valaki. De senki nem volt ott rajtunk kívül. Azóta sem tudom este a szobába bevinni aludni hanem a nappaliban egy fotelban altatom el és úgy teszem az ágyába. Lehetséges hogy az elhunyt gyermek szelleme van itt nálunk és a pici lányom látja őt?Azért nem mer este bemenni a szobába? De csak este nem amúgy napközben bemegy és játszik. Ha tényleg az elhunyt gyermek van köztünk hogy lehet ezt megszüntetni vagy elüldözni mert már nagyon kétségbe vagyok esve hogy meddig fog tartani ez az állapot a lányomnál. Várom válaszát előre is köszönöm. Ha kérhetem a következő email címre írjon privát. bordosibolya@citromail.hu köszönöm

Szabó Gáspár Sándorné - 9811 Andrásfa Új Élet utca 12

A segítségeteket szeretném kérni. 1hónapja halt meg az egyik ismerősöm 1 hónapos kisfia. Mi segítettünk a temetést intézni és a temetés elött 3 napot nálunk volt az anyuka a nagy tesóval. Nekem 4 gyermekem van a legkisebb januárba lesz 3 éves. A temetés elött pár nappal az amúgy mindig vidám pici lányom este megtorpant a szoba elött ahol aludni szokott és nem ment be mert azt mondta hogy van ott valaki. De senki nem volt ott rajtunk kívül. Azóta sem tudom este a szobába bevinni aludni hanem a nappaliban egy fotelban altatom el és úgy teszem az ágyába. Lehetséges hogy az elhunyt gyermek szelleme van itt nálunk és a pici lányom látja őt?Azért nem mer este bemenni a szobába? De csak este nem amúgy napközben bemegy és játszik. Ha tényleg az elhunyt gyermek van köztünk hogy lehet ezt megszüntetni vagy elüldözni mert már nagyon kétségbe vagyok esve hogy meddig fog tartani ez az állapot a lányomnál. Várom válaszát előre is köszönöm. Ha kérhetem a következő email címre írjon privát. bordosibolya@citromail.hu köszönöm

Szabó Edina - anyukám lelke

Még mesélek valamit.A fiam előtt 2 hónappal ment el anyukám.Egyszer mindkettőjüket hívtam halottak napján (egy táltos tanított erre).Beszéltem hozzájuk és a végén visszaküldtem mindkettőjüket,ahogyan tanultam.Csak hogy anyukám itt maradt.A táltos szerint nem tudott itt hagyni.Kb.2 hétig lehetett a lakásban(az ő lakásában lakom).Furcsa zajok voltak éjszakánként,járkálások,jéghideg fuvallat csapta meg a takaró felett lévő karomat,stb.A táltos küldte vissza őt.
Más: Párszor kértem a segítségüket.Fehér szentelt gyertyát gyújtottam és sírva kértem a fiamat,hogy nem boldogulok a laptoppal és nagyon fontos lenne hivatalos levelet elküldeni.Talán 10 perc múlva oda nyúltam ahová kellett és jó lett a gép.Anyukámnak pedig egy nagyon fontos irata keleltt volna és már két hete nem találtam.Tőle is ugyanúgy kértem,hogy segítsen, különben nagy bajba kerülök.Pár perc múlva épp oda nyúltam,ahol az irat volt.

Szabó Edina - jelenés

Elhunyt a 24 éves fiam.Állítólag öngyilkos lett.Az első karácsonyon nagyon sírtam.Álomba sírtam magam.Egyszer csak ott állt a fiam az ágyam végénél ugyanabban a ruhában,mint amiben utoljára láttam.Annyit mondott, hogy "szia itt vagyok".Én felültem az ágyban és azt mondtam, hogy "hiszen te meghaltál".Ekkor hatalmas fényesség vette körül,mintha millió csillag lett volna és eltűnt az üvegfalon át. Ha eszembe jut, ahóta is megnyugtat, mert ebből azt vontam le,hogy ő létezik valahol. Máskor pedig egy külföldi templomban gyertyát gyújtottam és kértem az Istent,hogy küldje el hozzám a fiamat és fogjon át,pusziljon meg. 2 nap múlva éjjel,álmomban megtörtént. A semmiből előbukkant szintén ugyanabban a ruhában,teljes életnagyságban, átfogott, megpuszilta az arcomat mindkét oldalt és eltűnt úgy, mint a Ghost-ban a srác.Köddé vált. Hosszú hónapokra megnyugvást jelentett a lelkemnek és soha nem felejtem el.

avemaria - vissza a honlapra

Szerintem egy másik dimenziós lény nem tud ártani nekünk, szerintem nem kell félni az elhunyt emberektől, mert nekik ugyanúgy megvannak a segítőik mint nekük és elviszik őket a megfelelő dimenzióba.Ez nem hiszem hogy a mi feladatunk lenne.

danielferenc - Re: vissza a honlapra

halot idezesel foglalkoztam telekineziaval ,ugymond asztal tancoltatassal ,veszejes jatek nemjo entitasok johetnek , nagyon rosz allapotot idezhetnek elo , de johetnek jok is ,, tobb,szellem szalhatja meg az idezot. kezdoknek mester nelkul nem ajanlom.tulvilagon titok nincs. multat jovot ismernek, naluk az ido egylenyegu, jelen lehetnek egy idoben tobb helyen.

Boros Melinda - Re: Re: vissza a honlapra

sajnos már sok családtag,barát, munkatárs, sok kedves háziállat akikkel lelki értelemben is társak voltunk ment át a "másik dimenzióba". Akikkel igazán közeli -lelki- kapcsolatban voltunk, ők még nem mentek át a haláluk pillanatában. Édesanyám volt aki éveken át nem tudott elszakadni tőlem, és a nagyon szeretet otthonától, az unokájától.Nem lehettem mellette amikor meghalt,ezért álmomban mindent át kellett élnem, ami akkor és azután vele történt.Ez hónapokon keresztül tartott, minden éjszaka. Látnom kellett pl. hogyan boncolták fel. Szörnyű volt.De nem tehettem ellene semmit. Ez talán bosszú volt a részéről, mert nem voltam vele, amikor szüksége lett volna rám.Az egyik ilyen álomban amikor szó nélkül ki akart rohanni a házból elébe álltam, és sirva könyörögtem neki, hogy fejezze be a kínzásomat.Nem szólt semmit, kikerült, elrohant. Soha többet nem álmodtam vele. De napokig velem volt a kutyám, a cicám is.Minden pillanatra emlékszem, amikor velem volta. Üzenem mindenkinek, hogy akinek van lelke, annak létezik az élet a halál után egy másik romolhatatlan testben.

 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Március >>
<< 2021 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Statisztika

Online: 10
Összes: 2944905
Hónap: 23252
Nap: 562