Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kísértetjárta házak, várak

— Jelenéseket és furcsa légkört a legkülönfélébb helyeken tapasztaltak már az emberek. Sokféle formát ölthetnek, az élőket figyelő barátságos halottól egészen azokig, akik rosszindulatúak, bosszúszomjasak. Van azonban néhány olyan eset, amely a leghíresebbek és legtitokzatosabbak közé tartozik.
 
A rosenheimi poltergeist

Az 1960-as évek végén furcsa dolgok történtek a német Rosenheim egyik ügyvédi irodájában. Csörgött a telefon, de ha felvették, gyakran süket volt vagy megszakadt a vonal beszélgetés közben. A telefonszerelők semmilyen hibán sem találtak, ahogy arra sem leltek magyarázatot, miért regisztráltak több mint hatszáz hívást a pontosidő-szolgáltatásra, miközben valójában senki sem telefonált oda. Minden ok nélkül lámpák kezdtek himbálózni, fénycsövek és izzók csavarodtak ki vagy robbantak fel, képek és bútorok mozdultak el a helyükről. Sem a villanyszerelők, sem a rendőrök, sem a fizikusok nem találták meg az okát.

Kísértetjárta házak...

Egy parapszichológus professzor azonban tisztában volt azzal, hogy a poltergeist-féle tevékenységet általában fiatalok okozzák tudtukon kívül. Felfedezte, hogy a romboló pszichés energia egy 18 éves alkalmazottól, Anne-Marie Schneidertől ered, aki utálta a munkáját.A belmezi arcok

A professzor egyike volt azoknak a nyomozóknak, akik kudarcot vallottak a hátborzongató rejtély megfejtésében: miért tűnnek elő az arcok a Pereira család házának padlóján, a spanyolországi Belmezben. A jelenségekről fényképek, televíziós felvételek készültek, sorban álltak a turisták, hogy szemügyre vehessék őket, kísérleteket végeztek rajtuk. Felásták az egész padlót − emberi csontok és két fej nélküli csontváz bukkant elő. A maradványokat keresztény temetéssel elföldelték, de az arcok ezt követően is újra és újra előtűntek. A hangfelvevő készülékek fájdalmas kiáltásokat rögzítettek: „Igazságot”, „Ez fáj!”, „Ki akarok menni!”. 2004-ben eladták a házat. Az arcok jelenlegi állapota ismeretlen.

Kísértetjárta házak...


A rejtélyes winchester-ház

A 19. század végén Mrs. Sarah Pardee Winchester kettős örökséghez jutott − a Winchester fegyvergyárból származó vagyonhoz és a bűntudat terhéhez. Amikor meghalt a férje, egy médium azt közölte vele, hogy a fegyverekkel meggyilkoltak szelleme nem lel nyugalmat. Egyetlen gyógyír létezik: olyan házat kell építenie, amely sosem készül el. 1884-ben vásárolt egy tanyaházat San Joséban, és építőmunkások csapatait vette alkalmazásba, akik 38 éven át, egészen a haláláig az ő tervei alapján dolgoztak minden egyes napon. Hatalmas, bizarr kastélyt emeltek 160 szobával, 40 lépcsőházzal (némelyik nem vezet sehova) és 467 ajtóval (némelyik falra nyílik). Nem bizonyított, hogy kísértetjárta a ház, bár Sarah meg volt győződve erről, és gyakran beszélt is a szellemekhez.

Kísértetjárta házak...

A ház egyébként igen különc építmény, amelynek számos eleme megelőzte korát. Ma már nyitva áll a turistacsoportok előtt − így mindenki saját maga döntheti el, vajon járnak-e benne kísértetek.Várak, kastélyokA várak és a kastélyok gyakran játszottak központi szerepet országuk történelmében. Bár a kastélyok többnyire barátságos,parkos környezetben fekszenek, azért épültek, hogy az uralkodói hatalmat hirdessék, és koronként heves ármánykodás folyt bennük. A várak egyaránt reprezentálnak királyi és katonai hatalmakat, többségükhöz mélybörtön tartozik, amely egykor kegyetlen szenvedések színhelye volt. Ilyen környezetben nem meglepő, ha kísértetekre, bolygó lelkekre vagy a múlt visszhangjaira bukkanunk.A londoni Tower kísértetei

Anglia fővárosában, Londonban, a Temze partján áll a 11. századi Tower erődje, a Föld talán egyik leghírhedtebb kísértetjárta helye. Várbörtöneiben foglyok ezreit őrizték, köztük királyokat, királynőket, hazaárulással és eretnekséggel vádolt embereket. A kínzások és kivégzések mindennaposak voltak. Az arisztokráciát a Zöld Toronyban fejezték le, a közembereket int a Tower Hillen, a fejeket pedig elrettentésül kampókra tűzték.

Kísértetjárta házak...

Nem meglepő tehát, hogy olykor sikolyokat, sírást és járkálást hallani benne, és időről időre kóbor jelenések tűnnek fel folyosóin. Az őrök jelentéseiben szerepelnek kövek, amelyeket nem tudni, ki hajított el, egy hatalmas bárd árnya, amely a Zöld Torony felett lebeg, továbbá fej nélküli alakok. Egy 1815-ös feljegyzés szerint egy őr összeesett és meghalt, miután egy nagy barnamedve kísértetével találkozott.Versailles

Franciaországban, Párizs mellett, a versailles-i kastély hatalmas parkjában áll a Kis-Trianon − számtalan nyugtalanító jelenés színhelye. A legkorábbi találkozást a 19. század végén jegyezték fel, a legfrissebb talán éppen a mai látogatókat hökkenti meg.

Kísértetjárta házak...

Sokan figyeltek fel egy nőre, akit Marie Antoinette-nek véltek. (Marie Antoinette életében nagyon szerette a Kis-Trianont. Az ő ízlése szerint bútorozták be a szobákat, és a környező parkot is az ő tervei szerint alakították ki.) Némelyek 18. századi ruhákat viselő munkásokra lettek figyelmesek, és ami talán a legkülönösebb, olyan erdőséget és házakat láttak, amilyenek kétszáz éve nem találhatók arrafelé. Úgy tűnik, hogy a francia forradalom előtti tájkép tér vissza a jelent kísérteni. Vagy a megfigyelő csusszan vissza néhány pillanatra a múltba?Forrás: Nőiportál.hu
Beküldte: Oltyán Edit
Közzétette: Molnár Ferenc
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Március >>
<< 2021 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Statisztika

Online: 8
Összes: 2787092
Hónap: 20321
Nap: 689