Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyugtalan holtak

Nyugtalan holtak

Megszállottság – a hagyományos megfogalmazás szerint azt jelenti, amikor valaki fanatikusan véghez akar vinni valamit. De vajon döntéseinket mennyire tudhatjuk a magunkénak, és mennyire lehetünk biztosak abban, hogy tudtunkon kívül nem valami vagy valaki más akarata szerint cselekszünk-e időnként?

 

Kik a kopogó szellemek?


Számtalanszor hallottuk, olvastuk már, hogy egyes házakban szellemek kísértenek. Ha az élő személy nagyon ragaszkodott a lakókörnyezetéhez, akkor előfordulhat, hogy annyira kötődik hozzá még halála után is, hogy nem hajlandó azt elhagyni. Lelke továbbra is ott tartózkodik, s nem hagyja békén az ott élő embereket. Leginkább azoknak okozhat kellemetlenséget, akik odaköltöznek. Bizonyára ismerős jelenség lehet az ajtócsapkodás, az ijesztő hangok, rejtélyes kopogások. Komolyabb esetekben a szellem fizikailag bántalmazhatja az embereket: letaszítja őket a lépcsőn, megrántja hajukat, elmozdít bizonyos tárgyakat, lelöki a polcról a könyveket, kávéscsészéket, vagy más erőszakos cselekedethez folyamodhat. Akár még az ember álmába is beférkőzhet – ekkor beszélünk rémálmokról. Ezen kívül fel is riaszthatja az embert alvás közben. Az ilyen kísérteteket nevezik kopogó szellemeknek, vagy poltergeist jelenségnek.

Tulajdonképpen az a céljuk, hogy elüldözzék azokat, akik a házban laknak. Az ilyen házakra gyakran kerül ki az eladó tábla, mivel a lakók félnek a háztól, félnek ott élni. Ezek az emberek azt sem tudják, hova fordulhatnak segítségül. Sok ilyen történetet hallhatunk Angliából, Skóciából, ahol gyakran múzeumként funkcionálnak egyes kastélyok. Ilyen például a londoni Tower, vagy a Glamis kastély. A turisták előszeretettel látogatják ezeket a helyeket.

 

Szellemlakta Glamis kastély
A kép forrása: commons.wikimedia.org

 

Rejtélyes kötődés


A szellemek azonban nem csak házakhoz, helyekhez kötődhetnek, hanem személyekhez is. Vegyünk néhány példát: Van egy férj, aki egész életében nagyon féltékeny volt a feleségére. Ez a férj halála után is kísértheti feleségét azzal, hogy folyamatosan ellenőrzi, mit csinál, kivel van, hova megy. Vagy egy meghalt rokon is kísértheti szeretteit azzal, hogy még mindig nagyon ragaszkodik hozzájuk. Ez esetben a kísértetek azt gondolhatják, még mindig van küldetésük, még mindig vannak feladataik bolygónkon. Ha egy házban paranormális jelenségeket tapasztalunk, tanácsos szakértőket vagy médiumokat hívni. Ezek az emberek a spiritualitással foglalkoznak, ez a szakterületük. Ők a megfelelő eljárást követően meggyőzik a kísértetet, hogy neki már nincs itt semmi keresnivalója. A másik eset az, amikor a kísértet segítségre szorul, mert nem hajtott végre egy adott feladatot, még amikor élt, vagy valamilyen üzenetet szeretne küldeni a még élőknek. Ebben az esetben a szakértők teljesítik a szellem kívánságát, levéve róla karmikus terheit. Ezt követően a szellem számára megnyílik a fényfolyosó, mely által, ha szükséges, a későbbiekben új életet választhat magának.

A kép forrása: commons.wikimedia.org

 

A többszörös személyiségek halottai


Létezik a skizofréniának egy olyan fajtája, amelyet többszörös személyiségnek nevezünk. Ez egy ritka, de nagyon izgalmas pszichiátriai betegség. Olyan emberekről van szó, akikben egyszerre több személyiség létezik. Az ő viselkedésük sokszor igen meghökkentő, hiszen hol az egyik, hol a másik (harmadik, stb.) személyiség irányítja cselekedeteiket, és az egyes énrészek általában nem tudnak a többiről, így gyakran nem emlékeznek arra, mit csináltak, akkor, amikor éppen egy másik személyiségük uralkodott felettük. Többszörös személyiség alakulhat ki olyan gyermekeknél, akiket súlyos trauma, zaklatás, bántalmazás ért. Az új énrész kialakításával a sérült személyiség leválasztja magáról azokat az élményeket, melyekkel nem képes megbirkózni, és egy másik, sokszor erősebb lelkületű személyiségre bízza az esemény feldolgozását.

Az egy testben lakozó személyiségek olyannyira különbözhetnek egymástól, hogy egyes alapvető képességek az egyikben jelen lehetnek, míg a másikban (vagy a többiben) nem. Például az egyik személyiség jól tud kosárlabdázni, míg a másik ügyetlen ebben a sportban, vagy az egyik énrész beszél egy nyelvet, míg a másik nem. A betegek vizsgálata során kiderült, hogy az egyik személyiség sajátjaként értelmezte a hallottakat, ilyenkor az agy érzelmekért felelős területei mutattak fokozott aktivitást. A másik személyiség azonban nem ismerte fel tudatosan, hogy a történet vele esett meg, ezekben az esetekben szélesebb körű agyi aktivitás volt megfigyelhető, amely során az éntudat régiói kerültek izgalomba. Ezek a régiók nem aktivizálódtak olyan egészséges egyéneknél, akiknek másokról szóló történeteket olvastak fel. A kutatók szerint az agy ilyenkor aktívan elfojtja a traumás információkat, és egyes agyi területek mintegy kiradírozzák a kínos történéseket az egyén memóriájából.


Elmebetegség vagy megszállottság?


Feltehetjük azonban a kérdést, hogy vajon tényleg az agy helytelen működésére vezethető-e vissza a dolog? E teljesen különböző személyiségek egy testben ugyanis több tudatot feltételez. Mit lehet olyankor tenni, ha valakit vélhetően megszálltak? A tünetek a következők: az áldozat személyisége kicserélődik, memóriája romlik, időkiesései vannak. Rászokhat az italra, cigarettára, és olyan dolgokat csinálhat, amilyeneket előtte nem. Olyasmiket vásárol, amikre semmi szüksége, és még magának sem tudja megmagyarázni, hogy miért tette. Depresszió, gyakori hangulatváltozások tapasztalhatók nála, és minden ok nélkül fellépő testi problémák jelentkeznek.
Előfordul, hogy hallucinál, paranoiás lesz és ok nélkül félelemérzet uralkodik el rajta. Sajnos, környezete a legtöbb esetben nem tudja felismerni a bajt, az illetőt elmegyógyintézetbe utalják, és ott, az orvosságok hatására, csak konzerválódik az állapota. Ugyanakkor határozottan ki kell jelenteni, hogy különbség van az elmebetegség és a megszállottság között, bár a hosszú ideig tartó megszállottság elmebetegséget okozhat. Sokan felvetik azt a kérdést is, hogy, hogy vajon az asztrálutazás élménye valódi-e vagy csak hallucináció, valamilyen rendellenes elmetevékenység? A spirituális érzékelés, és az ideg- elmeproblémák között csupán egy hajszál húzódik! Nehéz a megkülönböztetés, de nem lehetetlen.


A szellem elküldése


Ha megbizonyosodtunk arról, hogy valakit megszálltak, és a biológiai tényezők ki vannak zárva, hozzá kell kezdeni az áldozat megszabadításához. A megszabadítás azt jelenti, hogy elküldjük a testben lakozó szellemet. Ezt nem úgy kell csinálni, mint ahogy azt klasszikus ördögűző filmekben láttuk. Ez egy rendkívül összetett dolog. Először is: miért szállnak meg valakit? Csak azért, hogy a kísértet táplálkozzon? Ez így túl egyszerűnek tűnik. Annak, hogy valakit megszálltak, okai vannak. Az okok a szellem korábbi életének személyiségében keresendőek. Feltételezhetjük, hogy nem vitt véghez valamit korábbi életében, és akit megszállt, arra akarja használni, hogy véghezvigye a szellem kívánságait. Ilyenkor annak a kiderítése a fontos, hogy a szellem milyen célokkal maradt itt a földön.


Az Ouija tábla kitűnő tárgy szellemvilággal való kommunikációhoz. Ez az eszköz segítségül szolgálhat annak kiderítésére, miért rekedt itt. Az okokat vizsgáljuk, ne a következményeket. Csak így segíthetünk a kóbor lelkeken. Felesleges sablonszövegeket használni arra vonatkozólag, hogy menjen el, mert úgysem fog, amíg meg nem győzzük. Csak úgy győzhetjük meg, ha együttműködünk vele, illetve ő velünk és elhárítjuk az okokat, melyek miatt itt ragadt. A megszabadított személyre egy ideig oda kell figyelni, hogy vissza ne essen. A megszabadítás után a páciens életében új fejezet nyílik, mintha újjászületett volna. Ha ezt a lehetőséget kihasználja, rendbe tudja tenni életét, és pótolni tudja azt az erőt, ami kiesett az életéből. Ha már semmilyen orvosi terápia, gyógyszer nem segít a rosszkedven, ha azt vesszük észre, hogy néha olyan dolgokat tesz családtagunk, ismerősünk, ami teljesen idegen tőle, akkor kezdhetünk gyanakodni.


Hogy néz ki a kísértet?

Elvethetjük az olyan állításokat, mely szerint egy szellem úgy jelenik meg, mint amilyen halála pillanatában volt. Ez így nem igaz. Egy szellem képes bármilyen formában megjelenni, legyen az csecsemő, kisbaba, idős asszony, vagy akár elefánt, jegesmedve, csörgőkígyó. A médiumok előtt azonban korábbi életeik személyét vetik fel magukra. Sokan állítják azt is, hogy egy kísértetalak úgy néz ki, mint egy fotó negatívja, amikor megnézünk egy felhasznált fényképtekercset. Szinte mindenki látó 3-4 éves koráig. Csak a felnőttek ezt kinevelik belőlünk, a legtöbb emberben kikapcsolódik ez a képesség. Talán jobb is így. Mindenki előtt ismert, amikor egy gyermek ismeretlen nem létező személyről beszél, vagy nagyon fél a sötétben – a szülők pedig megnyugtatják őket, ez csak az ő fantáziájuk szüleménye, s csak álmodták az egészet.


Nem csak a földi világban ragadt kóbor kísértetek vannak, hanem a fényből visszatért szellemek, tanítók is. Ők olyan lelkek, akik már végigjárták a karmikus fejlődés minden lépcsőfokát és teljesen megtisztultak. Ők nem vonnak el energiát, nem bántanak. Rendszerint azért jönnek vissza, hogy segítsenek az élőknek a fejlődésben.
Képek forrása: commons.wikimedia.org

forrás: www.noiportal.hu

 
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Március >>
<< 2021 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Statisztika

Online: 16
Összes: 2790901
Hónap: 20890
Nap: 743