Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A világ legnagyobb biometrikus adatbázisa

Az antikrisztusi világkormány felállításának egyik előfeltétele az emberek felügyeletéhez és irányításához szükséges technológiák tökéletesítése és összekapcsolása. Szinte naponta olvashatunk az érintett iparágak kutatási eredményeiről és a kormányok erőfeszítéseiről, hogy az egész világot behálózó egységes információs és technológiai rendszert hozzanak létre, ami minden ember adatait tartalmazza majd. A technológiák fejlettségi szintje országonként eltér, de maga a rendszer rövid időn belül élesben is beindulhat. – Joseph Candel

Forrás: Net-security.org

Az elmúlt két év során több mint 200 millió indiai állampolgárról vettek ujjlenyomatot, készítettek fényképet és olvasták le írisztérképét, és valamennyien egy tizenkét-jegyű azonosítót kaptak, hogy bárhol és bármikor azonosíthassák őket és ez még csak a kezdet.

A tervek szerint India teljes 1,2 milliárd fős lakosságát ilyen egyedi azonosítóval látják el, így hamarosan a legszegényebb indiaiak is bizonyítani tudják majd létezésüket és beszerezhetik eddig hiányzó dokumentumaikat, segélyt igényelhetnek vagy bankszámlát nyithatnak.

A hatalmas vállalkozáshoz olyan adatbázisra volt szükség, ami képes 12 milliárd ujjlenyomat, 1,2 milliárd fotó és 2,4 milliárd írisztérkép tárolására és a lekért adatok különböző, az Internethez kapcsolt eszközökre történő azonnali, gyors, biztonságos és pontos továbbítására.

 

Az UIDAI rövidítés alatt futó (Indiai Egyedi Azonosító Hatóság) programot Nandan Nilekani technológiai iparmágnás vezeti és már most sikeresnek mondható. A projekt hatékonyságát számos teszt bizonyítja, amelyek során az állampolgárok számlákat nyitottak elektronikus úton, a megnyitott számlákra állami kifizetéseket fogadtak, pénzt vettek fel, illetve különböző eszközökön igazolták személyazonosságukat.

Saritha Rai, a BBC munkatársa szerint az adatbázis gerince egy nyílt forráskódú szoftver, amelynek futtatásához egyetlen konkrét hardver vagy szoftver használata sem előfeltétel. A Bangalore-i adatközpontban tárolt összegyűjtött információt több szintű biztonsági funkciók védik és a lehívott adatokat kódolt formában továbbítják.

A 12-jegyű egyedi azonosítót a rendszer véletlenszerűen generálja, így kizárható, hogy illetéktelen személyek kitalálják. A fotó, a tíz ujjról vett ujjlenyomatok és mindkét szem írisztérképe kizárja annak lehetőségét, hogy bárkit is tévesen azonosítsanak, emellett a rendszer három kötelező ellenőrzést is végez az azonosításkor.

A legmodernebb biometrikus és számítási felhő (cloud computing) technológiák alkalmazásának köszönhetően az indiai program tökéletes mintaként szolgálhat a jövő hasonló rendszerei számára, amelyek ennél is nagyobb adatbázisokat kell kezeljenek majd.


http://idokjelei.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2020 >>
Ke Sze Csü Szo Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Statisztika

Online: 15
Összes: 2668708
Hónap: 22932
Nap: 800