Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beindult a Föld egyik legveszélyesebb vulkánja - videó!

 

Az utóbbi idők egyik legnagyobb kitörését produkálta a napokban a mexikói Popocatépetl tűzhányó, az aktivitás miatt meg is emelték a készültségi fokozatot az illetékesek. A tűzhányó a múltban már számos gigászi kitörésen van túl.

A Popocatépetl a Föld egyik legaktívabb tűzhányója, az elmúlt évszázadokban azonban jobbára a hétfokozatú skálán csak egyes, kettes, ritkán hármas kitörési indexű erupciói voltak, melyek kicsi, illetve mérsékelt intenzitásúakat jelentenek. Korábban azonban ezeknél jóval nagyobb kitörései voltak, például 14 ezer évvel ezelőtt, amikor több mint 3 köbkilométer magma tört a felszínre, a jelenlegi Mexikóváros területét pedig több mint 10 ceni vastag vulkáni hamu borította be - írja a Tűzhányó Blog. Ehhez még négy hasonló kitörése volt az elmúlt 25 ezer évben.

A mexikói vulkán az utóbbi idők egyik legnagyobb kitörését produkálta, amikor az elmúlt napokban mintegy 2 kilométer magasra jutott fel a vulkáni hamufelhő. Hamueső hullott Puebla, Morelos és Mexikóváros külső részein is. Az aktivitás miatt a vulkánt 12 kilométeres körzetébe jelenleg tilos a belépés, a környékbeli településen számos iskolában tanítási szünetet rendeltek el.

Egy erősebb kitörés komoly veszélyt jelentene, ugyanis mindössze 55-70 kilométerre található légvonalban Mexikóvárostól, 45 kilométerre pedig egy másik sűrűn lakott terület, Puebla fekszik. Az említett helyzet miatt sokan a Föld egyik legveszélyesebb vulkánjának tartják, adott esetben egy erupció milliókat fenyegetne.


A vulkán képe repülőgépről nézve:

 

 

 

http://www.pecsistop.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Március >>
<< 2021 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Statisztika

Online: 17
Összes: 2790889
Hónap: 20900
Nap: 753