Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Curiosity: A NASA magyarázkodik

curiosity_beam_500.jpgAz elmúlt napokban a neten rohamosan elterjedt marsi "ufókat" egyszerű pixelhibák, illetve az eredeti NASA-képek megbuherált változataival magyarázzák.

Amióta a NASA Curiosity Mars-járója földet ért a vörös bolygón, és bekapcsolta a kameráit, folyamatosan érkeznek a felvételek a Marsról. A képek igen látványosak és tudományos szempontból is érdekesek, de az UFO-hívők ezzel nem elégednek meg: szerintük a rover már számos ismeretlen repülő tárgyat és más furcsaságot örökített meg a bolygón.

Az első találgatások már rögtön a landolás után szárnyra kaptak, ugyanis a marsi horizontról készül felvételeken megjelent egy távoli, homályos alakzat, majd hirtelen el is tűnt. Itt azonban hamar világossá vált azonban, hogy nem földönkívüli-tevékenységről van szó, hanem csak a Curiosityt talajra helyező égi daru ért földet körülbelül 600 méterre a rovertől, és ennek a porfelhője látható a felvételeken.

Egy YouTube-felhasználó szerint a Mars-járó más felvételein négy lehetséges repülő csészealj látható. StephenHannardADGUK videóját már közel kétmillióan látták. Hannard szerint az eredeti képeken nehezen láthatók a kis fehér pontok az égbolton, ezért ő néhány szűrő segítségével könnyebben láthatóvá tette azokat (értsd: photoshopolta a felvételeket). 

 

 

 Ekkor jött a szokásos magyarázat: a 4 fehér pont csak pixelhiba a kamera CCD-érzékelőjén, írja a Space.com, az egyik legnagyobb űrkutatási hírportál. Marc Dantonio videoelemző (aki számos UFO-felvételt analizált már, és speciális effekteket készít az amerikai kormány számára) a Huffington Postnak elmondta: most is biztos benne, hogy a kamera pixelhibáiról van szó. Dantonio szerint minden CCD-érzékelőben találhatók hasonló hibák, de a nyugodt és vékony marsi atmoszférában ezek feltűnőbbek, mint az aktív földi atmoszférában. Valójában pontosan a felvételek utólagos szerkesztése miatt tűnik úgy, mintha lenne valami az égbolton. Tegyük hozzá, hogy a space.com az egyik legnagyobb dezinformáló hírportál.

A ParanormalCollection nevű felhasználó videóján két fehér pont látható, amelyek fokozatosan felemelkednek a marsi horizontról. A feltöltő szerint a videó alapját képező sorozatfelvételeket a rover egyik veszélyelkerülő kamerája készítette, és véletlenül szivárogtak ki a NASA-tól.  
A képek tényleg a NASA-tól származnak, valójában a Curiosity elsőként közölt képei közé tartoznak, amelyeken az égi darutól származó, fent említett porfelhő is látható. A különbség az, hogy a NASA eredeti felvételein nincsenek ilyen mozgást végző fehér pontok. A Space.com epés megjegyzése szerint ezek után csak az a kérdés, hogy a NASA tüntette el a fehér pontokat a képekről, majd jutatta el az eredetiket ParanormalCollection számára, vagy a YouTube-felhasználó rajzolta rá a pontokat a felvételekre. A NASA-ról ismert tény az UFO kutatók körében, hogy képeket hamísít, így ebben az esetben nem lehet kérdés, ki tüntette el a fénypontokat.

20120811-mars-curioisty-sol3.gif

 

 

http://paranormal.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2020 >>
Ke Sze Csü Szo Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Statisztika

Online: 14
Összes: 2664551
Hónap: 22808
Nap: 820