Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hatalmas tűzgömb szelte az eget reggel - videó!

 

Robbanás, illetve egy hatalmas tűzgömb borzolta nevadai Reno lakóinak kedélyét vasárnap reggel. A csillagászok szerint a helyiek egy meteort láttak, viszont vitáznak arról, hogy a kozmikus lövedék a hétvégén tetőzött Lyridák raj tagja volt-e.

A robbanás és a látottak miatt szinte izzott az általános segélyhívó vonal. Egyikük elmondta: az érezhető vibráció miatt földrengésre gyanakodott, de egyúttal kiment megnézni, hogy nem hajtott-e bele valaki a házába - számolt be a jelenségről a Fox News.

A csillagászok úgy vélik, hogy egy meteor húzott át és robbant fel az égen, mely alapjában véve nem egy ritka esemény, de mivel ez fényes nappal történt és extra fényes volt, sokak figyelmét felkeltette.

"A befutott jelentések szerint kétséget kizáróan egy tűzlabdáról van szó" - idézte a csatorna Robert Lunsford, a Geneseoi Meteortársaság tagjának szavait. Hozzátette: elég ritka, hogy az ilyen típusú meteorok hangos robbanást produkálnak. Ahhoz, hogy a detonáció hallható legyen, a meteornak legalább öt mérföldre meg kell közelítenie a földet. A szakértő szerint a legtöbb tűzlabda körülbelül ötven mérföld magasan látható. Lunsfold szerint jó eséllyel a renoi meteor néhány darabja elérhette a talajt.

A szakértők nem jutottak közös nevezőre azzal kapcsolatban, hogy a vasárnapi meteor a minden áprilisban menetrendszerűen érkező Lyridák tagja volt-e. Dan Ruby, a Nevadai Egyetemen található Fleischmann Planetárum igazgatója szerint csak puszta véletlen lehet, hogy a nagyjából mosógép méretűre saccolt tűzlabda a Lyridákkal egyidőben érkezett. Tom Dang, a Nemzeti Meteorológiai Szolgálat munkatársa szerint viszont a renoi tűzlabda a raj tagja volt. "Haladása nyomán törmelékfelhőt hagyott, melyen a föld éppen most halad át" - érvelt a csatornának.

 

 

http://www.pecsistop.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Március >>
<< 2021 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Statisztika

Online: 6
Összes: 2787124
Hónap: 20320
Nap: 682