Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nem nyugszik a veszélyes vulkánmonstrum - fotó!

www.pecsistop.hu.jpeg

Továbbra is működik a mexikói Popocatépetl, mely sokak szerint Földünk egyik legveszélyesebb vulkánja.

A tűzhányó aktivitásáról még áprilisban adtunk hírt, mikor a "Füstölgő hegy" az utóbbi idők legerősebb kitörését produkálta. Ennek során körülbelül kétezer méter magasra emelkedett fel a hamufelhő, melyekből a környező városok is kaptak. Az aktivitás miatt meg is emelték az illetékes szervek a készültségi fokozatot.

Dr. Harangi Szabolcs blogja, a Tűzhányó Blog szerint a közel 5500 méter magas vulkán továbbra is aktív, változó intenzitású jellemzően vulcanoi-típusú kitöréseket produkál, melyeket nappal és éjszaka egyaránt látni lehet. A vulkánra számos, non-stop működő webkamera szegeződik, működését így bárki nyomon követheti. Ide kattintva Ön is meglesheti a vulkánt.

A Popocatépetl - vagy ahogy a helyiek becézik: El Popo, illetve Don Goyo a Transz-mexikói vulkanikus öv keleti felén helyezkedik el, északon pedig a Paso de Cortés nevű hegygerinccel az Iztaccíhuatl tűzhányóhoz csatlakozik. Mexikó egyik legaktívabb tűzhányója, több mint 20 alkalommal tört ki, mióta a spanyolok 1519-ben ide érkeztek. Ezek az erupciók többnyire kicsi vagy mérsékelt intenzitásúak voltak, de korábban ezeknél lényesen nagyobbakat is durrant: 14 ezer évvel ezelőtt például durván három köbkilométer magma jutott belőle a felszínre.

Sokan a bolygó egyik legveszélyesebb vulkánjának tartják, mivel csupán 55-70 kilométerre található légvonalban Mexikóvárostól, 45 kilométerre pedig egy másik sűrűn lakott terület, Puebla fekszik. Egy erősebb kitörés komolyan veszélyeztetné az ott élőket.

 

http://www.pecsistop.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2020 >>
Ke Sze Csü Szo Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Statisztika

Online: 15
Összes: 2668751
Hónap: 22932
Nap: 811