Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rákmegelőzés természetes eszközökkel

2012.05.15

rakmegelozes-termeszetes-eszkozokkel-300x200.jpgA rák nevű mumus állandóan kísért körülöttünk (rákszűrés, rákmegelőzés). A félelem nem megalapozatlan: a rák diagnózisa a gyógyulástól – egy többnyire hosszú terápia és állandó nyomon követés után – a betegség elleni reménytelen harcig mindent jelenthet. A megelőzésre való felhívás persze egyre hangosabb, hogy a rákos megbetegedések egyáltalán létre se jöhessenek. Az utóbbi évek aktuális kutatásai azt eredményezték, hogy bizonyos élelmiszerek rákellenes hatásúak.

Rák kialakulása a „kisiklott” sejtek miatt

A rákos megbetegedések olyan biológiai folyamatok során keletkeznek, amelyeknél a sejtek „kisiklanak”, aminek a következménye egy zavart szervi funkció. A legtöbb betegség fő oka az ember viselkedésében és környezetében rejlik. Ezek olyan faktorok, amelyek azonban megváltoztathatók. Így alapvetően valójában rajtunk múlik, hogy ki vagyunk-e téve a rák kockázatának vagy sem.

Rákmegelőzés egészséges életmóddal

Hogy könnyű prédái vagyunk-e a ráknak, az a tudósok szerint a környezettől, az életmódtól és a táplálkozástól függ. Az anyagcsere-folyamatok bonyolult kölcsönhatásai miatt ebben a táplálkozás jelentős szerepet játszik. Ebben azonban kevésbé van jelentőségük a gyakran üldözött adalékanyagoknak, hanem inkább a helyes táplálékok megválasztásának. A szakértők szerint nem annyira az egyes összetevők védő hatásáról van itt szó, hanem sokkal inkább a teljes táplálkozásmódról (élelmiszerek kiválasztása, elkészítési mód és mennyiség). Így például a növényi élelmiszereknek általánosan bizonyíthatóan rákmegelőző hatásuk van – a gyümölcs- és zöldségfajták egyes összetevőire azonban ez nem vezethető vissza. Általánosan tehát a fokozott gyümölcs- és zöldségfogyasztás pozitívan hat a szervezetre.

Általános táplálkozási tanácsok

A zöldségek és gyümölcsök mellett együnk teljes kiőrlésű termékeket, igyunk naponta több csésze zöld teát, és általában táplálkozzunk vitamindúsan. Csökkentsük a zsírok és az alkohol fogyasztását – persze ugyanígy a dohányzást is. Mindenekelőtt kerüljük a stresszt is, és hetente 3-4 alkalommal 40 percet mozogjunk. A bőrrák megelőzése érdekében természetesen kerüljük a napégést. Az életstílus és a táplálkozás megváltoztatásával tehát csökkenthetjük a rákos megbetegedések kockázatát. A saját testünkkel való ésszerű bánásmód megóvhat bennünket egy rákos betegség keserű tapasztalatától.

 

http://impulsermagazin.com

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.