Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az új japán térfigyelő kamera másodpercenként 36 millió arcot vizsgál

2012.03.30

Forrás: Daily Mail

  • A biometrikus kamera minden arcot rögzít, amely áthalad látóterén
  • Adatbázist készít az arcinformációkból
  • Másodpercenként 36 millió arcot képes vizsgálni, hogy megtalálja a keresett személyt
  • Az eszköz egy éven belül piacra kerülhet

A Hitachi Hokusai Electric új térfigyelő kamerája több napnyi rögzített felvételt is másodpercek alatt képes átnézni és bármelyik arcot megtalálja, amelyik akár egyszer is áthaladt a látóterén.

Készítői azzal dicsekszenek, hogy az eszköz másodpercenként 36 millió arcot képes átvizsgálni.

A technológia lehetővé teszi a kormánynak, vagy más szervezeteknek, hogy útlevélkép vagy akár Facebook profilkép alapján bárkit azonnal „megtaláljanak”.

 

A rendszer specialitása, hogy rögzítéskor a kamera fel is dolgozza a képeket, tehát minden egyes arc, ami elhalad előtte, azonnal tárolódik. Az arcok kereshető, biometrikus adatként kerülnek rögzítésre.

Amikor mondjuk a rendőrség, vagy más hatóság meg akar találni egy személyt, már eleve egy előre indexált arc adatbázisban keres, nem pedig egy nehezen követhető fájlrendszerben. A program videó és fénykép alapján is képes keresni és a célszemély arcának megtalálását követően az archoz tartozó valamennyi videó felvételt vagy fotót végig lehet nézni.

„A rendszer olyan ügyfelek számára készült, akik kiterjedt megfigyelési hálózatot üzemeltetnek, mint például a vasúti társaságok, áramszolgáltatók, rendfenntartó erők és nagy bolthálózatok,” nyilatkozta a fejlesztő cég egyik képviselője.

A fejlesztő már a következő pénzügyi év során szeretné elérhetővé tenni a rendszert a megrendelők számára, írja a DigInfo.

Természetesen ennek a rendszernek is vannak korlátai, például csak egy bizonyos látószögből képes rögzíteni az arcokat, az indexáláshoz pedig legalább 40×40 pixel felbontás szükséges.

 

http://idokjelei.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.